Πλοήγηση ανά Επιβλέποντα καθηγητή "Fragkiadakis, Georgios"
Αποτελέσματα 21-40 από 82
-
Διατροφική θεραπεία σε ασθένειες του παγκρέατος (παγκρεατίτιδες).
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-03-2013Το πάγκρεας έχει κύριο μεταβολικό ρόλο στον ανθρώπινο οργανισμό λόγω της ενδοκρινούς και εξωκρινούς μοίρας του λόγω των ορμονών που παράγει και εκκρίνει. Ασθένειες της ενδοκρινής μοίρας του παγκρέατος όπως η οξεία ... -
Διατροφική καταγραφή και παρέμβαση σε τριάντα ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008Η διπλωματική μελέτη επικεντρώνεται στις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων που προσβάλλονται από νεοπλασίες του παχέος εντέρου. Επιπλέον, γίνεται προσπάθεια και αξιολόγησης των συνηθειών αυτών και διατροφικής παρέμβασης, ... -
Διατροφική παρέμβαση σε χρόνιες παθήσεις του πεπτικού σωλήνα στα παιδιά: σύγχρονες προσεγγίσεις.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-01-31Τα φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου στους παιδιατρικούς ασθενείς αποτελούν ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα , και μάλιστα πολυπαραγοντικό, αφού για την εκδήλωσή τους ενοχοποιούνται πολυάριθμοι προδιαθεσικοί παράγοντες. Πιο ... -
Διατροφική υποστήριξη ως συμβολή στην αποκατάσταση ασθενούς με νόσο Cushing.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 05-02-2016Εισαγωγή: Η νόσος Cushing προκαλείται από αδενώματα της υπόφυσης, τα οποία παράγουν περισσότερη ACTHμε συνέπεια την υπερβολική παραγωγή και έκκριση κορτιζόλης από τα επινεφρίδια. Η χρόνια υπερέκκριση κορτιζόλης σχετίζεται ... -
Διατροφική φροντίδα για ταξιδιώτες σύντομης και μακράς διάρκειας.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-03-2013Ταξίδι: είναι μια αλλαγή από την καθημερινότητα. Όμως όπως κάθε αλλαγή μπορεί να επιφέρει ευχάριστες ή δυσάρεστες εκπλήξεις. Κάποιες από αυτές τις εκπλήξεις αφορούν την υγεία του ταξιδιώτη. Σ’ αυτήν λοιπόν την εργασία ... -
Διερεύνηση της χορήγησης στατινών από δείγμα ελλήνων γιατρών και της συνεργασίας γιατρών - διαιτολόγων στην ρύθμιση της υπερχοληστερολαιμίας.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008Το θέμα της πτυχιακής εργασίας αναφερόταν στη διερεύνηση χορήγησης στατινων από δείγμα Ελλήνων γιατρών και της συνεργασίας γιατρών - διαιτολόγων στη ρύθμιση της υπερχοληστερολαιμίας. Η υπερχοληστερολαιμία είναι μια νόσος, ... -
Έλληνες γυναικολόγοι και διατροφική συμβουλευτική: αλληλεπιδράσεις φαρμάκων τροφών.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-02-2015Υπόβαθρο : Η αρνητική αλληλεπίδραση φαρμάκου –τροφής είναι ένα ολοένα και πιο συχνό φαινόμενο. Για το λόγο αυτό γίνονται έρευνες ώστε να αποτραπεί αυτό το φαινόμενο και να μειωθούν οι περιπτώσεις δυσαπορρόφησης των θρεπτικών ... -
Εκτίμηση της συστηματικής χορήγησης φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας στην Ελλάδα: Η συνεργασία Ιατρών - Διαιτολόγων.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί η έκταση χρήσης ορλιστάτης και σιμπουτραμίνης από Έλληνες Γιατρούς για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και οι παρενέργειες. Επίσης, να αξιολογηθεί η συνεργασία Γιατρών και Διαιτολόγων ... -
Εκτίμηση του βαθμού συμμόρφωσης ατόμων με ψωρίαση στη Μεσογειακή Δίαιτα.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-01-31Η ψωρίαση είναι μια χρόνια, αυτοάνοση δερματοπάθεια, που προσβάλλει το 2% του γενικού πληθυσμού. Αν και η αιτιοπαθογένεια της νόσου παραμένει απροσδιόριστη, είναι αποδεκτό ότι ένας συνδυασμός περιβαλλοντικών και ψυχολογικών ... -
Εκτίμηση υγείας σε παιδιά 11 ετών, στην περιοχή Σητείας: Ανθρωπομετρία, φυσική κατάσταση, βιοχημικοί δείκτες.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008Στα πλαίσια της συνεχούς αύξησης της παχυσαρκίας και λόγω της επισήμανσης των σοβαρών συνεπειών της για την υγεία, τα παιδιά αποτελούν την ομάδα του πληθυσμού όπου πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να προληφθεί η ... -
Εκτίμηση υγείας σε παιδιά 11-12 ετών, περιοχή Σητείας (2006): Ανθρωμετρία, Φυσική κατάσταση και Βιοχημικοί δείκτες.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008Ο επιπολασμός της παιδικής παχυσαρκίας σε παγκόσμιο επίπεδο αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς τόσο σε ανεπτυγμένες όσο και σε υπό ανάπτυξη χώρες. Με αποτέλεσμα να υπάρχουν επιπτώσεις τόσο στην υγεία όσο και σε οικονομικό και ... -
Εξάρτηση από το διαδίκτυο και διατροφική συμπεριφορά νέων 18-25 ετών.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-07-2014Έχει διατυπωθεί η υπόθεση ότι η εξάρτηση από το διαδίκτυο έχει επιπτώσεις στις διατροφικές συνήθειες των νέων ατόµων. Η παρούσα µελέτη καταγράφει τις διατροφικές συµπεριφορές νέων Ελλήνων φοιτητών ηλικίας 18-25 σε σχέση ... -
Η αυξητική ορμόνη στον ανθρώπινο οργανισμό: Μεταβολισμός, άσκηση, διατροφή.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-06-2012Η αυξητική ορμόνη (GH) είναι μια από τις ορμόνες της αδενοϋπόφυσης, εκκρίνεται από τα σωματότροφα κύτταρα της υπόφυσης με την επίδραση κυρίως δύο ορμονών, της Ορμόνης Απελευθέρωσης της Αυξητικής Ορμόνης (growth hormone ... -
Η βιταμίνη Ε και τα συμπληρώματά της στην πρόληψη και στη θεραπεία χρόνιων νοσημάτων.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 23-07-2014Η βιταµίνη Ε είναι µια λιποδιαλυτή βιταµίνηπου αποθηκεύεται σε πολλούς ιστούς, µε κυριότερο το λιπώδη ιστό. Περιλαµβάνει οκτώ χηµικές ενώσεις, που οµαδοποιούνται σε δύο κατηγορίες: τις τοκοφερόλες και τις τοκοτριενόλες. Η ... -
Η γλυκαντική φρουκτόζη και οι επιδράσεις της στην υγεία.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-10-2010Η φρουκτόζη με την κρυσταλλική της μορφή ή με τη μορφή σιροπιού καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης , είναι πλέον από τις πιο διαδεδομένες γλυκαντικές ύλες τόσο στις βιομηχανίες τροφίμων , όσο και στο καταναλωτικό κοινό. Το ... -
Η εξέλιξη της διατροφής και του τρόπου ζωής και ο αντίκτυπος τους στην πρωτοβάθμια πρόληψη της υγείας του ανθρώπου.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-04-05Στην παρούσα εργασία αναλύονται οι διατροφικές συνήθειες του ανθρώπου και οι τρόποι που αυτές επηρέασαν την φυσιολογία του. Η υπόθεση του «Είµαστε ότι τρώµε», αν και προέρχεται από το παρελθόν µε τις παρούσες επιστηµονικές ... -
Η επίδραση ενός παρεμβατικού προγράμματος άσκησης και διατροφής στην παχυσαρκία ψυχιατρικών ασθενών: Οι διαφορές των δύο φύλων.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-06-2012Σκόπος: η διερεύνηση της επίδρασης που έχει η διατροφή και η άσκηση στη σύσταση σώματος και στους βιοχημικούς δείκτες σε άνδρες και γυναίκες ασθενείς με καταθλιπτικό επεισόδιο και διπολική συναισθηματική διαταραχή. Μέθοδος: ... -
Η επίδραση της διατροφής στην εμφάνιση του ηπατοκυτταρικού καρκινώματος.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-03-2013Το ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα είναι μία κακοήθης νόσος που αντιπροσωπεύει το 80-85% των επιθηλιακής προέλευσης πρωτοπαθών όγκων του ήπατος. Αποτελεί την πέμπτη σε συχνότητα μορφή νεοπλασίας στον κόσμο και την τρίτη πιο κοινή ... -
Η μαστίχα Χίου, ένα παραδοσιακό τρόφιμο: Εφαρμογές στη διατροφή και τη Βιο-ιατρική.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 01-07-2013Οι ιδιότητες της Μαστίχας ήταν γνωστές ήδη από την αρχαιότητα. Οι πρώτες αναφορές προέρχονται από τον Ηρόδοτο τον 5ο αιώνα π.Χ. με πολλούς ακόμη αρχαίους συγγραφείς ν’ αναφέρονται στις θεραπευτικές της ιδιότητες, μεταξύ ... -
Η μεσογειακή διατροφή και η φυσική δραστηριότητα ως παράγοντες εμφάνισης προγεννητικής κατάθλιψης σε έγκυες γυναίκες.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 14-03-2013Η εργασία χωρίζεται στο γενικό και ειδικό μέρος. Στο πρώτο μέρος αφού δοθούν οι απαραίτητοι ορισμοί, γίνεται ανασκόπηση της βιβλιογραφίας όσον αφορά την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών σε σχέση με την διάθεση της εγκύου ...