• H σεροτονίνη, πώς αυτή συνδέεται με τις διατροφικές διαταραχές, την ποσότητα και ποιότητα κατανάλωσης τροφής.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Βόντα, Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Τουτουδάκη, Μαρία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-10-2010
    Στην εργασία αυτή γίνεται αναλυτική περιγραφή των σταδίων σύνθεσης της σεροτονίνης και αναφορά των πρόδρομων ενώσεων της. Επίσης αναφέρονται αναλυτικά όλα τα είδη 5-ΗΤ υποδοχέων (5-ΗΤ1, 5-ΗΤ2, 5-ΗΤ3, 5-ΗΤ4, 5-ΗΤ5Α, 5-ΗΤ6, ...
  • Διαταραχή πρόσληψης τροφής: διερεύνηση των συμπτωμάτων των διαταραχών πρόσληψης τροφής σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου του Ηρακλείου Κρήτης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας
    Συγγραφείς: Βελέντζα, Πολυξένη; Ελευθερίου, Μαρουδιώ
    Επιβλέπων καθηγητής: Σαπουνάκη, Αλεξάνδρα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 13-07-2010
    Η εφηβεία είναι η εποχή της ταχείας σωματικής ανάπτυξης, όπως επίσης της συναισθηματικής και ψυχολογικής εξέλιξης, που επηρεάζει σε κάθε επίπεδο την μελλοντική ενήλικο ζωή του εφήβου. Ύψος, βάρος, μυϊκή μάζα στα αγόρια και ...
  • Διατροφικές διαταραχές στους φοιτητές του ΕΛΜΕΠΑ στο Ηράκλειο Κρήτης.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας
    Συγγραφείς: Αλεξάνδρου, Αλίκη; Τσολομίτη, Σοφία
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαρκάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-07-14
    Με την πάροδο των χρόνων, όλο και περισσότεροι άνθρωποι δίνουν μεγαλύτερη βάση στην εμφάνιση τους, επιβαρύνοντας τον εαυτό τους με δυσάρεστα για τον οργανισμό τους διατροφικά προγράμματα, τα οποία οδηγούν στην εμφάνιση ...
  • Διερεύνηση προδιάθεσης ανάπτυξης διαταραχών πρόσληψης τροφής σε άτομα ηλικίας 14-22 ετών στις περιοχές Δράμα και Τρίκαλα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μπεζουργιάννη, Ηρώ; Σακώλη, Ιωάννα-Ζωή
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαρκάκη, Αναστασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Το θέμα της πτυχιακής εργασίας είναι η Διερεύνηση Προδιάθεσης Ανάπτυξης Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής (Δ.Π.Τ.) Σε άτομα Ηλικίας 14-22 Ετών. Η διαταραχές πρόσληψης τροφής ή διαταραχές της διατροφικής συμπεριφοράς είναι ...
  • Εικόνα σώματος και διατροφικές συνήθειες που καταγράφονται στους φοιτητές του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας Σητείας σε σχέση με τους φοιτητές του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γκέργκη, Ελευθερία; Τσακμακίδης, Εμμανουήλ; Χαλά, Αυγούστα
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-03-2013
    Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι να διερευνηθεί και να συγκριθεί η σχέση των διατροφικών διαταραχών, της εικόνας σώματος και των διατροφικών συνηθειών των φοιτητών Διατροφής-Διαιτολογίας Σητείας και των φοιτητών κοινωνιολογίας ...
  • Η συσχέτιση της κατάχρησης αλκοόλ με τις διατροφικές διαταραχές και η επίδραση της προσωπικότητας και των γονεϊκών δεσμών, σε Έλληνες φοιτητές ηλικίας 18-25 ετών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μπέλση, Ειρήνη; Μυτάκος, Γιώργος
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Κατερίνα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-03-14
    Στην παρούσα εργασία εξετάστηκε η συσχέτιση κινδύνου ανάπτυξης διατροφικών διαταραχών και κατάχρησης αλκοόλ μέσω της επίδρασης της προσωπικότητας και των γονεϊκών δεσμών, σε Έλληνες φοιτητές ηλικίας 18-25 ετών. Και οι ...
  • Σπάνιες διαταραχές διατροφής: Pica.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Καραγιάννη, Αντωνία-Δήμητρα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Το PICA αποτελεί μια σπάνια διατροφική διαταραχή, το όνομα της οποίας προέρχεται από το αντίστοιχο λατινικό όνομα για ένα είδος καρακάξας, το οποίο χαρακτηρίζεται από ασυνήθιστες και αδιάκριτες διατροφικές συνήθειες, κυρίως ...
  • Συσχέτιση διαταραχών προσωπικότητας και διατροφής.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Χαρκουσέλη, Βήτα
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-02-2015
    Η πτυχιακή αυτή αναφέρεται στη μεταιχμιακή και τη ψυχαναγκαστική καταναγκαστική διαταραχή προσωπικότητας. Αρχικά παραθέτει στοιχεία που αφορούν τα γενικά τους χαρακτηριστικά, τα διαγνωστικά τους κριτήρια, την αιτιολογία ...
  • Συσχέτιση ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια και διατροφικές συνήθειες 100 ατόμων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αθανασάτου, Σταυρούλα; Βενέτης, Ιωάννης; Κούφη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-07-05
    ΣΚΟΠΟΣ. Ο σκοπός της παρούσας πτυχιακής μελέτης είναι μέσω ανασκόπησης της διεθνούς βιβλιογραφίας και αρθρογραφίας και με τη βοήθεια των κατάλληλων ερευνητικών μεθόδων κι εργαλείων να μελετηθούν οι διατροφικές συνήθειες ...
  • Συσχέτιση προσωπικότητας και διατροφικών διαταραχών των γονέων με τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Χριστακοπούλου, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2012
    Η προσωπικότητα των γονέων, είναι ένας καθοριστικός παράγοντας που επηρεάζει τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών από την παιδική ηλικία. Στην παρούσα πτυχιακή εργασία που έχει σκοπό τη συσχέτιση προσωπικότητας των γονέων ...
  • Συσχέτιση της καφεϊνης με την προσωπικότητα του ατόμου (άτομα ηλικίας 18-25).

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Δημητρακοπούλου, Βασιλική; Κολιάδη, Άντζελα-Μαρί
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-07-2008
    Η παρούσα πτυχιακή εργασία χωρίστηκε σε δύο κύρια μέρη. Στο πρώτο μέρος αναφερθήκαμε θεωρητικά στις τροφές που περιέχουν καφεΐνη, στην βιοχημική δράση της καφεΐνης και στις βιοψυχολογικές της επιπτώσεις. Στο δεύτερο μέρος ...
  • Σχέση διατροφικών διαταραχών με ψυχολογικά χαρακτηριστικά σε εφήβους.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κοκομπόμπο, Άννα; Πλατάκη, Ελένη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Εκατομμύρια ανθρώπων, σε παγκόσμια κλίμακα υποφέρουν στις ημέρες μας από πλειάδα ψυχολογικών διαταραχών και ψυχιατρικών νοσημάτων. Οι ψυχολογικές διαταραχές επηρεάζουν πολλές πτυχές της ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από ...
  • Ψυχογενής ανορεξία: αιτιοπαθογένεια, θεραπεία και νοσηλευτική προσέγγιση.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Νοσηλευτικής
    Συγγραφείς: Ταμπακάκη, Αριάδνη-Κωνσταντίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Καρτσωνάκη, Μαρία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-03-04
    Σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν να οριστεί η κατάσταση της ψυχογενούς ανορεξίας, να προσδιοριστεί εννοιολογικά και να υπάρξει στη συνέχεια αριθμητική παρουσίαση του φαινομένου, αλλά και μια γενικότερη οπτική το τι ισχύει ...