Τεχνολογια εμποδίων: μια νέα προσέγγιση της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων.
Hurdle technology: a novel approach for enhanced food quality and safety.
Προβολή/ Άνοιγμα
Ημερομηνία
2018-07-16Συγγραφέας
Ιωαννίδου, Σοφία
Ioannidou, Sofia
Μεταδεδομένα
Εμφάνιση πλήρους εγγραφήςΕπιτομή
Οι συνεχώς αυξανόμενοι κίνδυνοι από τις τροφιμογενείς απειλές καθιστούν την ασφάλεια των τροφίμων ένα πολύ σημαντικό θέμα για διερεύνηση. Οι αρνητικές επιπτωσεις αυτών πλήττουν όχι μόνο τη βιομηχανία τροφίμων αλλά και την υγεία των καταναλωτών καθώς επισης και την οικονομία. Η βιομηχανία τροφίμων αυξάνει τις προσπάθειές της για την ενίσχυση της ασφάλειας των τροφίμων σε όλο τον κόσμο. Έχει εκτιμηθεί μια ποικιλία συμβατικών και καινοτόμων τεχνικών για την επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια των τροφίμων. Ωστόσο, ορισμένες από αυτές τις τεχνικές επηρεάζουν δυσμενώς την ποιότητα των τρόφιμων, τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν αλλά και τις οργανοληπτικές τους ιδιότητες. Η τεχνολογία εμποδίων αποτελεί μια νέα μέθοδο επεξεργασίας των τροφίμων με στόχο την βελτίωση της ασφάλειας αλλά και τη διασφάλιση της ποιότητας του τελικού προιόντος. Συνδιάζει τη δράση και την αποτελεσματικότητα διαφορετικών τεχνικών απολύμανσης και μελετά αρκετούς επιτυχείς συνδυασμούς θερμικών και μη θερμικών τεχνολογιών. Increasing hazards and insufficient knowledge regarding foodborne threats make food safety an important issue. Foodborne threats can disrupt markets and can lead to substantial economic losses for everyone from farm input traders to customers. The food industry is increasing its efforts to enhance food safety throughout the world. Researchers have redirected their focus toward food science to conform to the issues and find feasible solutions. A variety of conventional and novel techniques have been assessed to solve food safety-related problems. However, certain of these techniques adversely affect the quality of the food, the nutrients it contains and its organoleptic properties. Hurdle technology is A novel approach for enhanced food quality and Safety. This technique highlights the effectiveness of decontamination techniques and discusses several successful combinations of thermal and nonthermal technologies.
Συλλογές
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την λειτουργία του.
Συνέχεια
Περισσότερες πληροφορίες