Πλοήγηση ανά Επιβλέποντα καθηγητή "Φυσαράκης, Ιωάννης"
Αποτελέσματα 1-11 από 11
-
Αμπελογραφική μελέτη των λευκών τοπικών οινοποιήσιμων ποικιλιών (V. Vinifera L.) της Κρήτης.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 23-05-2008Σκοπός της εργασίας είναι η αμπελογραφική μελέτη με βάση τους αμπελογραφικούς κώδικες του διεθνή οργανισμού αμπέλου και οίνου των τοπικών λευκών οινοποιήσιμων ποικιλιών. -
Διερεύνηση της δράσης φυσικών αντικαταστάτων του θειώδους σε λευκή οινοποίηση.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 03-07-2013Οι προσπάθειες κατάρριψης του μύθου, ότι το διοξείδιο του θείου είναι η μοναδική λύση στην οινοποίηση, έχουν εντατικοποιηθεί. Τα έτη 2010 και 2011 πραγματοποιήθηκε μια μελέτη διερεύνησης φυσικών αντικαταστατών του θειώδους ... -
Επίδραση της αφαίρεσης του άκρου της σταφύλης και της χαραγής της πορεία ωρίμανσης και στην παραγωγή της σουλτανίνας (Vitis vinifera L.), καλλιεργημένης υπό κάλυψη.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008Στην εργασία αυτή μελετήθηκε η επίδραση της αφαίρεσης του άκρου της σταφυλής και της χαραγής στην πορεία ωρίμανσης και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της επιτραπέζιας Σουλτανίνας (Vitis Vinifera), καλλιεργημένης υπό κάλυψη. ... -
Επίδραση της μετανθικής εφαρμογής N6-Benzyladenine (BA), σε συνδυασμό ή όχι με εφαρμογή Γιββερελλικού οξέος (GA3), στα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά της σουλτανίνας (Vitis Viniferal L).
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008H πτυχιακή αυτή εργασία αποτελεί μία προσπάθεια που έγινε με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας της επιτραπέζιας Σουλτανίνας. Ώθηση για την πραγματοποίηση αυτής της μελέτης δόθηκε από τον οξύ ανταγωνισμό που υπάρχει στην ... -
Επίδραση του υποκείμενου σε χαρακτηριστικά της βλάστησης και της παραγωγής στην Σουλτανίνα (Vitis vinifera).
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 15-05-2009Ο αμπελώνας της Κρήτης είναι τόσο παλιός όσο και ο πολιτισμός της. Το κλίμα και τα εδάφη της θεωρούνται κατάλληλα για την αμπελοκαλλιέργεια, φιλοξενώντας ένα μεγάλο αριθμό ποικιλιών, που για αιώνες καλλιεργούνταν αυτόρριζες. ... -
Η καλλιέργεια της επιτραπέζιας σουλτανίνας.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 13-09-2010Η ποικιλία Σουλτανίνα αποτελεί µια εξαιρετική ποικιλία τριπλής χρήσεως (επιτραπέζια-οινοποιήσιµη-σταφιδοποιήσιµη), υψηλής σηµασίας για την αµπελοκαλλιέργεια και τους παραγωγούς που την καλλιεργούν. ∆εν θα ήταν βέβαια γνωστή ... -
Καλλιέργεια της αμπέλου υπό κάλυψη.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-01-2011Η αμπελουργική παραγωγή του Νομού Ηρακλείου αντιμετωπίζει, σοβαρά προβλήματα διάθεσης των προϊόντων με αποτέλεσμα οι τιμές στα χέρια του παραγωγού να είναι απαράδεχτα χαμηλές. Αυτά ισχύουν τόσο για τα οινοστάφυλα όσο και ... -
Ο αμπελώνας της Σάμου. Προβλήματα-προοπτικές.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 10-02-2011Στο Νομό Σάμου η αμπελοκαλλιέργεια και ιδιαίτερα η καλλιέργεια της ποικιλίας Μοσχάτο άσπρο, αποτελεί τον βασικότερο κλάδο της γεωργίας. Η Σάμος φημίζεται για την ποιότητα των κρασιών της, τα οποία παράγονται από την ... -
Ορθολογική πρακτική άρδευσης αμπελώνα.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 31-05-2010Η πτυχιακή αυτή μελέτη αποτελεί μια προσπάθεια που έγινε με σκοπό την αποσαφήνιση ενός σημαντικού κεφαλαίου στην Αμπελουργία, αλλά και γενικότερα όλων των καλλιεργειών, το οποίο είναι η άρδευση, και η ορθολογική διαχείριση ... -
Προοπτικές βελτίωσης της διαδικασίας σταφιδοποίησης της σουλτανίνας.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008Αυτή την περίοδο η σταφίδα περνάει μια από της μεγαλύτερες κρίσεις στην Ελλάδα με αποτέλεσμα το προϊόν να έχει γίνει προβληματικό, αφενός λόγω του ότι έχει μεγάλο παραγωγικό κόστος και αφετέρου, το προϊόν που παράγεται ... -
Συμβατική και βιολογική καλλιέργεια αμπελιού στη Σαντορίνη.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 08-02-2011Στην εργασία αυτή γίνεται αναφορά στην βιλογική και συμβατική καλλιέργεια του αμπελιού στην σαντορίνη για τις ποικιλίες αθήρι ασύρτικο Μαυρούδη, καθώς και στα Οινοποιεία της