• Διατροφικές γνώσεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και υλοποίηση προγραμμάτων αγωγής υγείας με θέμα τη διατροφή

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Σιαμίδη, Παρθένα; Στεφανουδάκη, Σοφία; Μαρκουλάκη, Χρυσή
    Επιβλέπων καθηγητής: Κοϊνάκη, Στέλλα; Τράνακας, Βασίλειος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-04-04
    Η διατροφική εκπαίδευση μέσω εφαρμογής Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας (Π.Α.Υ.) στα σχολεία, αποτελεί μία προσπάθεια πληροφόρησης για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και αντιμετώπισης του φαινομένου της παιδικής παχυσαρκίας. ...
  • Διατροφική αγωγή μέσω διαδικτύου και ηλεκτρονικών υπολογιστών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Τσουρουνάκη, Ευαγγελία; Παλιμετάκη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2012
    Στις μέρες έχει αυξηθεί η χρήση του διαδικτύου σε ότι αφορά στην αναζήτηση πληροφοριών υγείας. Γι΄αυτό το λόγο κατά καιρούς έχουν εφαρμοστεί πολλά προγράμματα διατροφικής παρέμβασης μέσω διαδικτύου, που είχαν ως κύριο σκοπό ...
  • Πρόληψη τροποποιήσιμων παραγόντων κινδύνου στον Σακχαρώδη Διαβήτη.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ρούσσου, Μαργαρίτα; Ανθοπούλου, Παρασκευή
    Επιβλέπων καθηγητής: Μουρατίδου, Θεοδώρα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-06-02
    Ένα μείζον νόσημα που ταλανίζει τον πληθυσμό σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ο Διαβήτης. Αποτελεί μια νόσο πολυπαραγοντική και προαναγγέλλει μια νοσογόνο κατάσταση με πληθώρα παθολογικών συμβαμάτων όπως τα καρδιαγγειακά και η ...