Πλοήγηση ανά Λέξεις κλειδιά "wine"
Αποτελέσματα 1-20 από 32
-
H σημασία της κατανάλωσης κρασιού στην υγεία μας
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-07-27Τα τελευταία χρόνια, γίνεται μεγάλη συζήτηση, σχετικά με το κρασί και πιο εμπεριστατωμένα με το κόκκινο κρασί, καθώς και την ευεργετική ιδιότητα αυτού, στην υγεία του ανθρώπου. Παρατηρείται, μάλιστα, μία έντονη διαμάχη ... -
Ανάλυση του κλάδου της οινοποίιας και οι προοπτικές εξέλιξης του ελληνικού εμφιαλωμένου κρασιού στην εγχώρια και διεθνή αγορά.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-01-2009Η ελληνική ιστορία εξελίσσεται παράλληλα με τον οίνο και την άμπελο. Η σπουδαιότητα του οίνου κάνει την εμφάνιση της στην αρχαιότητα, καθώς από τότε το κρασί το τιμούσαν σε γιορτές και συνδεόταν άμεσα με τον πολιτισμό και ... -
Ανάπτυξη σταθμού εργασίας video Μοντάζ velocity της leitch και παραγωγή ενός video παρουσίασης με θέμα το κρασί των Δαφνών.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008Ενώ δεν υπάρχουν απόλυτοι κανόνες ως προς τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ υπάρχει μία διαδικασία που εκπορεύεται από μία απόπειρα λογικής επεξεργασίας όλων των σταδίων αυτής της δημιουργίας καθώς και από τη συσσωρευμένη ... -
Αποτελεσματικότητα προϊοντικής πολιτικής στις κρητικές οινοποιητικές επιχειρήσεις. Η περίπτωση των οίνων βιολογικής αμπελοκαλλιέργειας.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 30-09-2009Η ελληνική γεωργία μπορεί να γίνει ανταγωνιστική σε ένα περιβάλλον που δημιουργείται από τις νέες τάσεις κατανάλωσης τροφίμων μέσω ήπιων συστημάτων παραγωγής και εκμεταλλευόμενη την αυξανόμενη ζήτηση για καλύτερη ποιότητα. ... -
Έρευνα καταναλωτικής συμπεριφοράς για τα προϊόντα οίνου στην Κρήτη
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-06-16Ο σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η διερεύνηση των καταναλωτικών προτιμήσεων/τάσεων για τα προϊόντα οίνου στους Νομούς Χανιών και Ηρακλείου. Η επίτευξη του σκοπού πραγματοποιήθηκε μέσω πρωτογενούς έρευνα στους ... -
Έρευνα καταναλωτικής συμπεριφοράς για τα προϊόντα οίνου στο Νομό Ηρακλείου.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 02-02-2015Η αγορά του οίνου θεωρείται ιδιαίτερα ανταγωνιστική και πολύπλοκη, ενώ οι προτιμήσεις και η συμπεριφορά των καταναλωτών στα προϊόντα οίνου επηρεάζονται απο πολλούς παράγοντες. Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας ήταν η ... -
Έρευνα καταναλωτικής συμπεριφοράς προϊόντων οινοποιίας στο νομό Χανίων.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 08-07-2015Η παγκόσμια και εγχώρια αγορά του τυποποιημένου οίνου θεωρείται ιδιαίτερα ανταγωνιστική και πολύπλοκη. Οι καταναλωτικές προτιμήσεις επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες και αυτό δυσκολεύει τη διαμόρφωση στρατηγικών και ... -
Έρευνα καταναλωτικής συμπεριφοράς, για τα προϊόντα οίνου, το παράδειγμα της Αττικής.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-01-26Η συμπεριφορά των καταναλωτών αποτελείται από τις ενέργειες που λαμβάνουν οι καταναλωτές για την αγορά διαφόρων αγαθών και υπηρεσιών. Μια μελέτη αυτού του φαινομένου, επικεντρώνεται στα κριτήρια που παρακινούν τους ανθρώπους, ... -
Εκπόνηση καινοτομικού επιχειρηματικού σχεδίου – περίπτωση εφαρμογής: ίδρυση κάθετης μονάδας παραγωγής βιολογικού κρασιού.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 06-03-2015Η ίδρυση μιας νέας επιχείρησης σε καιρούς οικονομικής κρίσης παρά το κίνδυνο της αποτυχίας για τον υποψήφιο επιχειρηματία είναι ίσως και η μοναδική διέξοδος από την ανεργία. Η ίδρυση μιας καινοτόμας επιχείρησης είναι επίσης ... -
Εκπόνηση καινοτομικού επιχειρηματικού σχεδίου. Περίπτωση εφαρμογής: ίδρυση κάθετης μονάδας παραγωγής βιολογικού κρασιού.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 09-12-2014Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποτέλεσε το αντικείμενο μελέτης μας εδώ και ένα αρκετά μεγάλο διάστημα και θεωρούμε πως η θεματολογία ήταν πολύ σπουδαίας σημασίας, όσον αφορά την αναγκαιότητα της στην μετέπειτα πορεία μας στον ... -
Η παραγωγή και εμπορία ελαιολάδου και οίνου από την Ε.Α.Σ. Σητείας.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008Η διπλωματική εργασία, έχει ως στόχο να περιγράψει έχοντας ως κεντρικό άξονα την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας, την παραγωγή και την εμπορία του ελαιολάδου και του οίνου. Για αυτό το λόγο και η εργασία πραγματεύεται ... -
Θρεπτική αξία του κρασιού: αντιοξειδωτικά και πιθανοί αντιθρεπτικοί παράγοντες.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008Στην εργασία αυτή, γίνεται μια ανασκόπηση στην σπουδαιότητα που είχε ο οίνος από την αρχαιότητα έως σήμερα για την Ελλάδα και πώς αυτός επηρέασε τον υπόλοιπο κόσμο πολιτισμικά, πολιτικά και οικονομικά. Ο οίνος στο πρότυπο ... -
Καλλιέργεια της αμπέλου υπό κάλυψη.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-01-2011Η αμπελουργική παραγωγή του Νομού Ηρακλείου αντιμετωπίζει, σοβαρά προβλήματα διάθεσης των προϊόντων με αποτέλεσμα οι τιμές στα χέρια του παραγωγού να είναι απαράδεχτα χαμηλές. Αυτά ισχύουν τόσο για τα οινοστάφυλα όσο και ... -
Καταναλωτικές προτιμήσεις σε προϊόντα οίνου: Η περίπτωση των καταναλωτών στην Κεντρική Αττική.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-17Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η διερεύνηση των καταναλωτικών προτιμήσεων σε προϊόντα οίνου και πιο συγκεκριμένα η μελέτη των καταναλωτικών προτιμήσεων σε προϊόντα οίνου στην κεντρική Αττική. Για την έρευνα μοιράστηκε ... -
Καταναλωτικές προτιμήσεις σε προϊόντα οίνου: μια συγκριτική ανάλυση.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-17Η επιλογή του οίνου που θα αγοραστεί από έναν καταναλωτή θωρείται μία αρκετά δύσκολή και περίπλοκη διαδικασία. Αυτό συμβαίνει διότι οι προτιμήσεις και η συμπεριφορά των καταναλωτών επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες. Σκοπός ... -
Καταναλωτική συμπεριφορά στα προϊόντα οίνου. Η περίπτωση της Σαντορίνης.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 16-12-2015Η αγορά του οίνου θεωρείται ιδιαίτερα ανταγωνιστική και πολύπλοκη, ενώ οι προτιμήσεις και η συμπεριφορά των καταναλωτών στα προϊόντα είναι οίνου επηρεάζονται απο πολλούς παράγοντες. Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας ... -
Κρασιά και τυριά της Ελλάδας.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008Τυρί και κρασί ή κρασί και τυρί; Το βασικό ερώτημα δεν είναι τι θα μπει πρώτο και τι δεύτερο, αλλά πώς θα συνδυάσουμε δύο προϊόντα με έντονες προσωπικότητες. Συνήθως ένας γάμος δύο προσώπων με ισχυρό χαρακτήρα και προσωπικότητα ... -
Μελέτη του ελληνικού κλάδου οινοποιίας.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008Οι αγροτικές περιοχές από τις οποίες καταγόμαστε αποτέλεσαν ισχυρό κίνητρο για να μελετήσουμε θέματα αγροτικής παραγωγής, και ειδικά ποιοτικών προϊόντων της οινοποιίας. Η Κρήτη και η Πελοπόννησος που είναι οι ιδιαίτερες ... -
Ο αμπελώνας της Σάμου. Προβλήματα-προοπτικές.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 10-02-2011Στο Νομό Σάμου η αμπελοκαλλιέργεια και ιδιαίτερα η καλλιέργεια της ποικιλίας Μοσχάτο άσπρο, αποτελεί τον βασικότερο κλάδο της γεωργίας. Η Σάμος φημίζεται για την ποιότητα των κρασιών της, τα οποία παράγονται από την ... -
Ο οινικός τουρισμός στην Κρήτη. Υφιστάμενη κατάσταση και προοπτικές ανάπτυξης.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 16-11-2011Βασικός σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να μελετήσει την άποψη των οινοποιών για την υφιστάμενη κατάσταση και τις προοπτικές ανάπτυξης του οινικού τουρισμού της Κρήτης. Αρχικά, γίνεται μια αναφορά στην ιστορία ...