• Ερευνα για την καθαριότητα και υγιεινή ασφάλειας των επισιστικών μονάδων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Βασιλοπούλου, Παναγιώτα; Παναρετάκη, Ιωάννα
    Επιβλέπων καθηγητής: Βερνάρδου, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Ο σχεδιασμός των εγκαταστάσεων και η διευθέτηση του εξοπλισμού στις κουζίνες των ξενοδοχείων επιδρά άμεσα στο επίπεδο της υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων και φαγητών που παρασκευάζονται. Η απουσία του σχεδιασμού για ...
  • Η ποιότητα ως αναγκαιότητα στα τμήματα επισιτισμού των ξενοδοχείων, οι αντιλήψεις των εργαζομένων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Πυργιανάκη, Γεωργία
    Επιβλέπων καθηγητής: Ρομπογιαννάκης, Ιωάννης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-06-24
    Σκοπός της εργασίας είναι η παρουσίαση της φιλοσοφίας της ποιότητας των συστημάτων διασφάλισης ποιότητας και ειδικότερα πώς αντιλαμβάνονται την έννοια της ποιότητας οι εργαζόμενοι στο τμήμα food beverage των ξενοδοχείων. ...
  • Ηλεκτρονικός κατάλογος εστιατορίων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.
    Συγγραφείς: Λιγοψυχάκη, Χρύσα; Παντερή, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-10-26
    Το παρών έγγραφο αφορά την περιγραφή και παρουσίαση της διαδικτυακής σελίδας e-ληγούρα. To e-ληγούρα αποτελεί έναν ιστότοπο που καλύπτει τις κύριες λειτουργίες για online παραγγελία φαγητού στην πόλη του Ηρακλείου. Κάθε ...
  • Κατάρτιση ενός επιχειρηματικού σχεδίου (business plan) για μια μικρομεσσαία επιχείρηση στον κλάδο εστίασης και αναψυχής.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)
    Συγγραφείς: Δέτσικας, Βασίλειος; Detsikas, Vasileios; Καπερνάρος, Σταύρος
    Επιβλέπων καθηγητής: Τριχάς, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-07-11
    Η παρακάτω πτυχιακή εργασία αφορά τη κατάρτιση ενός επιχειρηματικού σχεδίου για μια μικρομεσαία επιχείρηση που ανήκει στον ανταγωνιστικό κλάδο της εστίασης και της αναψυχής. Παρουσιάζεται εκτενώς το θεωρητικό υπόβαθρο που ...
  • Μελέτη πυρασφάλειας σε εστιατόριο.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΣΜΗΧ), Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών
    Συγγραφείς: Τριανταφύλλου, Ειρήνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Σακκάς, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2023-09-18
    'Όπως προκύπτει από στοιχεία της πυροσβεστικής υπηρεσίας για το έτος 2000 έως το 2018 έγιναν 192.448 πυρκαγιές σε όλη την Ελληνική επικράτεια. Η πυρκαγιά στο Μάτι της Αττικής, τον Ιούλιο του 2018, στοίχισε την ζωή σε 102 ...
  • Ολοκληρωμένη διαχείριση έργου σχεδιασμού και κατασκευής νέου εστιατορίου.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΔΠΜΣ Οργάνωση και Διοίκηση για Μηχανικούς
    Συγγραφείς: Παπαδάκη, Κυριακή
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαρκάκη, Μαρία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2023-06-13
    Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι να παρουσιαστεί πόσο αναγκαία κρίνεται και είναι η χρησιμότητα ενός ελεύθερου πληροφοριακού συστήματος στην διαχείριση έργων. Η παρούσα έρευνα εκπονήθηκε στα πλαίσια του ...
  • Οργάνωση & διοίκηση επισιτιστικών τμημάτων. Λειτουργία εστιατορίου ως τμήμα ξενοδοχειακής επιχείρησης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Γιαμπάνη, Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Βερνάρδου, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Σκοπός λοιπόν της παρούσας εργασίας είναι η ανάλυση της οργάνωσης ενός εστιατορίου, και πιο συγκεκριμένα η διάταξη των κεφαλαίων έχει ως εξής: το πρώτο κεφάλαιο αποτελεί μια εισαγωγή στην ευρύτερη έννοια της λειτουργίας ...
  • Οργάνωση εστιατορίου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Κουντάντου, Δήμητρα
    Επιβλέπων καθηγητής: Πεδιαδίτης, Παντελής
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 11-07-2008
    Με τον όρο εστιατόριο εννοούμε μία μεγάλη ποικιλία επισιτιστικών καταστημάτων που είναι απαραίτητα για να ικανοποιούν τις γαστρονομικές απαιτήσεις των ανθρώπων της κοινωνίας μας. Έτσι έχουμε χώρους που χαρακτηρίζονται ως ...
  • Οργάνωση και λειτουργία επισιτιστικών τμημάτων σε ξενοδοχειακές μονάδες.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Στέφας, Αλέξανδρος
    Επιβλέπων καθηγητής: Πεδιαδίτης, Παντελής
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 31-05-2011
    Σκοπός λοιπόν είναι η ανάλυση της οργάνωσης και τις λειτουργίας των επισιτιστικών τμημάτων μίας ξενοδοχειακής μονάδας και η διάταξη των κεφαλαίων είναι η ακόλουθη : Το πρώτο κεφάλαιο είναι μία εισαγωγή στην έννοια της ...
  • Οργάνωση και τεχνική εστιατορίου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Κοντογεωργάκος, Επαμεινώνδας; Οικονομίδης, Νικόλαος
    Επιβλέπων καθηγητής: Θεοδωράκη, Μαρία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 17-03-2010
    Σκοπός της εργασίας αυτής είναι να καταγράψει τις ιδανικές συνθήκες για την ομαλή λειτουργία εστιατορειακών μονάδων που όμως δεν θα συγκρούεται με τους κανόνες ασφαλείας, τους κανόνες υγιεινής, το περιβάλλον, με τα συμφέροντα ...
  • Οργάνωση, διοίκηση και λειτουργία μιας επισιτιστικής επιχείρησης στο νομό Ηρακλείου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Γιανναδάκη, Νικολέτα
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 06-05-2011
    Η απεικόνιση μιας επισιτιστικής επιχείρησης ως ένα κριτήριο πολιτισμού, ήθους, κουλτούρας, άλλα και κερδοφορίας και σημαντικού παράγοντα διαβίωσης και ευημερίας του τουρισμού και πολιτισμού της χώρας, πόλης, περιοχής, με ...
  • Πληροφοριακά συστήματα στους χώρους φιλοξενίας

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Κατσιώλης, Ηλίας
    Επιβλέπων καθηγητής: Σπανάκης, Αντώνης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-06-22
    Η παρούσα μελέτη ασχολήθηκε με το ζήτημα των πληροφοριακών συστημάτων στους χώρους εστίασης και φιλοξενίας και ολοκληρώθηκε μέσα από οκτώ κεφάλαια, όπου πιο συγκεκριμένα αρχικά ανέπτυξε τα εισαγωγικά στοιχεία της εργασίας ...
  • Το κρασί στο εστιατόριο.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Αμαργιωτάκη, Αντωνία
    Επιβλέπων καθηγητής: Βερνάρδου, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Γίνεται αναφορά στην οργάνωση του εστιατορίου και στην οινοποίηση του κρασιού.
  • Υλοποίηση εφαρμογής ηλεκτρονικού εστιατορίου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.
    Συγγραφείς: Σκαλιδάκης, Εμμανουήλ; Μπαρμπαρή, Μαργαρίτα
    Επιβλέπων καθηγητής: Παχουλάκης, Ιωάννης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-01-2011
    Η εργασία που θα παρουσιαστεί παρακάτω, βασίζεται στην ανάπτυξη εφαρμογής σε ASP.NET Θα γίνει αναφορά στις τεχνολογίες και τις απαιτήσεις για την ανάπτυξη της Web εφαρμογής που λέγεται The Mexican. Σκοπός της εργασίας μας ...