• Διατροφή και κίρρωση του ήπατος.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αλεξανδρή, Δήμητρα
    Επιβλέπων καθηγητής: Γαλάνης, Χρήστος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-07-2008
    Πλήθος επιστημονικών μελετών έχουν δείξει την θετική συσχέτιση της ισορροπημένης διατροφής με την υγεία. Ως ισορροπημένη διατροφή θεωρείται η μεσογειακή διατροφή. Η μεσογειακή διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, ...
  • Διατροφή σε τετραπληγικούς ασθενείς.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μουζάκα, Σοφία
    Επιβλέπων καθηγητής: Γαλάνης, Χρήστος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 30-03-2011
    Η κάκωση του νωτιαίου μυελού παραμένει μια καταστρεπτική βλάβη του νευρικού συστήματος. Οι σύγχρονες θεραπείες δεν έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην πρόληψη ή την αναστροφή της βλάβης του νωτιαίου μυελού. ...
  • Διατροφικές συνήθειες του ασθενούς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ - πρόληψη αντιμετώπιση. Έρευνα στο γενικό νοσοκομείο Ρόδου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Χατζημανώλη, Βαλάντω; Γεωργαλλή, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Γαλάνης, Χρήστος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου Ι και τύπου ΙΙ, προσβάλλει σήμερα περισσότερα από 30 εκατομμύρια άτομα στον κόσμο, παίρνοντας τις διαστάσεις ενός κύριου φαινομένου στο επίπεδο της δημόσιας υγείας. Σ' αυτή την πτυχιακή εργασία ...
  • Διατροφική θωράκιση για την πρόληψη της οστεοπόρωσης σε γυναίκες 20-40 ετών στο νομό Λασιθίου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γεωργακάτου, Σπυριδούλα; Κανίδου, Ραλίτσα
    Επιβλέπων καθηγητής: Γαλάνης, Χρήστος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-10-2010
    Η πτυχιακή αυτή έχει σαν στόχο την έρευνα για τις διατροφικές συνήθειες αλλά και την σωστή ενημέρωση των γυναικών ηλικίας 25-40, όσο αφορά την διατροφική θωράκιση για την πρόληψη της οστεοπόρωσης. Το θεωρητικό μέρος ...
  • Διατροφική παρέμβαση σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε γαστρική παράκαμψη.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Δουκάκη, Χαρίκλεια-Ρομίνα; Παναγιωτοπούλου, Κωνσταντίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Γαλάνης, Χρήστος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-10-2010
    Η παχυσαρκία είναι σήμερα η μεγαλύτερη μη λοιμώδης επιδημία στον πλανήτη. Δεν αποτελεί απλώς μια "κατάσταση που προδιαθέτει σε ασθένειες" αλλά είναι η ίδια μια νόσος, η οποία μάλιστα έχει βαριά πρόγνωση. Ο βαθμός της ...
  • Καρδιαγγειακά νοσήματα. Εκτίμηση των προσωπικών διαιτητικών συνηθειών στη σύγχρονη καθημερινή πρακτική – πως επιδρούν στην ανάπτυξη καρδιαγγειακών νοσημάτων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Καραμπά, Ειρήνη; Βασιλοπούλου, Νικολίτσα
    Επιβλέπων καθηγητής: Γαλάνης, Χρήστος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 17-10-2008
    Τα καρδιαγγειακά νοσήματα τις τελευταίες δεκαετίες αποτελούν μάστιγα στις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες και τείνουν να μετατραπούν σε πανδημία για τον πλανήτη. Βήματα προς τα πίσω κάνουμε ως λαός, όσον αφορά τα καρδιαγγειακά ...
  • Ο ρόλος του διαιτολόγου στην αθλητική προετοιμασία. Προϋποθέσεις, καταγραφή της ελληνικής πραγματικότητας και μελλοντικές προοπτικές.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Δέλγας, Αθανάσιος; Μαργκός, Σμαράγδα
    Επιβλέπων καθηγητής: Γαλάνης, Χρήστος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Η σωστή διατροφή αποτελεί το θεμέλιο της σωματικής απόδοσης. Οι τροφές που καταναλώνουμε παρέχουν τα καύσιμα για τη βιολογική δραστηριότητα καθώς και τις χημικές ουσίες που εξάγουν και χρησιμοποιούν τη δυναμική ενέργεια ...
  • Οι επιδράσεις των θυρεοειδικών ορμονών στον ανθρώπινο μεταβολισμό και η επιρροή τους στον τομέα της διατροφής -«Θυρεοειδισμός».

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Δουδουλακάκη, Ιωάννα
    Επιβλέπων καθηγητής: Γαλάνης, Χρήστος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 05-05-2008
    Το ενδοκρινολογικό σύστημα είναι ένα κύριο ρυθμιστικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού. Επιβάλλει τον έλεγχο των λειτουργιών και των σχέσεων του οργανισμού με το εξωτερικό περιβάλλον. Υπάρχουν ειδικά κύτταρα, τα « ενδοκρινικά ...
  • Ορμόνες της όρεξης με έμφαση στη γκρελίνη.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Σκαρλέα, Δήμητρα; Χρυσού, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Γαλάνης, Χρήστος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-02-2015
    Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η ανασκόπηση των διαθέσιμων βιβλιογραφικών δεδομένων σχετικά με την επίδραση των ορμονών στην όρεξη, με έμφαση στη γκρελίνη . Στον άνθρωπο, ο μηχανισμός της όρεξης αποτελεί μια αυστηρά ...
  • Πρωτεϊνικοθερμιδικός υποσιτισμός σε ενδονοσοκομειακούς ασθενείς άνω των 65 ετών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κάλφας, Ιωάννης; Λεουνάκη, Ευανθία; Παπάζογλου, Γεωργία
    Επιβλέπων καθηγητής: Γαλάνης, Χρήστος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η εκτίμηση της κατάστασης θρέψης νοσηλευομένων ασθενών άνω των 65 ετών και η εξεύρεση του ποσοστού υποσιτισμού στην ευπαθή αυτή ομάδα πληθυσμού κατά την εισαγωγή τους στο ...
  • Ρευματοειδή αρθρίτιδα και διατροφή.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κουγιουμτζή, Αθηνά
    Επιβλέπων καθηγητής: Γαλάνης, Χρήστος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 19-05-2009
    Η πάθηση της Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας απασχολεί αρκετό κόσμο στις μέρες μας αναεξάρτητα απο την ηλικιακή ομάδα που ανήκει καθώς μπορεί να προσβάλλει ακόμα και παιδιά (Νεανική Ρευματοειδή Αρθρίτιδα). Πρόκειται για μια ...
  • Συσχέτιση υπερλιπιδαιμίας - καρδιαγγειακών νοσημάτων και διατροφική αντιμετώπιση.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κακαβά, Παναγιώτα; Κοσμοπούλου, Γεωργία; Καμπάνου, Γαρυφαλιά
    Επιβλέπων καθηγητής: Γαλανης, Χρήστος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-07-2014
    Η υπερλιπιδαιµία αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες εµφάνισης καρδιαγγειακών νοσηµάτων. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται µέσα από τα από τα αποτελέσµατα της µελέτης INTERHEART, που κατέδειξε την υπερλιπιδαιµία ως ...
  • Χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας: Διατροφικές συνήθειες και προτιμήσεις μετά την επέμβαση.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Σακκάτος, Παναγιώτης; Σωτηροπούλου, Γεωργία
    Επιβλέπων καθηγητής: Γαλάνης, Χρήστος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2012
    Η παχυσαρκία αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα διατροφικά προβλήματα στις μέρες μας και έχει πάρει μορφή επιδημίας. Αρκετοί είναι οι παράγοντες που συμβάλλουν στην αύξηση της συχνότητας με την οποία εμφανίζεται. Έχει ...