Πλοήγηση ανά Λέξεις κλειδιά "υγιεινή διατροφή"
Αποτελέσματα 1-4 από 4
-
Ανασκόπηση των ελεύθερων σε θερμίδες δημοφιλών εμπορικών διατροφικών σχημάτων και των επιδράσεων τους στην υγεία.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-06-2012Σκοπός της παρούσας εργασίας, είναι να περιγραφούν λεπτομερώς οι εμπορικές δίαιτες Montignac, Atkins και South Beach, οι οποίες έχουν ως βασικό κοινό χαρακτηριστικό το ότι είναι ελεύθερες θερμίδων, και να περιγραφεί αναλυτικά ... -
Βρώσιμα Μούρα: Βιοδραστικά Συστατικά και Οφέλη στην Υγεία
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-04-20Μια υγιεινή διατροφή θα πρέπει να περιλαμβάνει σε καθημερινή βάση φρούτα και λαχανικά σε επαρκή ποσότητα, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να προληφθούν σοβαρές ασθένειες όπως τα καρδιαγγειακά και κάποιοι τύποι καρκίνου. ... -
Η συμβολή της δίαιτας και της αερόβιας άσκησης για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας σε ενήλικες: ο συνδυασμός και ο συγχρονισμός των δυο μεθόδων.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008Σκοπός της παρούσης εργασίας είναι να μελετηθεί, η συσχέτιση της αερόβιας άσκησης και της διατροφής στην απώλεια κιλών σε άτομα παχύσαρκα. Γίνεται αναλυτική αναφορά στο τι είναι παχυσαρκία και πως αυτή αξιολογείται στα ... -
Μετάφραση, στάθμιση, εφαρμογή και ανάλυση ενός διεθνούς «εργαλείου» καταγραφής της αντίληψης για την υγιεινή διατροφή σε ελληνικό πληθυσμό: Το ερωτηματολόγιο DHKS (diet health and knowledge survey).
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-07-2008Η μελέτη DHKS πραγματοποιήθηκε με σκοπό να αποτιμηθούν οι διατροφικές γνώσεις δείγματος του ελληνικού πληθυσμού σχετικά με την εκτίμηση και την αντίληψη σε θέματα υγιεινής διατροφής..Η παρούσα μελέτη διεξήχθη σε δείγμα 300 ...