• Αγροτουριστικό κατάλυμα Shanti : εναλλακτικός χώρος ζωής.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Διγενάκη, Σοφία
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 09-10-2012
    Ο αγροτουρισμός είναι ένας κλάδος τουρισμού που αφορά πρωταρχικά τη γη και τον άνθρωπο μέσα απο τις αξίες της ζωής. Σκοπός αυτής της εργασίας είναι να στρέψει την προσοχή στον άνθρωπο τουρίστα-επισκέπτη-φιλοξενούμενο. Ως ...
  • Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες μορφών τουρισμού με περιεχόμενο τη φύση και τον πολιτισμό στο γεωγραφικό διαμέρισμα ΓΟΡΓΟΛΑΪΝΗ.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Αγιομυργιανάκη, Αντιόπη
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 02-07-2013
    Η πτυχιακή αυτή έχει ως σκοπό τη μελέτη και την καταγραφή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Ελλάδα και στην Κρήτη αλλά ειδικότερα στο γεωγραφικό διαμέρισμα Γοργολαΐνη του Ν. Ηρακλείου. Ο εναλλακτικός τουρισμός μπορεί ...
  • Δημόσιες σχέσεις στις τουριστικές επιχειρήσεις.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Πεζανάκη, Θεονύμφη
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 02-10-2013
    Στόχος της εργασίας είναι να καταδειχθεί ο ρόλος των δημοσίων σχέσεων στον τουρισμό.
  • Διοίκηση ολικής ποιότητας και οργανισμός ISO.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Καραμπίνη, Καλλιόπη
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 19-06-2014
    Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και οργανισμός ISO. Παρακάτω θα ασχοληθούμε με την έννοια της Ποιότητας, της Διοίκησης Ποιότητας σε μια ξενοδοχειακή επιχείρηση ή έναν οργανισμό. Τα χαρακτηριστικά, οι σκοποί και τα στάδια για την ...
  • Η γαστρονομία ως φαινόμενο έλξης τουριστών στην Κρήτη.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ναρλής, Αλέξανδρος
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 11-09-2014
    Το θέμα της πτυχιακής εργασίας ασχολείται με την Γαστρονομία και πιο συγκεκριμένα με την Γαστρονομία ως φαινόμενο έλξης τουριστών στην Κρήτη. Γενικά με τον όρο γαστρονομία, χαρακτηρίζεται η τέχνη απόλαυσης εκλεκτής τροφής, ...
  • Μέσα και πολιτικές ανάπτυξης του αστικού τουρισμού σε πόλεις με πλούσια πολιτιστική παράδοση, με έρευνα στο Ηράκλειο.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Καραγιαννίδου, Ελευθερία
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 31-03-2014
    Στην εργασία αυτή αναφέρομαι στις μορφές του αστικού τουρισμού οι οποίες μπορούν να αναπτυχθούν σε μεγάλες πόλεις, όπως είναι το Ηράκλειο, με σκοπό τη προσέγγιση τουριστών και επισκεπτών εκτός της καλοκαιρινής περιόδου. ...
  • Ο αγροτουρισμός στην Κύπρο.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Χαραλάμπους, Χριστιάνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-11-2013
    Ο τουρισμός είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες και πλέον δυναμικές οικονομικές δραστηριότητες στην Κύπρο . Στην Κύπρο αποτελεί την κυρίαρχη δραστηριότητα, δημιουργεί θέσεις εργασίας περισσότερες από κάθε άλλο τομέα και ...
  • Οι διαρκείς εκπαιδευτικές ανάγκες του ανθρώπινου δυναμικού των ξενοδοχείων 5 Αστέρων της Κρήτης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ξύλας, Δημήτριος
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 30-10-2012
    Ένα από τα βασικότερα καθήκοντα του τμήματος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού των ξενοδοχείων πολυτελείας είναι η συνεχής εκπαίδευση και τεχνική κατάρτιση των εργαζομένων τους. Η παρούσα εργασία πραγματεύεται τις διαρκείς ...
  • Πολιτισμός και διατροφικές συνήθειες των πιστών ανά θρησκευτικό δόγμα υπό το πρίσμα της τουριστικής βιομηχανίας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Παναγιωτίδου, Μαρία-Ζωή
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 15-07-2014
    Τα πολιτισμικά και θρησκευτικά στοιχεία ανάγονται σε θεμελιώδεις παραμέτρους που ασκούν επιρροή στην κατανάλωση τροφής. Ο κλάδος των επισιτιστικών επιχειρήσεων διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στον τουρισμό και έχει άμεσο ...
  • Σχέδιο μάρκετινγκ για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Κρήτη.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Παπαδάκης, Εμμανουήλ
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-11-2013
    Ο τουρισμός, θεωρείται τα τελευταία πενήντα χρόνια, ως ο οικονομικός γίγαντας του 20ου αιώνα και έχει επιτύχει πρωτοφανείς ρυθμούς ανάπτυξης. Η αύξηση από 14,4 εκατ. τουριστικές αφίξεις και 1,4 δις. δολάρια το 1948 σε 567,4 ...
  • Τουρισμός και κρητική διατροφή μια καινοτομική προσέγγιση.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Αθανασάκη, Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 15-07-2014
    Η Κρητική διατροφή αποτελεί πλέον σήμερα ένα διατροφικό πρότυπο ευρέως γνωστό. Από τα Μινωικά χρόνια υπάρχουν στοιχεία για τη διατροφή των κατοίκων του νησιού. Τα τελευταία χρόνια η Κρητική διατροφή και η υγεία των Κρητικών ...