• Ευεργετικές ιδιότητες και πιθανές παρενέργειες του καφέ και βιοχημική δράση της καφεΐνης.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αμανατίδης, Μιχάλης; Αποστολάκης, Κωνσταντίνος; Ντομπρομιρέσκου, Παναγιώτης
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσαγκαράκης, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-04-07
    Η καφεΐνη είναι μια χημική ουσία που συναντάται σε αρκετά μέρη διαφόρων φυτών, όπως οι σπόροι, τα φύλλα και οι καρποί. Τα φυτά που περιέχουν την καφεΐνη ως συστατικό τους εντοπίζονται σε τροπικές περιοχές της Αφρικής, ...
  • Η Διατροφική Αξία Της Βρώσιµης Ελιάς - Η Ελιά ως Λειτουργικό Τρόφιμο.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κουρνιδάκης, Ανδρέας
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσαγκαράκης, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-03-22
    Στην παρούσα διατριβή συγκεντρώνουµε και αξιολογούµε κριτικά και πρακτικά τη σχετική διαθέσιµη πληροφορία για διατροφική - διαιτολογική και βιο-ιατρική πληροφορία για την επιτραπέζια ελιά. Πιο αναλυτικά θα ερευνηθεί ένα ...
  • Μέθοδος μαγειρέματος Sous Vide και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά στο ψαρί και λαχανικά.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Βλαχάκος, Γεώργιος; Γεωργιακάκης, Μιχαήλ
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσαγκαράκης, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-12-03
    Λόγω της κοινωνικοοικονομικής εξέλιξης και του τρόπου ζωής, έχουν μεταβληθεί και οι απαιτήσεις των καταναλωτών όσον αφορά τα διατροφικά χαρακτηριστικά των τροφίμων που καταναλώνουν. Ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός μικρών ...
  • Συμπληρώματα διατροφής: χρήσεις, θετικές και αρνητικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Βίγλα, Μαριάννα; Ζερβάκη, Κυριακή; Λιάσκου, Ιωάννα Ελευθερία
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσαγκαράκης, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-11-10
    Η έννοια της επαρκούς διατροφής έχει αντικατασταθεί τα τελευταία χρόνιααπό αυτήν της βέλτιστης διατροφής, όπου μέσω της βελτιστοποίησης των φυσιολογικών λειτουργιών προωθείται η υγεία, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο ανάπτυξης ...