• Αξιολόγηση και παρέμβαση στη γνώση για τη διατροφική ετικέτα σε δείγμα εφήβων

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Τσοβίλης, Γεώργιος-Ερμής; Χανιώτη, Ελένη; Χατζησάββα, Ειρήνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Χατζή, Βασιλική; Μαρκάκη, Αναστασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-05-31
    Ως διατροφική ετικέτα ορίζεται η παροχή πληροφοριών στο πίσω ή και στο μπροστινό μέρος μιας συσκευασίας σχετικά με την περιεκτικότητα ενός τροφίμου σε θρεπτικά συστατικά. Η διατροφική επισήμανση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι ...
  • Διερεύνηση δυνατοτήτων προώθησης της εμπορίας πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων ποιότητας στην περιοχή της Αττικής: Η ανταπόκριση των καταναλωτών στα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)
    Συγγραφείς: Σμυρνιωτοπούλου, Κωνσταντίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Μποτωνάκη, Άννα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 08-05-2012
    Η παρούσα εργασία έχει στόχο να μελετήσει τις δυνατότητες προώθησης πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων ποιότητας στην περιοχή της Αττικής. Τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, αφορούν τα προϊόντα τα οποία ...
  • Διερεύνηση συστημάτων διασφάλισης της υγιεινής των τροφίμων στην Ελλάδα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κασιώτη, Σοφία; Νικολού, Σεβαστή
    Επιβλέπων καθηγητής: Κοκκινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 15-05-2009
    Η πρόσβαση στην αγορά ασφαλών τροφίμων είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα. Όλοι όσοι εμπλέκονται στην παραγωγή , την επεξεργασία, την πώληση και παροχή τροφίμων έχουν ως ρόλο να εξασφαλίσουν ότι τα τρόφιμα που φτάνουν στο τραπέζι ...
  • Έλεγχος των τροφίμων και ποτών στην ξενοδοχειακή βιομηχανία με την χρήση του Fidelio.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Αλατσής, Σεργκέϊ-Κωνσταντίνος; Κωνσταντινομανωλάκης, Σταύρος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-02-2011
    Το θέμα της πτυχιακής έχει ως αντικείμενο τη μελέτη του ελέγχου τροφίμων και ποτών και τη συμβολή του ξενοδοχειακού προγράμματος FIDELIO σ’ αυτόν. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει την πρότυπη άσκηση του ελέγχου στις επιχειρήσεις. ...
  • Εμπορικό ισοζύγιο τροφίμων και ζώντων ζώων τη τελευταία δεκαετία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Νάζος, Νικόλαος
    Επιβλέπων καθηγητής: Θωμαΐδης, Κλεάνθης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-13
    Κάθε χώρα έχει την ευθύνη να σχηματίσει ένα εμπορικό ισοζύγιο με τις κινήσεις που έχει πραγματοποιήσει κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Με τη συγκεκριμένη οικονομική κατάσταση παρακολουθούνται οι εισαγωγές και οι εξαγωγές που ...
  • Η πορεία του κλάδου τροφίμων και ποτών από το 2008 έως το 2012.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
    Συγγραφείς: Βαγή, Αικατερίνη; Δημητριάδης, Ευάγγελος
    Επιβλέπων καθηγητής: Αρβανίτης, Σταύρος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-02-08
    Η παρούσα μελέτη έχει ως αντικείμενο την χρηματοοικονομική ανάλυση του κλάδου τροφίμων-ποτών για την περίοδο 2008-2012. Αρχικά, γίνεται μια παρουσίαση του θεωρητικού υπόβαθρου στην οποία στηρίζεται η συγκεκριμένη ανάλυση. ...
  • Η σήμανση ως παράγοντας διασφάλισης της ποιότητας των τροφίμων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αθανασόπουλος, Αστέριος
    Επιβλέπων καθηγητής: Κοκκινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-05-2009
    Η προτεινόμενη πτυχιακή εργασία έχει σκοπό την διερεύνηση των πληροφοριών που παρέχονται μέσα από την σήμανση των τροφίμων, σχετικά με την ποιότητα ,την υγιεινή, την θρεπτική άξια και την πιθανή επικινδυνότητα από αλλεργιογόνες ...
  • Ηλεκτρονική προβολή της βιομηχανίας τροφίμων στην Ελλάδα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)
    Συγγραφείς: Παπαδημητρίου, Ελευθερία
    Επιβλέπων καθηγητής: Κοκκινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-19
    Η παρούσα εργασία ερευνά και αναλύει πως η Βιομηχανία τροφίμων στην Ελλάδα χρησιμοποίει τις νέες τεχνολογίες διαδικτυακής διαδραστικότητας, με τις οποίες μπορεί πλέον να στοχεύσει το ενδιαφερόμενο κοινό πιο αποτελεσματικά ...
  • Ικανοποίηση πελατών σε εταιρεία γενικής εμπορίας τροφίμων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Σταυρακάκης, Δημοσθένης
    Επιβλέπων καθηγητής: Κουργιαντάκης, Μάρκος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-06-29
    Η παρούσα πτυχιακή εργασία με τίτλο: «Ικανοποίηση πελατών σε εταιρία γενικής εμπορίας τροφίμων» έχει ως σκοπό την διερεύνηση της ικανοποίησης των επιχειρήσεων - πελατών στον κλάδο των τροφίμων. Μεθοδολογικά η παρούσα ...
  • Κλαδική ανάλυση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών τροφίμων και ποτών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
    Συγγραφείς: Βρανόπουλος, Σταύρος; Τζουλάϊ, Φλούτουρα
    Επιβλέπων καθηγητής: Αρβανίτης, Σταύρος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-13
    Θέμα της παρούσας εργασίας αποτέλεσε η Κλαδική Ανάλυση Επιχειρήσεων που Δραστηριοποιούνται στην Παροχή Υπηρεσιών Τροφίμων και Ποτών. Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία αποτέλεσε το αντικείμενο μελέτης μας για μεγάλο διάστημα ...
  • Κρίσιμα σημεία ελέγχου σε επεξεργασμένα τρόφιμα (προψημένο μπιφτέκι).

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κουτσομυτόπουλος, Χαρίλαος
    Επιβλέπων καθηγητής: Λαπιδάκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-07-2008
    Το προ-ψημένο μπιφτέκι είναι ένα προϊόν ευρείας κατανάλωσης που κρύβει όμως πολλούς κινδύνους κατά την παρασκευή και διανομή του. Παθογόνα βακτήρια, τοξικογενείς μύκητες, εξωτερικές ουσίες και κατάλοιπα αυτών, είναι μερικοί ...
  • Μετάβαση απο ISO 9001:2000 και ΕΛΟΤ 1416 (HACCP) ΣΤΟ ISO 22000:2005.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ξεπαπαδάκη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Τζανάκης, Μιχαήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Τα πρότυπα του Διεθνούς Οργανισμού Τυποποίησης (ISO) είναι αυτά της σειράς 9000 και ISO 14000 που είναι τα πιο γνωστά στο ευρύ κοινό και που περιέχουν γενικές οδηγίες και κατευθύνσεις, για το θέμα της διασφάλισης ποιότητας. ...
  • Νέα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΠΧΑ 9, 15, 16, 17) .Όλες οι τελευταίες μεταβολές και εξελίξεις. Οι επιδράσεις των στις χρηματ/κές καταστάσεις των κλάδων τροφίμων, ποτών, καταναλωτικών προϊόντων, καθώς επίσης και στους χρηματ/κούς κλάδους μισθώσεων και ασφαλίσεων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
    Συγγραφείς: Τζαγκαράκη, Μαρίνα; Τζαγκαράκη, Φανή
    Επιβλέπων καθηγητής: Ταμπουρατζή, Θάλεια
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-01-07
    Η οικονομική κρίση στάθηκε ως η κύρια αφορμή για την αναθεώρηση και βελτίωση πολλών προτύπων, τα οποία θεωρήθηκαν από πολλούς πως συνέβαλαν στην μεγέθυνση της. Αμέσως ξεκίνησαν οι συζητήσεις για αυτές τις αλλαγές από τις ...
  • Οι επιπτώσεις της κρίσης στις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών στην Κρήτη.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
    Συγγραφείς: Ζαφείρης, Εμμανουήλ; Καλοκύρης, Κωνσταντίνος; Λουράκης, Γεώργιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Γιαννούλης, Ιωάννης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 09-11-2015
    Αντικείμενο διερεύνησης της παρούσας εργασίας αποτελεί η συμπεριφορά των επιχειρήσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια της Κρήτης και έχουν ως κύριο αντικείμενο τους της παραγωγή, εμπορία και διάθεση των αγαθών ...
  • Οργάνωση εστιατορίου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Κουντάντου, Δήμητρα
    Επιβλέπων καθηγητής: Πεδιαδίτης, Παντελής
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 11-07-2008
    Με τον όρο εστιατόριο εννοούμε μία μεγάλη ποικιλία επισιτιστικών καταστημάτων που είναι απαραίτητα για να ικανοποιούν τις γαστρονομικές απαιτήσεις των ανθρώπων της κοινωνίας μας. Έτσι έχουμε χώρους που χαρακτηρίζονται ως ...
  • Πως επηρεάζει το HACCP τη διαδικασία marketing ενός προϊόντος.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)
    Συγγραφείς: Παπαδάκου, Φωτεινή
    Επιβλέπων καθηγητής: Κοκκινάκη, Κατερίνα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-09-2009
    Σκοπός της συγκεκριμένης πτυχιακής είναι η διερεύνηση των αλλαγών στον τρόπο λειτουργίας και προώθησης προϊόντων των επιχειρήσεων τροφίμων, σε μικρά αστικά κέντρα, όπως είναι της Ιεράπετρας, μετά την εφαρμογή συστημάτων ...
  • Σύστημα διαχείρησης της ασφάλειας των τροφίμων - ανάλυση κινδύνων και κρίσιμα σημεία ελέγχου στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις (HACCP).

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μοτσάκου, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Βερνάρδου, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Είναι γνωστό ότι οι διεθνείς οργανισμοί, που ασχολούνται με τα τρόφιμα εφαρμόζουν ένα πρόγραμμα αυτοελέγχου και διασφάλισης της υγιεινής των τροφίμων που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά προ 30 ετών στην διαχείριση των τροφίμων ...
  • Συσχέτιση μεταξύ της συμμόρφωσης στη μεσογειακή διατροφής και της διατροφικής γνώσης στους εργαζόμενους του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μητσιγιώργη, Στυλιανή; Τσάτσαρη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική; Χατζή, Βασιλική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 04-08-2014
    Εισαγωγή: Παρά τη χρήση της διατροφικής εκπαίδευσης ως μέσο βελτίωσης της διατροφής, πολλές μελέτες απέτυχαν να δείξουν σημαντικές συσχετίσεις μεταξύ διατροφικής γνώσης και συμπεριφοράς. Το υψηλό ποσοστό παχυσαρκίας στον ...
  • Το σύστημα Haccp: η υιοθέτηση και εφαρμογή του από ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ροδουσάκη, Νίκη
    Επιβλέπων καθηγητής: Σωτηριάδης, Μάριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 10-06-2008
    Το θέμα που αποφασίστηκε να διερευνηθεί στη παρακάτω εργασία είναι το σύστημα υγιεινής HACCP σε ξενοδοχεία πολυτελείας στη Κρήτη και η υιοθέτηση και εφαρμογή του. Θα αναλυθεί κατά πόσο γίνεται χρήση του συστήματος στα ...
  • Χρηματοδότηση μέσω Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών στον κλάδο τροφίμων ποτών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε.
    Συγγραφείς: Σταματάκης, Εμμανουήλ
    Επιβλέπων καθηγητής: Παξινός, Κοσμάς
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 08-07-2011
    Σκοπός της εργασίας είναι η ανάλυση του κλάδου των τροφίμων κι αν η επένδυση αποφέρει κέρδη.Οι εταιρίες που κα εξετάσουμε είναι από τις μετοχές κλάδου τροφίμων -πότων, COCA COLA 3Ε ,ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε., ΝΙΚΑΣ