• Η Ένωση Κιτροπαραγωγών Κρήτης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Ανυφαντάκη, Αγγελική
    Επιβλέπων καθηγητής: Μπαριτάκης, Δημήτριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Στη βορειοδυτική ακτή του νησιού (κοντά στη πόλη Ρέθυμνο) ακριβώς δίπλα στη θάλασσα και δίπλα στις κιτροφυτείες, βρίσκεται το εργοστάσιο της Ένωσης Κιτροπαραγωγών Κρήτης. Είναι το μοναδικό εργοστάσιο στο κόσμο, επεξεργασίας ...
  • Η κορινθιακή σταφίδα στην επαρχία της Αιγιαλείας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Μαράντης, Αθανάσιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Μπαριτάκης, Δημήτριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-10-2008
    Η κορινθιακή σταφίδα είναι μια ποικιλία σταφίδας που σε παγκόσμιο επίπεδο ευδοκιμεί αποκλειστικά στη χώρα μας, στην οποία κατέχει την τρίτη θέση από πλευράς καλλιεργήσιμων εκτάσεων μετά τις ποικιλίες που προορίζονται για ...
  • Η πατατοκαλλιέργεια στη Νάξο.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Λιοφάγου, Δέσποινα
    Επιβλέπων καθηγητής: Μπαριτάκης, Δημήτριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Σε αυτή την πτυχιακή εργασία αναφερόμαστε στην πατατοκαλλιέργεια στη Νάξο και την παραγωγή πιστοποιημένου πατατόσπορου που χρησιμοποιείται ως πολλαπλασιαστικό υλικό σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Περιγράφονται συνοπτικά ...