• H σημασία της κατανάλωσης κρασιού στην υγεία μας

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μπαρμπαλιά, Γεωργία; Ρηγάκη, Αικατερίνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Ψυλινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-07-27
    Τα τελευταία χρόνια, γίνεται μεγάλη συζήτηση, σχετικά με το κρασί και πιο εμπεριστατωμένα με το κόκκινο κρασί, καθώς και την ευεργετική ιδιότητα αυτού, στην υγεία του ανθρώπου. Παρατηρείται, μάλιστα, μία έντονη διαμάχη ...
  • Αξιολόγηση της αντιοξειδωτικής ικανότητας διαφόρων αυτοφυών βοτάνων από την περιοχή του Ρεθύμνου

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Δομαζάκη, Αγάπη
    Επιβλέπων καθηγητής: Σπυριδάκη, Ασπασία; Spyridaki, Aspasia; Ψυλινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-07-27
    Στην παρούσα εργασία μελετήθηκαν τα εκχυλίσματα των άγριων βοτάνων Σκορπίδι (Asplenium Ceterach), Ρούσκος (Ruscus Aculeatus), Κράταιγος (Crataegus Monogyna), Αλαδανιά (Cistus Creticus), Κυπαρισσάκι (Micromeria Juliana) και ...
  • Η ινουλίνη και η συμβολή της στην υγεία μέσω της διατροφής.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ζαμπίτογλου, Χρήστος; Χαραλαμπόπουλος, Ευάγγελος
    Επιβλέπων καθηγητής: Ψυλινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-01-2016
    Η διατροφή του ανθρώπου συνδέεται στενά με την υγεία του, την οποία και επηρεάζει . Η επιλογή καλής και ισορροπημένης διατροφής αποτελεί προϋπόθεση για την υγεία του ατόμου και βελτιώνει τις δραστηριότητες του, ενώ παράλληλα ...
  • Συνεργιστική αντιοξειδωτική ικανότητα εκχυλισμάτων κρητικών βοτάνων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κουκουλανάκη, Μαρίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Ψυλινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 14-09-2015
    Το οξειδωτικό στρες εμπλέκεται στην αιτιολογία των καρδιαγγειακών και φλεγμονωδών νοσημάτων, του καρκίνου και άλλων χρόνιων παθήσεων. Υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα φυσικά αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στα βότανα τα ...