Πλοήγηση ανά Επιβλέποντα καθηγητή "Sfakianaki, Eirini"
Αποτελέσματα 1-20 από 110
-
H αξία της μπύρας στην καθημερινή διατροφή
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-07-27Ο ζύθος ή η μπύρα, γνωστή από τη αρχαιότητα, αποτελεί το τρίτο πιο συχνά καταναλώσιμο ρόφημα παγκοσμίως, μετά το νερό και το τσάι. Αποτελεί καθημερινό κομμάτι της διατροφής πολλών λαών. Η μπύρα περιέχει >2.000 οργανικές ... -
H συσχέτιση των κοινωνικοοικονομικών παραγόντων στον κίνδυνο ανάπτυξης της παχυσαρκίας στα παιδιά.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-01Η παιδική παχυσαρκία είναι μια σημαντική ανησυχία για τη δημόσια υγεία παγκοσμίως τόσο στον αναπτυγμένο κόσμο όσο και στον αναπτυσσόμενο. Η παχυσαρκία μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την υγειά των παιδιών, συμπεριλαμβανομένης ... -
Stress και διατροφική συμπεριφορά.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-24Η διατροφική συμπεριφορά συνδέεται και επηρεάζεται κατά κύριο λόγο από τον τρόπο σκέψης του ατόμου σε σχέση με το περιβάλλον και τον εαυτό του, καθώς και από τον τρόπο που αισθάνεται για τον εαυτό του. Η κατάθλιψη σχετίζεται ... -
Αγωγή υγείας και διατροφικές συνήθειες παιδιών προσχολικής ηλικίας.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-11-10Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι η μελέτη της διατροφικής κατάστασης των παιδιών προσχολικής ηλικίας, κατά πόσο αυτή συμβαδίζει με το μεσογειακό πρότυπο διατροφής, πως επηρεάζεται από γενικούς και συγκεκριμένους φορείς ... -
Αιτία και πρόληψη της οστεοπόρωσης. Έρευνα στην περιοχή του Αιγίου.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008Στην εργασία αυτή με τίτλο ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν, πληροφορίες με θέμα τα οστά, το ασβέστιο και άλλων σημαντικών θρεπτικών συστατικών, την οστεοπόρωση (διάγνωση, πρόληψη, ... -
Αιτιολογία παχυσαρκίας και συμμόρφωση στη Μεσογειακού τύπου διατροφή: Διερεύνηση μέσω ερωτηματολογίων.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-06-17Πρώτον, η καταγραφή διαφόρων χαρακτηριστικών και η συσχέτισή τους με την παχυσαρκία, ούτως ώστε να εκτιμηθούν τα αίτια που συμβάλλουν σε αυτήν. Δεύτερον, η εκτίμηση – με τη χρήση του Mediterranean Diet Score – του βαθμού ... -
Αλκοόλ, κάπνισμα και καφεϊνη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 15-05-2009Μια υγιής εγκυμοσύνη είναι εκείνη που διακρίνεται χωρίς φυσική ή ψυχολογική παθολογία στη μητέρα ή το έμβρυο και οδηγεί στην γέννηση ενός υγιούς μωρού. Η εγκυμοσύνη είναι μια κρίσιμη περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας η ... -
Αξιολόγηση κατάστασης θρέψης ηλικιωμένων ατόμων του Σελιβείου Γηροκομείου Μεσολογγίου και συσχέτισή της με τη συμμόρφωσή τους στη Μεσογειακή διατροφή.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-10-18Η μεσογειακή διατροφή θεωρείται το ιδανικότερο διατροφικό μοντέλο, που πρέπει να ακολουθείται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου. Παίζει ιδιαίτερο ρόλο, καθώς αποτελεί παράγοντα πρόληψης ή ύφεσης χρόνιων προβλημάτων ... -
Αξιολόγηση της διατροφικής κατάστασης φροντιστών ασθενών με Alzheimer και η σύνδεση τους με παθολογικές καταστάσεις.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-12-21Σκοπός μας είναι να αποδείξουμε εάν υπάρχει τη σχέση που μπορεί να έχουν οι ώρες που θυσιάζουν οι φροντιστές για την φροντίδα των ασθενών με Alzheimer με τοις διατροφικές διαταραχές που μπορεί να προκαλέσει η κατάσταση ... -
Αποτελεσματικότητα της παρέμβασης τρόπου ζωής στην παιδική παχυσαρκία.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-02-16Η παρούσα εργασία έχει ως σκοπό να εξετάσει το επιδημιολογικό και άκρως επίκαιρο φαινόμενο της παιδικής παχυσαρκίας που απασχολεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού παγκοσμίως και ιδιαίτερα της χώρας μας. Για να επιτευχθεί αυτός ... -
Ασφάλεια συμπληρωμάτων πρωτεΐνης ορού γάλακτος και οι επιδράσεις τους στην υγεία.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-12-20Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί αυξημένο ενδιαφέρον γύρω από την χρήση συμπληρωμάτων διατροφής, όχι μόνο από αθλητές αλλά και από άλλες κατηγορίες ανθρώπων. Ένα από τα χρησιμοποιούμενα συμπληρώματα αυτά είναι η πρωτεΐνη ... -
Αυτοάνοσες δερματικές παθήσεις & ο ρόλος της διατροφής.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-13Το αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η παρουσίαση των αυτοάνοσων δερματικών παθήσεων, τις συνυπάρχουσες ασθένειες όπου εκδηλώνονται κατά την πάροδο της νόσου καθώς και κατά πόσο μια διατροφική παρέμβαση μπορεί να ... -
Βαριατρική χειρουργική και μετεγχειρητική διατροφική και ψυχολογική εκτίμηση
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-05-09Η παχυσαρκία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα παγκόσμια προβλήματα της Δημόσιας Υγείας. Είναι μια πολυπαραγοντική νόσος που μπορεί να οφείλεται σε γενετική προδιάθεση, σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, στην αυξημένη κατανάλωση ... -
Διαβήτης και Αγγειοπάθειες: Επίδραση του τρόπου ζωής.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-11-04Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μία νόσο που απειλεί όλο και περισσότερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού. Η αύξηση των ατόμων που πάσχουν από την πάθηση αυτή αποδίδεται σε γενετικούς αλλά και περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως ... -
Διατροφή - Εντερικό μικροβίωμα & σύνδεση με την παχυσαρκία.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-12-05Το εντερικό μικροβίωμα του ανθρώπου αποτελείται από βακτήρια, μύκητες, ζύμες, αρχαία και ιούς. Τα δύο κυρίαρχα φύλλα βακτηρίων του ανθρώπινου εντερικού μικροβιώματος είναι τα Firmicutes και τα Bacteroidetes, τα οποία ... -
Διατροφή και Άνοια.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-10-27Μια διατροφική προσέγγιση για την επιβράδυνση, πρόληψη ή διακοπή της εξέλιξης της άνοιας είναι μια στρατηγική που υπόσχεται πολλά θετικά αποτελέσματα και αξίζει να διερευνηθεί περισσότερο. Πολλά επιδημιολογικά δεδομένα ... -
Διατροφή στα δημόσια νοσοκομεία: Η περίπτωση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-22Ο ρόλος της διατροφής είναι πολύ σημαντικός στην υγεία του ανθρώπου αλλά και στην πρόληψη ασθενειών. Το Τμήμα Διατροφής είναι αρμόδιο για την σίτιση των ασθενών στο Νοσοκομείο και αποτελεί ένα σημαντικό χώρο παροχής ... -
Διατροφή στην βρεφική ηλικία από 0-12 μηνών. Καταγραφή θρεπτικών συστατικών βρεφικού γαλατος, βρεφικών τροφών, σκευασμάτων και ποσοστό κάλυψης στα αντίστοιχα RDI της ηλικίας αυτής.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008Ο 1ος χρόνος της ζωής είναι μία από τις σημαντικότερες περιόδους που καθορίζουν τη μετέπειτα εξέλιξη του ανθρώπου. Σε αυτή την ηλικία συμβαίνουν εντυπωσιακές μεταβολές τόσο στη σωματική ανάπτυξη, όσο και στον τρόπο διατροφής ... -
Διατροφικά προβλήματα των ασθενών με Β-Θαλασσαιμία: Διερεύνηση διατροφικών γνώσεων σε δείγμα ασθενών.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-12-05Η νόσος του Cooley ή β-θαλασσαιμία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο κοινές κληρονομικές παθήσεις του αίματος. Περίπου το 1,5% του πληθυσμού παγκοσμίως είναι φορείς της β-μεσογειακής αναιμίας. Oι ασθενείς με β-θαλασσαιμία ... -
Διατροφικές διαταραχές εφήβων αθλητριών αγωνιστικής γυμναστικής.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-04-05Η αγωνιστική γυμναστική αποτελείται από μια ομάδα αθλημάτων (ρυθμική γυμναστική, ενόργανη γυμναστική, αγωνιστικό τραμπολίνο) όπου οι αθλητές ξεκινούν την ενασχόληση τους με αυτή από πολύ μικρή ηλικία. Είναι αθλήματα που ...