• Η σημασία της επαρκούς πρόσληψης σιδήρου και φολικού οξέος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μουρατίδου, Μαγδαληνή; Κοτζαγερίδου, Μαρία; Kotzageridou, Maria
    Επιβλέπων καθηγητής: Ψαρουδάκη, Αντωνία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-12-04
    Μια ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή είναι ζωτικής σημασίας για μια ανώδυνη εγκυμοσύνη και για έναν φυσιολογικό τοκετό, όπου η υγεία και η ευεξία μητέρας και νεογέννητου φτάνουν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια ...
  • Μελέτη επεξεργασίας βιομηχανικού νερού με σκοπό την επαναχρησιμοποίησή του στον ατμοηλεκτρικό σταθμό Χανίων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών (Σ.Εφ.Ε), Τμήμα Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Τ.Ε.
    Συγγραφείς: Μπάσιου, Σοφία
    Επιβλέπων καθηγητής: Κατσίβελα, Ελευθερία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 21-05-2010
    Η εργασία αυτή έχει ως κύριο στόχο την εξεύρεση της κατάλληλης μεθόδου επεξεργασίας του εξερχόμενου νερού από τις μονάδες συνδυασμένου κύκλου του ατμοηλεκτρικού σταθμού Χανίων με σκοπό την ανακύκλωση αυτού.
  • Συμπληρώματα ασβεστίου, σιδήρου και φολικού οξέως κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κοντόπουλος, Μάκης; Μιχαλάτος, Χρήστος; Σωμαράς, Μιχάλης
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσιριγωτάκης, Γιάννης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-10-2010
    Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν η διερεύνηση της επίπτωσης των συμπληρωμάτων διατροφής κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και συγκεκριμένα του Σιδήρου, του Ασβεστίου και του Φολικού Οξέος . Η μελέτη βασίστηκε στην συλλογή ...
  • Συμπληρώματα διατροφής: Η ενημέρωση των καταναλωτών και η διερεύνηση των αιτιών πρόσληψης τους.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Λίκο, Ελένη; Κολιού, Ιουλιέτα; Μιχαήλ, Δημήτριος
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-23
    Η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής από άτομα κάθε ηλικίας έχει αυξηθεί κατακόρυφα τις τελευταίες δεκαετίες σε παγκόσμια κλίμακα. Στην Ελλάδα, επίσης, τα συμπληρώματα διατροφής αποτελούν μια αναπτυσσόμενη και «μοντέρνα» βιομηχανία ...
  • Χορήγηση συµπληρωµάτων σιδήρου, ασβεστίου, µαγνησίου και καλίου στους αθλητές. Είναι τελικά απαραίτητη ή όχι;

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Νικολοπούλου, Σταµατίνα; Στόκα, Παρασκευή
    Επιβλέπων καθηγητής: Βενιαµάκης, Ελευθέριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-06-18
    Η ζήτηση στη βιοµηχανία των συµπληρωµάτων διατροφής φαίνεται πως έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα στους αθλητές, οι οποίοι έχουν αυξηµένες ανάγκες και επιδιώκουν τη βέλτιστη κατάσταση ευρωστίας ...