• Βαραϊατρικές επεμβάσεις - ορμονικές, διατροφικές μετεγχειρητικές και αντιμετώπισή τους

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μιχαήλ, Μιχάλης; Παπαμιχαήλ, Δημήτρης
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 30-03-2011
    Η παχυσαρκία αποτελεί ένα επίπονο πρόβλημα που ταλανίζει πολλούς ανθρώπους, διαφόρων ηλικιών. Οι επιπτώσεις της στον ανθρώπινο οργανισμό επιφέρει κινδύνους και επιπλοκές. Για το λόγο αυτό, πολλά παχύσαρκα άτομα δοκιμάζουν ...
  • Διατροφή και δέρμα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μονογυιού, Αικατερίνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 19-05-2009
    Τρώγοντας σωστά και πίνοντας άφθονη ποσότητα νερού βοηθάμε το δέρμα μας, και το υπόλοιπο σώμα μας, να διατηρηθεί υγιές. Αν και η ακμή θεωρείται νόσος της εφηβείας, το 20% των περιπτώσεων εμφανίζεται και στους ενήλικες. Τα ...
  • Διατροφή και σκλήρυνση κατά πλάκας,

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μαραγκουδάκη, Ευγενία
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 20-10-2010
    Η σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ) είναι μια χρόνια νευρολογική νόσος, η οποία σχετίζεται με επαναλαμβανόμενες εστιακές προσβολές του κεντρικού νευρικού συστήματος και χαρακτηρίζεται από απώλεια της μυελίνης και νευρολογική ...
  • Διατροφικές απαιτήσεις σε αθλητές/τριες κολύμβησης προαγωνιστικών κατηγοριών 10-11-12 ετών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Τράνακας, Βασίλειος
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαρκάκη, Αναστασία; Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-10-2010
    Σκοπός της έρευνας ήταν η αξιολόγηση της πρόσληψης ενέργειας, μακρο-μικροθρεπτικών και υγρών σε κολυμβητές/ τριες προαγωνιστικής κατηγορίας 11 και 12 ετών κατά την περίοδο προετοιμασίας.
  • Διατροφικές γνώσεις και συμμόρφωση στη μεσογειακή διατροφή εργαζόμενων στη σχολή κοινωνικών επιστημών του πανεπιστημίου Κρήτης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Τσίπρα, Αργυρώ
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-06-2012
    Σκοπός: Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι η μελέτη του επιπέδου διατροφικών γνώσεων καθώς και η συμμόρφωση στη Μεσογειακή διατροφή ενηλίκων που εργάζονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (διοικητικό και διδακτικό προσωπικό), ...
  • Διατροφικές συνήθειες εγκύων γυναικών και συσχετισμός τους με τη μεσογειακή διατροφή, σε πληθυσμό του Ηρακλείου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Συλιγάρδου, Ειρήνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2012
    Ο ρόλος της Μεσογειακής διατροφής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι τόσο σημαντικός για τις έγκυες γυναίκες, όσο και για τα βρέφη-παιδιά. Συγκεκριμένα, για τις μητέρες που ακολούθησαν ένα Μεσογειακού τύπου διατροφικό ...
  • Διατροφικές συνήθειες και ποιότητα ζωής σε αγροτικό πληθυσμό στην Κρήτη.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γιαννακάκη, Αντωνία; Κουγιουμιτζάκη, Δέσποινα
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 26-06-2012
    Η παρούσα εργασία ασχολείται με τις διατροφικές συνήθειες και την ποιότητα ζωής του αγροτικού πληθυσμού της Κρήτης. Είναι γενικώς αποδεκτό ότι η σωστή διατροφή συμβάλλει σημαντικά στη μακροβιότητα αλλά και στην ποιότητα ...
  • Διατροφικές συνήθειες πρωτοετών φοιτητών του τμήματος διατροφής που σπουδάζουν μακριά από το οικογενειακό σπίτι.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αγγελοπούλου, Μαρία; Αθανασιάδου, Κυριακή; Πετούσης, Γεώργιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-10-2010
    Οι φοιτητές αποτελούν μία ιδιαίτερη ομάδα ατόμων. Οι αλλαγές, στα μέχρι τότε δεδομένα τους, είναι πολλές και οι ρυθμοί με τους οποίους εξελίσσονται είναι εξαιρετικά γρήγοροι. Για το λόγο αυτόν, αλλά και γιατί οι φοιτητές ...
  • Διατροφική αγωγή μέσω διαδικτύου και ηλεκτρονικών υπολογιστών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Τσουρουνάκη, Ευαγγελία; Παλιμετάκη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2012
    Στις μέρες έχει αυξηθεί η χρήση του διαδικτύου σε ότι αφορά στην αναζήτηση πληροφοριών υγείας. Γι΄αυτό το λόγο κατά καιρούς έχουν εφαρμοστεί πολλά προγράμματα διατροφικής παρέμβασης μέσω διαδικτύου, που είχαν ως κύριο σκοπό ...
  • Εκτίμηση της κατάστασης υγείας παιδιών ηλικίας 6-12 ετών, στην περιοχή της Βουλιαγμένης: διατροφή, σύστασή σώματος, λιπιδαιμικό προφίλ και φυσική κατάσταση.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Τυρόπωλη, Ελεάνα; Παπαδοπούλου, Ευθυμία
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-10-2010
    Η σωστή διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στην φυσιολογική αύξηση όσο και στην ανάπτυξή του παιδιού. Πιο συγκεκριμένα, το παιδί χρειάζεται ενέργεια και θρεπτικά συστατικά προκειμένου να διατηρήσει τις φυσιολογικές ...
  • Επίδραση του γλυκαιμικού δείκτη και του ποσοστού λίπους και πρωτεϊνών στη διατήρηση απολεσθέντος βάρους και σε σωματομετρικά χαρακτηριστικά ενηλίκων που συμμετέχουν στη μελέτη DiOGenes.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μουστούλας, Αριστείδης
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 20-10-2010
    Η παχυσαρκία αναγνωρίσθηκε επίσημα ως νόσος το 1948, όταν ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και τη συμπεριέλαβε στη Διεθνή Ταξινόμηση των Παθήσεων. Πολλοί είναι οι «τύποι δίαιτας» που εφαρμόζονται με σκοπό την απώλεια ...
  • Η διατροφή στην παιδική και εφηβική ηλικία και η επίδρασή της στη σχολική απόδοση.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μπουμπουνάκη, Ευδοξία
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2012
    Η διατροφή κατά την παιδική και εφηβική ηλικία είναι πολύ σημαντικό να είναι σωστή και ισορροπημένη, καθώς συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη και επιδρά στη σχολική απόδοσή των παιδιών και των εφήβων. Ο άνθρωπος, σε κάθε ηλικιακό ...
  • Καρκίνος του μαστού και διατροφή.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γκόγκογλου, Άννα; Κακολύρη, Παρασκευή
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-10-2010
    Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι να αξιολογηθεί η σχέση μεταξύ καρκίνου του μαστού και διατροφής αλλά και ο ρόλος του διαιτολόγου τόσο στην πρόληψη όσο και κατά την ανάρρωση/αποκατάσταση της ασθενούς. Στις επόμενες σελίδες ...
  • Μεταβολικό σύνδρομο και διαιτητική αντιμετώπιση σε ενήλικες.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κατσούγκρη, Χρυσούλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 30-03-2011
    Η συγκεκριμένη εργασία αποτελεί μια βιβλιογραφική ανασκόπηση που έχει ως στόχο να εξετάσει εκτενώς την παθολογία του μεταβολικού συνδρόμου (MetS), συμπεριλαμβάνοντας τους παράγοντες κινδύνου που συμβάλλουν στην εμφάνισή ...
  • Ο ρόλος της μεσογειακής διατροφής στην πρόσληψη του καρκίνου του μαστού.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Βλαχάκη, Μαρία; Παπαδοπούλου, Αγνή-Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 20-10-2010
    Σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν να αξιολογηθεί ο ρόλος της Μεσογειακής διατροφής σε σχέση με το κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, σε πληθυσμό μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών (50-70 ετών) στους νομούς Αττικής, Λαρίσης και ...
  • Ο ρόλος των οσπρίων στην υγεία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γαλάνη, Αγγελική
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαρκάκη, Αναστασία; Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 04-08-2014
    Σκοπός της εργασίας αυτής ήταν να παρουσιάσει μια εκτενή αναφορά σχετικά με τον ρόλο των οσπρίων στην πρόληψη ορισμένων χρόνιων ασθενειών (καρδιαγγειακά νοσήματα, υπέρταση, παχυσαρκία, διαβήτης, καρκίνος) καθώς και να ...
  • Ορθόδοξη νηστεία και διατροφή.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Πουλικίδου, Δέσποινα; Μπακέα, Μαρία –Μαγδαληνή
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2012
    Η παρούσα πτυχιακή εργασία αναφέρεται στην Ορθόδοξη Ελληνική νηστεία και την επίδραση που έχει στο διατροφικό προφίλ των νηστευτών. Το πρώτο μέρος της εργασίας χωρίζεται σε δύο κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά ...
  • Πρόσληψη φρούτων και λαχανικών από παιδιά πέμπτης (Ε΄) δημοτικού.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Πολάκη, Μαγδαληνή
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2012
    Τα φρούτα και τα λαχανικά, ανήκουν στην ίδια διατροφική κατηγορία και είναι πολύ σημαντικά για την υγεία των παιδιών, καθώς περιέχουν πολλές βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία (μέταλλα και ιχνοστοιχεία). Τα φρούτα μαζί με τα ...
  • Προσδιορισμός της πρόσληψης ασβεστίου σε εφήβους ηλικίας 12-18 ετών στη Νομαρχία Πειραιά.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κανάκης, Νικόλαος; Κάρτσωνας, Ευστάθιος; Κιοπεκτζής, Γιώργος
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 17-10-2008
    Οι διατροφικές συνήθειες αποκτούνται σε νεαρή ηλικία αλλά επηρεάζουν μακροπρόθεσμα την υγεία ενός ατόμου. Ειδικότερα, η επαρκής πρόσληψη ασβεστίου είναι απαραίτητη για την απόκτηση ιδανικής οστικής μάζας στην εφηβεία και ...
  • Συσχέτιση μεταξύ της συμμόρφωσης στη μεσογειακή διατροφής και της διατροφικής γνώσης στους εργαζόμενους του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μητσιγιώργη, Στυλιανή; Τσάτσαρη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική; Χατζή, Βασιλική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 04-08-2014
    Εισαγωγή: Παρά τη χρήση της διατροφικής εκπαίδευσης ως μέσο βελτίωσης της διατροφής, πολλές μελέτες απέτυχαν να δείξουν σημαντικές συσχετίσεις μεταξύ διατροφικής γνώσης και συμπεριφοράς. Το υψηλό ποσοστό παχυσαρκίας στον ...