• Διατροφική παρέμβαση σε χρόνιες παθήσεις του πεπτικού σωλήνα στα παιδιά: σύγχρονες προσεγγίσεις.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Θεοχάρη, Χριστίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-01-31
    Τα φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου στους παιδιατρικούς ασθενείς αποτελούν ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα , και μάλιστα πολυπαραγοντικό, αφού για την εκδήλωσή τους ενοχοποιούνται πολυάριθμοι προδιαθεσικοί παράγοντες. Πιο ...
  • Διερεύνηση του επιπολασμού των τροφικών αλλεργιών σε παιδιά προσχολικής ηλικίας στην Ελλάδα.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Λαμπαούνα, Ασημίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Ταβλαδάκη, Θεονύμφη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-12-14
    Οι τροφικές αλλεργίες της παιδικής ηλικίας εμφανίζουν μια συνεχή αύξηση του επιπολασμού τους κατά τις τελευταίες δεκαετίες διεθνώς, εγείροντας την ανησυχία των γονέων και των ειδικών. Ο ακριβής επιπολασμός τους είναι ...
  • Νομολογία που διέπει τις αναγραφόμενες πληροφορίες στις ετικέτες τροφίμων σύμφωνα με τον νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό υπ’ αριθμό 1169 / 2011.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Νέζη, Παγώνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Λαπιδάκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 24-02-2015
    Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει σκοπό την λεπτομερή ανάλυση του νέου Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπ’ αριθμό 1169 / 2011 σχετικά με την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα , μέσω των ετικετών , στους καταναλωτές . Ο ...
  • Τροφικές αλλεργίες ένα πρόβλημα μέλλοντος: ο ρόλος του διαιτολόγου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κοντούρη, Λυδία; Κελαϊδίτης, Χρήστος
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Η τροφική αλλεργία ορίζεται σαν μία μη φυσιολογική ανοσολογική απάντηση στην τροφή. Αποτελεί σύνθετη κατάσταση που επηρεάζεται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες. Έτσι, υπάρχει μεγάλη ποικιλία τροφίμων που μπορεί να ...
  • Τροφικές αλλεργίες στην παιδική ηλικία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κουφού, Ελπίδα
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2012
    Σκοπός αυτής της εργασίας είναι να παρουσιάσει τις πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο των τροφικών αλλεργιών και ιδιαίτερα την επίδρασή τους στα παιδιά και στους νέους, εστιάζοντας στο ρόλο του διατροφολόγου για τη διατήρηση ...