Πλοήγηση EΛ.ΜΕ.ΠΑ. / HMU ανά Λέξεις κλειδιά "καρδιαγγειακές παθήσεις"
Αποτελέσματα 1-3 από 3
-
Διατροφογενετική προσέγγιση της παχυσαρκίας και των καρδιαγγειακών παθήσεων – η καταλληλότητα της μεσογειακής διατροφής.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-12-09Η παχυσαρκία ευδοκιμεί ως μια σύγχρονη επιδημία με τριπλάσιες τιμές νοσούντων συγκριτικά με τη δεκαετία του ’70 (13 % συνολικού ενήλικου πληθυσμού), ενώ οι καρδιαγγειακές ασθένειες (CVD) είναι η πιο σοβαρή μη μεταδοτική ... -
Σόγια προϊόντα σόγιας: Βιοδραστικά συστατικά, οφέλη – κίνδυνοι για την υγεία και διατροφικές συστάσεις.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-11-10Η σόγια είναι ένα όσπριο και κατατάσσεται στην κατηγορία των ψυχανθών, γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων χρησιμοποιείται κυρίως για ζωοτροφές. Μπορεί να βρεθεί σε διάφορα άλλα προϊόντα πέρα της κλασσικής σόγιας∙ κάποια πιο ... -
Το ελαιόλαδο και η συμβολή του στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-03-03Το ελαιόλαδο είναι η κύρια πηγή λίπους στη Μεσογειακή διατροφή, η οποία συνδέεται με χαμηλή θνησιμότητα για καρδιαγγειακές παθήσεις. Παρ 'όλα αυτά, τα δεδομένα σχετικά με την κατανάλωση ελαιόλαδου και τα πρωτεύοντα τελικά ...