Έρευνα για την καθαριότητα - υγιεινή και ασφάλεια των επισιτιστικών τμημάτων των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.
Research on cleanliness - hygiene and safety of food segments of the hotel business.
Προβολή/ Άνοιγμα
Ημερομηνία
2014-01-23Συγγραφέας
Γαλανάκη, Ελένη
Galanaki, Eleni
Μεταδεδομένα
Εμφάνιση πλήρους εγγραφήςΕπιτομή
Η ξενοδοχειακή βιομηχανία έχει βαθιές ρίζες . Η συνδρομή μας θα βοηθήσει να ανθίσει. Για να γίνει το καταλληλότερο μέρος φιλοξενίας για όλους. Παράγοντες που το κάνουν ελκυστικό. Η χώρα μας μπορεί να αναπτύξει τον τομέα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας εφόσον διαθέτει τους παράγοντες που απαιτούνται. Μια ιστορική αναδρομή βοηθάει στο να αντιληφθούμε ότι η ανάγκη για τουρισμό υπάρχει από την αρχαιότητα και με την οργανωμένη και σωστή προσέγγιση της, σιγά-σιγά εξελίχθηκε σε μια ολοκληρωμένη μονάδα φιλοξενίας. Τι είναι όμως ξενοδοχείο σήμερα και πόσες μπορούν να είναι οι μορφές εκμετάλλευσης του τουρισμού; Ένα ξενοδοχείο αποτελείται από τμήματα. Ένα πολύ βασικό, ίσως το σημαντικότερο κομμάτι του ξενοδοχείου είναι η καθαριότητα. Η επαγγελματική και φιλική προς το περιβάλλον αντιμετώπιση της καθαριότητας. Σαν ολοκληρωμένο μέλος της κοινωνίας τα ξενοδοχεία εμπίπτουν σε κάποια νομοθεσία. Ένα άλλο σημαντικό κεφάλαιο σε ένα ξενοδοχείο είναι η σίτιση. Η καθαριότητα και εδώ αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι όμως για να είναι ολοκληρωμένη η εστίαση σε ένα τόπο φιλοξενίας, απαιτείται και μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων, όπως και ο κατάλληλος εξοπλισμός για τη παρασκευή τους. Το εστιατόριο είναι ένας σύνθετος μηχανισμός που αποτελεί ένα βασικό κομμάτι ευχαρίστησης του πελάτη. Στα επισιτιστικά τμήματα του ξενοδοχείου εκτός από τα εστιατόρια και την κουζίνα ανήκουν κα τα bars. Ο βιολογικός καθαρισμός και η απολύμανση των χώρων δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ίσως το βασικότερο κεφάλαιο για την σωστή λειτουργία του χώρου. Οι εξελιγμένες εγκαταστάσεις βοηθούν στην τήρηση των υψηλών προδιαγραφών που απαιτούνται για την ανταπόκριση των ξενοδοχειακών μονάδων στα ευρωπαϊκά η και παγκόσμια πρότυπα. Η κατάλληλη αντιμετώπιση και η σωστή καθαριότητα απαιτούν καλή γνώση των αναγκών και σεβασμό του περιβάλλοντος. Όπως αναφέρεται και στο Σύνταγμα « Η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του κράτους». Το κράτος υποχρεούται να λαμβάνει ιδιαίτερα προληπτικά ή κατασταλτικά μέτρα προς διαφύλαξη του. Σαφώς, καθαροί δεν απαιτείται να είναι μόνο οι εξοπλισμοί και οι χώροι ενός ξενοδοχείου, αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό του. Πολύ σημαντικό, ίσως το σημαντικότερο όλων των μέτρων, είναι η ασφάλεια και η πρόληψη των ατυχημάτων. Μέσα στην πρόληψη, περιλαμβάνεται και η πυρασφάλεια. Hotel industry has been in our lives for many years. In order to maintain it in appropriate cleaning and hygiene standards we have to follow some strict rules. Some of these rules are to be obeyed, otherwise it would be a serious reason for the health or - even worse - the life, as for example in fire safety of human beings. Those rules are getting more and more eveloped through the years and the hotels have to obey them in order to be ideal places for hospitality.
Συλλογές
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την λειτουργία του.
Συνέχεια
Περισσότερες πληροφορίες