• Άγχος και συναισθηματική διατροφή σε 130 αγόρια και κορίτσια εφηβικής ηλικίας

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γεωργοπούλου, Χριστιάννα
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Κατερίνα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-05-12
    Περίληψη Οι αγχώδεις διαταραχές είναι ψυχικές διαταραχές που χαρακτηρίζονται από υπερβολικά, παρατεταμένα και εξουθενωτικά επίπεδα άγχους, επηρεάζοντας σημαντικά την καθημερινότητα του ατόμου. Τα αίτιά τους μπορεί να ...
  • Αντίληψη εικόνας σώματος σε άνδρες ηλικίας 20-40 ετών, με βάση την προσωπικότητα τους και τις διατροφικές τους συνήθειες.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γριμπαβιώτη, Αναστασία; Ζήντρος, Βασίλης
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Κατερίνα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-10-2010
    Σκοπός αυτής της πτυχιακής εργασίας, ήταν να διερευνήσει τον τρόπο που αξιολογούν σήμερα το σώμα τους οι άντρες ηλικίας 20-40 ετών. Επιλέχθηκαν 200 άτομα για την έρευνά μας, τα 100 από το Ηράκλειο και τα άλλα 100 από τη ...
  • Διατροφική κατάσταση ατόμων τρίτης ηλικίας και συσχέτιση της με τα επίπεδα μοναχικότητας των υπερηλίκων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Καραμάνου, Ευφροσύνη; Στάλα, Καλλιόπη
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Κατερίνα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 25-07-2008
    Η τρίτη ηλικία είναι μια πολύ ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα, η οποία δυστυχώς δεν έχει μελετηθεί επαρκώς. Οι άνθρωποι αυτής της ηλικίας ταλαιπωρούνται από πολλά προβλήματα υγείας. Οι πιο συνηθισμένες ασθένειες που εμφανίζονται ...
  • Η συσχέτιση της κατάχρησης αλκοόλ με τις διατροφικές διαταραχές και η επίδραση της προσωπικότητας και των γονεϊκών δεσμών, σε Έλληνες φοιτητές ηλικίας 18-25 ετών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μπέλση, Ειρήνη; Μυτάκος, Γιώργος
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Κατερίνα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-03-14
    Στην παρούσα εργασία εξετάστηκε η συσχέτιση κινδύνου ανάπτυξης διατροφικών διαταραχών και κατάχρησης αλκοόλ μέσω της επίδρασης της προσωπικότητας και των γονεϊκών δεσμών, σε Έλληνες φοιτητές ηλικίας 18-25 ετών. Και οι ...
  • Η σχέση της οικογένειας με τη νευρική ανορεξία στην εφηβική ηλικία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κκολού, Ανδρούλλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Κατερίνα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 07-05-2008
    Η νευρική ανορεξία είναι η πιο θανατηφόρα όλων των αναταραχών διανοητικής υγείας και μέχρι και τα μέσα του 20ου αιώνα ήταν σπάνια. Χαρακτηρισμένη από τον ανώμαλο φόβο της παχυσαρκίας και την έμμονη νηστεία σημείωσε σημαντική ...
  • Οι ψυχολογικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται στην πρόληψη και αποκατάσταση της παιδικής παχυσαρκίας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Παυλάκη, Ειρήνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Κατερίνα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 19-05-2009
    Η παιδική παχυσαρκία αποτελεί ένα διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα του Δυτικού κόσμου. Οι παράγοντες που οδηγούν στην παιδική παχυσαρκία ποικίλουν και οφείλονται σε πολλαπλές αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στα γονίδια και το περιβάλλον. ...
  • Σύνδρομο νυχτερινής υπερφαγίας και σύνδρομο επεισοδιακής υπεραγίας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ζεϊμπέκη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Κατερίνα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-10-2010
    Τα τελευταία χρόνια έχει επιτευχθεί μεγάλη πρόοδος στην κατανόηση και θεραπεία των διατροφικών διαταραχών. Παρόλα αυτά υπάρχουν και άλλες δύο διατροφικές διαταραχές όπως είναι το σύνδρομο νυχτερινής υπερφαγίας και επεισοδιακής ...
  • Ψυχική υγεία και διατροφή σε άτομα με καρκίνο του μαστού.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Τσαπράζη, Τριάδα
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Κατερίνα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 20-10-2010
    Στη σύγχρονη κοινωνία, εξαιτίας της ανάπτυξης της τεχνολογίας των προϊόντων διατροφής, της αύξησης της μόλυνσης του περιβάλλοντος και της υιοθέτησης του δυτικού τρόπου ζωής, η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου αυξάνεται με ...