Πλοήγηση Πτυχιακές εργασίες / Bachelor Theses ανά Επιβλέποντα καθηγητή "Lapidakis, Nikolaos"
Αποτελέσματα 1-5 από 5
-
Αφλατοξίνη Μ1 και η παρουσία της στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα – νέα δεδομένα.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-03-29Το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν επιμολυνθεί με αφλατοξίνη Μ1 αποτελούν ένα σημαντικό πρόβλημα παγκοσμίως, ειδικά για τις αναπτυσσόμενες χώρες. Η αφλατοξίνη Μ1 στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα θα ... -
Διατροφική αξία μελιού και ιδιαίτερα οφέλη της κατανάλωσής του στην προάσπιση της υγείας.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-01-21Το μέλι χαρακτηρίζεται ως γλυκό και ιξώδες σιρόπι που παράγεται από την μέλισσα και έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για τα θεραπευτικά του αποτελέσματα. Το μέλι αποτελεί το μοναδικό φυσικό προϊόν που προέρχεται από έντομα και ... -
Λειτουργικά τρόφιμα, νεοφανή τρόφιμα, τροφοφάρμακα & γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-04-01Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποτελείται από τέσσερις διαφορετικές ενότητες : τα Λειτουργικά τρόφιμα, Νεοφανή τρόφιμα, Τροφοφάρμακα και Γενετικά Τροποποιημένα τρόφιμα. Τα Λειτουργικά τρόφιμα χωρίζονται κυρίως στα συμβατικά, ... -
Οι επιδράσεις των τρουφών στην ανθρώπινη υγειά.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-06-11Οι τρούφες είναι ένας είδος μανιταριών, που αναπτύσσονται κάτω από το έδαφος, με υψηλή εμπορική αξία και ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομία, λόγω του έντονου αρώματός τους και της ευχάριστης γεύσης τους. Παράλληλα, οι τρούφες ... -
Το χαρούπι και τα παράγωγά του: τρόποι επεξεργασίας, διατροφολογικές και φαρμακευτικές εφαρμογές.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-03-29Το χαρούπι είναι ένα φυτό το οποίο συναντάται στη λεκάνη της Μεσογείου και γίνεται ολοένα και πιο γνωστό τα τελευταία χρόνια για τις πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητές του καθώς και τις χρήσεις του στη βιομηχανία τροφίμων, ...