• Αξιολόγηση μεθόδων εκχύλισης της προπόλης των μελισσών.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΣΓΕΠ), Τμήμα Γεωπονίας
    Συγγραφείς: Βαρδάκα, Φωτεινή-Παρασκευή
    Επιβλέπων καθηγητής: Αλυσσανδράκης, Ελευθέριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-04-29
    Η πρόπολη είναι μια φυσική ρητινώδης ουσία και αποτελεί προϊόν της μέλισσας, Apis mellifera. Πρόκειται για ένα υλικό που φτιάχνουν οι μέλισσες συλλέγοντας φυτικές ρητίνες και αναμειγνύοντάς τες με κερί, γύρη, μέλι και ...
  • Οι επιδράσεις της κατανάλωσης βασιλικού πολτού στην εγκυμοσύνη και το θηλασμό.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αναγνωστοπούλου, Δήμητρα; Τσαμαντάνη, Κωνσταντίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Ανδρουλάκη, Καλλιόπη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 01-07-2013
    Τα τελευταία χρόνια οι καταναλωτές δείχνουν ένα αυξημένο ενδιαφέρον για τα προϊόντα που σχετίζονται με την προαγωγή της υγείας και προκύπτουν από διάφορες φυσικές πηγές. Μεταξύ αυτών, τα προϊόντα της μέλισσας όπως η πρόπολη, ...