• Διατροφογενετική και παχυσαρκία (με έμφαση στην παιδική παχυσαρκία)

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Δαριβάκης, Εμμανουήλ
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαρκάκη, Αναστασία; Γκούσκου, Καλλιόπη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-06-01
    Πολλές ασθένειες και διαταραχές σχετίζονται με την κακή διατροφή με την έννοια της έλλειψης σημαντικών θρεπτικών συστατικών, της ανισσόροπης κατανάλωσης μακροθρεπτικών συστατικών, ή ακόμα και τις τοξικές συγκεντρώσεις ...
  • Διατροφογενετική προσέγγιση της παχυσαρκίας και των καρδιαγγειακών παθήσεων – η καταλληλότητα της μεσογειακής διατροφής.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κουτεντάκης, Αντώνιος; Σκαράκη, Μαριάννα
    Επιβλέπων καθηγητής: Ψαρουδάκη, Αντωνία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-12-09
    Η παχυσαρκία ευδοκιμεί ως μια σύγχρονη επιδημία με τριπλάσιες τιμές νοσούντων συγκριτικά με τη δεκαετία του ’70 (13 % συνολικού ενήλικου πληθυσμού), ενώ οι καρδιαγγειακές ασθένειες (CVD) είναι η πιο σοβαρή μη μεταδοτική ...
  • Συσχέτιση της διατροφής και των πολυμορφισμών του γονιδίου FTO στην εκδήλωση της παχυσαρκίας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κροντήρη, Βαρβάρα
    Επιβλέπων καθηγητής: Μουτσάκη, Παρασκευή
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-07-18
    Η παχυσαρκία θεωρείται χρόνιο και πολυπαραγοντικό νόσημα αποτελώντας μείζον παγκόσμιο πρόβλημα της δημόσιας υγείας και ορίζεται ως η υπερβολική συσσώρευση του σωματικού λίπους. Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες ...