Πλοήγηση ανά Επιβλέποντα καθηγητή "Moutsaki, Paraskevi"
Αποτελέσματα 1-3 από 3
-
Η επίδραση των μακροθρεπτικών συστατικών στον καρκίνο του στομάχου, του λέπτού και του παχέως εντέρου.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-03-2013Ο καρκίνος είναι η δεύτερη συχνή αιτία θανάτου στις βιομηχανοποιημένες χώρες μετά τα καρδιακά επεισόδια. Τα τελευταία είκοσι χρόνια ένας μεγάλος αριθμός επιδημιολογικών ερευνών έχουν πραγματοποιηθεί προκειμένου να ερευνηθεί ... -
Κιρκαδιανό ρολόι και χρονοδιατροφή: Η σχέση τους και η επίδρασή τους στον μεταβολισμό.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-03-29Ο κιρκαδιανός ρυθμός είναι ένας εξελικτικός μηχανισμός ομοιόστασης και επιβίωσης των οργανισμών βασιζόμενος στους κύκλους φωτός/σκότους των 24ωρών της ημέρας. Μέσω του αμφιβληστροειδούς χιτώνα των οφθαλμών λαμβάνονται τα ... -
Συσχέτιση της διατροφής και των πολυμορφισμών του γονιδίου FTO στην εκδήλωση της παχυσαρκίας.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-07-18Η παχυσαρκία θεωρείται χρόνιο και πολυπαραγοντικό νόσημα αποτελώντας μείζον παγκόσμιο πρόβλημα της δημόσιας υγείας και ορίζεται ως η υπερβολική συσσώρευση του σωματικού λίπους. Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες ...