Ο αμπελώνας της Σάμου. Προβλήματα-προοπτικές.
The vineyard of Samos. Problems-prospects.
Dublin Core metadata
dc.creator | Χρήστου, Κωνσταντίνος | el |
dc.creator | Xristou, Konstantinos | en |
dc.date.accessioned | 2016-03-15T12:31:42Z | |
dc.date.available | 2016-03-15T12:31:42Z | |
dc.date.issued | 2011-02-10T12:25:36Z | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/20.500.12688/642 | |
dc.description.abstract | Στο Νομό Σάμου η αμπελοκαλλιέργεια και ιδιαίτερα η καλλιέργεια της ποικιλίας Μοσχάτο άσπρο, αποτελεί τον βασικότερο κλάδο της γεωργίας. Η Σάμος φημίζεται για την ποιότητα των κρασιών της, τα οποία παράγονται από την παραδοσιακή καλλιέργεια της προαναφερομένης ποικιλίας. Η Σαμιώτικη καταγωγή μου και η αγάπη για το νησί μου, με ώθησε να προβώ στην συγγραφή της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας, η οποία αποτελεί μια προσπάθειά καταγραφής της υφιστάμενης κατάστασης και επισήμανσης ανάλυσης των προβλημάτων που υπάρχουν. Πολλά από τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονται από προσωπική συνέντευξη με παραγωγούς και με αρμόδιους γεωπόνους της Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου [Ε.Ο.Σ.Σ.], η πολύχρονη εμπειρία των οποίων θεωρούμε ότι εξασφάλισε την όσο το δυνατόν ρεαλιστικότερη εικόνα της καλλιέργειας | el |
dc.language | el | |
dc.publisher | Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής | el |
dc.publisher | Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων | el |
dc.publisher | T.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Science | en |
dc.publisher | T.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agriculture | en |
dc.rights | Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0) | |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/ | |
dc.title | Ο αμπελώνας της Σάμου. Προβλήματα-προοπτικές. | el |
dc.title | The vineyard of Samos. Problems-prospects. | en |
healMeta
heal.creatorName | Χρήστου, Κωνσταντίνος | el |
heal.creatorName | Xristou, Konstantinos | en |
heal.publicationDate | 2011-02-10T12:25:36Z | |
heal.identifier.primary | http://hdl.handle.net/20.500.12688/642 | |
heal.abstract | Στο Νομό Σάμου η αμπελοκαλλιέργεια και ιδιαίτερα η καλλιέργεια της ποικιλίας Μοσχάτο άσπρο, αποτελεί τον βασικότερο κλάδο της γεωργίας. Η Σάμος φημίζεται για την ποιότητα των κρασιών της, τα οποία παράγονται από την παραδοσιακή καλλιέργεια της προαναφερομένης ποικιλίας. Η Σαμιώτικη καταγωγή μου και η αγάπη για το νησί μου, με ώθησε να προβώ στην συγγραφή της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας, η οποία αποτελεί μια προσπάθειά καταγραφής της υφιστάμενης κατάστασης και επισήμανσης ανάλυσης των προβλημάτων που υπάρχουν. Πολλά από τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονται από προσωπική συνέντευξη με παραγωγούς και με αρμόδιους γεωπόνους της Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου [Ε.Ο.Σ.Σ.], η πολύχρονη εμπειρία των οποίων θεωρούμε ότι εξασφάλισε την όσο το δυνατόν ρεαλιστικότερη εικόνα της καλλιέργειας | el |
heal.language | el | |
heal.academicPublisher | Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής | el |
heal.academicPublisher | Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων | el |
heal.academicPublisher | T.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Science | en |
heal.academicPublisher | T.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agriculture | en |
heal.title | Ο αμπελώνας της Σάμου. Προβλήματα-προοπτικές. | el |
heal.title | The vineyard of Samos. Problems-prospects. | en |
heal.type | bachelorThesis | |
heal.keyword | μοσχάτο, αμπελουργία, αμπέλι (κληματαριά), οίνος | el |
heal.keyword | muscat, viticulture, grape vine, wine | en |
heal.advisorName | Φυσαράκης, Ιωάννης | el |
heal.advisorName | Fysarakis, Ioannis | en |
heal.academicPublisherID | teicrete | |
heal.fullTextAvailability | true | |
tcd.distinguished | false | |
tcd.survey | false |