• H σεροτονίνη, πώς αυτή συνδέεται με τις διατροφικές διαταραχές, την ποσότητα και ποιότητα κατανάλωσης τροφής.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Βόντα, Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Τουτουδάκη, Μαρία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-10-2010
    Στην εργασία αυτή γίνεται αναλυτική περιγραφή των σταδίων σύνθεσης της σεροτονίνης και αναφορά των πρόδρομων ενώσεων της. Επίσης αναφέρονται αναλυτικά όλα τα είδη 5-ΗΤ υποδοχέων (5-ΗΤ1, 5-ΗΤ2, 5-ΗΤ3, 5-ΗΤ4, 5-ΗΤ5Α, 5-ΗΤ6, ...
  • Επιβάρυνση της σύγχρονης μεσογειακής δίαιτας από υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κουτσόλαμπρος, Πέτρος
    Επιβλέπων καθηγητής: Τουτουδάκη, Μαρία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 04-04-2011
    Η εργασία επικεντρώνεται στην επιβάρυνση με φυτοφάρμακα η οποία μπορεί να προκύψει ακολουθώντας τυπικά διαιτολόγια μεσογειακής δίαιτας όπου καταναλώνονται συμβατικά (με υπολείμματα φαρμάκων) και όχι βιολογικά τρόφιμα, ...