• Απασχόληση στον τομέα της υγείας. Συγκριτική αξιολόγηση των χωρών της οικονομικής νομισματικής ένωσης (ΟΝΕ) την περίοδο 2010 – 2019.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΣΕΔΟ), Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας
    Συγγραφείς: Διαλυνάκη, Μαρία; Φαρσάρης, Μιχαήλ
    Επιβλέπων καθηγητής: Φανουργιάκης, Ιωάννης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-07-28
    Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να γίνει μια συγκριτική αξιολόγηση όσον αφορά την απασχόληση στο τομέα της υγείας στις χώρες μέλη της Οικονομικής Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ) την περίοδο 2010-2019. Αναφερόμαστε ...
  • Αποδοχή τεχνολογίας και τεχνολογική ετοιμότητα των επαγγελματιών υγείας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Νοσηλευτικής
    Συγγραφείς: Τζούρη, Άρτεμις-Σάρα
    Επιβλέπων καθηγητής: Μελάς, Χρήστος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-10
    Η διερεύνηση της τεχνολογικής ετοιμότητας των επαγγελματιών υγείας, καθώς και το κατά πόσο είναι αποδεκτή η χρήση της τεχνολογίας στον τομέα της υγείας, είναι ένα θέμα που ερευνείται εδώ και αρκετά χρόνια από πολλούς ...
  • Ασφάλεια συμπληρωμάτων πρωτεΐνης ορού γάλακτος και οι επιδράσεις τους στην υγεία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μπακόπουλος, Κωνσταντίνος
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-12-20
    Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί αυξημένο ενδιαφέρον γύρω από την χρήση συμπληρωμάτων διατροφής, όχι μόνο από αθλητές αλλά και από άλλες κατηγορίες ανθρώπων. Ένα από τα χρησιμοποιούμενα συμπληρώματα αυτά είναι η πρωτεΐνη ...
  • Ατομική και κοινωνική ευημερία σε περίοδο οικονομικής κρίσης: διακρατική σύγκριση.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
    Συγγραφείς: Δρυγιαννάκη, Ισμήνη; Σπυριδάκη, Γεωργία; Τσαγκαράκης, Φρίξος-Δημήτριος
    Επιβλέπων καθηγητής: Σταματόπουλος, Θεόδωρος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-05-14
    Ο αρχικός σκοπός της εργασίας μας είναι η θεωρητική ανάλυση της ευημερίας, των χρηματοοικονομικών κρίσεων, και της υγείας υπό το πρίσμα της ανεργίας. Στην συνέχεια επικεντρώνουμε την έρευνας μας στην εμπειρική ανάλυση ...
  • Γαλάζιες σημαίες.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών (Σ.Εφ.Ε), Τμήμα Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Τ.Ε.
    Συγγραφείς: Σταυριανουδάκης, Στέφανος
    Επιβλέπων καθηγητής: Σταυρουλάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 17-04-2008
    Αντικείμενο της παρούσας πτυχιακής ήταν η μελέτη των κριτηρίων για την βράβευση με Γαλάζια Σημαία των παραλιών, και τον έλεγχο της ποιότητας του νερού σε ορισμένες παραλίες των Χανίων για το χρονικό διάστημα από το καλοκαίρι ...
  • Διατροφή και συνήθειες υγείας σε εργαζόμενους σε βιομηχανία πλαστικών και πως επηρεάζονται απο την εργασία τους.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Νοσηλευτικής
    Συγγραφείς: Νικόλοβα, Έλενα; Τσακυρίδου, Ιωάννα
    Επιβλέπων καθηγητής: Ανδρουλάκη, Ζαχαρένια
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Το θέμα της πτυχιακής εργασίας επικεντρώνεται στη μελέτη της διατροφής και των συνηθειών υγείας των εργαζομένων στη Βιομηχανία Πλαστικών -Ηρακλείου, καθώς και πως τα παραπάνω επηρεάζονται από την εργασία. Το ερευνητικό ...
  • Διατροφικές παρεμβάσεις με στόχο την πρόληψη της γυναικείας αθλητικής τριάδας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Διακογεωργίου, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Κωστάκη, Άννα; Τρανάκας, Βασίλειος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 04-08-2014
    Οι αθλούµενες γυναίκες έχουν σηµαντικά ψυχικά και σωµατικά οφέλη στα οποία περιλαµβάνονται η αύξηση της αυτοεκτίµησης, η µείωση της κατάθλιψης και η γενικότερη προαγωγή της υγείας. Τα τελευταία χρόνια γίνεται λόγος για το ...
  • Έντομα υγειονομικής σημασίας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Πορεάζη, Βασιλική
    Επιβλέπων καθηγητής: Στάθη, Ιάσμη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 14-01-2011
    Τα έντομα με υγειονομικό ενδιαφέρον επηρεάζουν, σε σημαντικό ενίοτε βαθμό, την υγεία και την ευημερία του ανθρώπου. Εκτός από το γεγονός ότι ορισμένα απ’αυτά είναι βιολογικοί ή μηχανικοί μεταβιβαστές (vectors) παρασίτων, ...
  • Έρευνα αναγκών υγείας του πληθυσμού αγροτικών και ημιαστικών περιοχών: το παράδειγμα του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας
    Συγγραφείς: Τερζάκη, Κωνσταντίνα; Τσικριτσάκης, Εμμανουήλ
    Επιβλέπων καθηγητής: Χλιαουτάκης, Ιωάννης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-04-14
    Η παρούσα πτυχιακή έχει στόχο τη διερεύνηση και την ανάδειξη, των αναγκών υγείας των δημοτών του δήμου Αρχανών Αστερουσίων. Επιμέρους στόχοι της εργασίας 1. Η εκτίμηση του επιπέδου της σωματικής και ψυχικής υγείας των ...
  • Εκτίμηση αναγκών υγείας των ανδρών σε ένα Δήμο της Κρήτης: μια ποιοτική προσέγγιση.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας
    Συγγραφείς: Δημοτάκη, Αναστασία; Μιχάλα, Ανθούλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Μουδάτσου, Μαρία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-02-01
    Οι επαγγελματίες, σήμερα, χρησιμοποιούν τους κοινωνικούς προσδιοριστές για να αναδείξουν τις ανάγκες υγείας των ανδρών, βάσει του κοινωνικού μοντέλου (Μαλάμου, 2015). Οι κοινωνικοί προσδιοριστές χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: ...
  • Εξέλιξη των δημοσίων και ιδιωτικών δαπανών υγείας στις χώρες του ΟΟΣΑ.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
    Συγγραφείς: Κουτσούμπα, Ευαγγελία; Μαντάλη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Γρηγοράκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-10-02
    Η παρούσα εργασία αφορά στη χρηματοδότηση των συστημάτων υγείας στις χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Επιπλέον, παρουσιάζει πώς εξελίχθηκε η χρηματοδότηση των συστημάτων υγείας του ΟΟΣΑ ...
  • Επεξεργασία και χρήση βιοδεδομένων από έξυπνα ψηφιακά συστήματα πραγματικού χρόνου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας
    Συγγραφείς: Βασιλειάδου, Ίνκα; Κονταλώνη, Γεωργία; Στουμπιάδης, Νικόλαος
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσάμης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-04-24
    Η παρούσα εργασία, πραγματεύεται το θέμα της επεξεργασίας και χρήσης Βιο-Δεδομένων από έξυπνα ψηφιακά συστήματα πραγματικού χρόνου. Πιο συγκεκριμένα, μελετά τη χρησιμότητα των συστημάτων αυτών στους τομείς της Υγείας, ...
  • Εργογόνα βοηθήματα και αθλητική απόδοση, 21ος αιώνας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Παλιεράκης, Μιχαήλ; Φωτιάδης, Κωνσταντίνος
    Επιβλέπων καθηγητής: Τράνακας, Βασίλειος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-02-05
    Η έντονη εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, τις τελευταίες δεκαετίες, σε συνδυασμό με την πρόοδο, κυρίως στις βιολογικές επιστήμες, έχουν αλλάξει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο οι αθλητές/τριες επιτυγχάνουν τους αγωνιστικούς ...
  • Η αντίληψη του καταναλωτή ως προς ποιότητα και την ασφάλεια τροφίμων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Ζερβάκη, Μαρία; Φραγκιαδάκης, Γιάννης
    Επιβλέπων καθηγητής: Μπουνάκης, Νίκος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 05-04-2011
    Σκοπός της παρούσας πτυχιακής μελέτης είναι να διαχωρίσουμε την ποιότητα από την ασφάλεια, να μελετήσουμε άμεσα την καταναλωτική συμπεριφορά των ανθρώπων και να ανακαλύψουμε πως αντιλαμβάνονται την ποιότητα. Θεωρούμε ότι ...
  • Η Διατροφική Αξία Της Βρώσιµης Ελιάς - Η Ελιά ως Λειτουργικό Τρόφιμο.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κουρνιδάκης, Ανδρέας
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσαγκαράκης, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-03-22
    Στην παρούσα διατριβή συγκεντρώνουµε και αξιολογούµε κριτικά και πρακτικά τη σχετική διαθέσιµη πληροφορία για διατροφική - διαιτολογική και βιο-ιατρική πληροφορία για την επιτραπέζια ελιά. Πιο αναλυτικά θα ερευνηθεί ένα ...
  • Η διατροφική αξία της πατάτας και η θέση της στη Μεσογειακή διατροφή.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αυγουλά, Ανθή; Κάσσου, Κωνσταντίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-12-14
    Η πατάτα έχει αποτελέσει και συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο καλλιεργητικής και εμπορικής δραστηριότητας ανά τα χρόνια. Το παραγόμενο λαχανικό, η πατάτα, είναι διαχρονικά ένα από τα κύρια τρόφιμα στην διατροφή των ...
  • Η επίδραση της οικονομικής κρίσης στην υγεία των Ελλήνων πολιτών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Νοσηλευτικής
    Συγγραφείς: Βλατάκη, Ευριδίκη; Λουκά, Μαρία; Σταυρακάκη, Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Ρίκος, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-03
    Εισαγωγή. Όπως γνωρίζουμε η κοινωνία μας υποφέρει από μία εκτεταμένη και βαθιά κρίση. Παρ’ όλο που τα τελευταία εκατό χρόνια, αρκετές οικονομικές κρίσεις μεγαλύτερης ή μικρότερης έκτασης στην παγκόσμια οικονομία έχουν λάβει ...
  • Η ινουλίνη και η συμβολή της στην υγεία μέσω της διατροφής.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ζαμπίτογλου, Χρήστος; Χαραλαμπόπουλος, Ευάγγελος
    Επιβλέπων καθηγητής: Ψυλινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-01-2016
    Η διατροφή του ανθρώπου συνδέεται στενά με την υγεία του, την οποία και επηρεάζει . Η επιλογή καλής και ισορροπημένης διατροφής αποτελεί προϋπόθεση για την υγεία του ατόμου και βελτιώνει τις δραστηριότητες του, ενώ παράλληλα ...
  • Η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή στην Κρήτη σήμερα: Διατροφικές συνήθειες υπερηλίκων σε δύο περιοχές της Κρήτης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Λερατάκη, Κλειώ; Πανουργιά, Παναγιώτα
    Επιβλέπων καθηγητής: Ψαρουδάκη, Αντωνία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-07-21
    Στην αρχή της διατροφικής πορείας του ανθρώπου, οι διατροφικές συνήθειες και επιλογές εξαρτιόνταν κατά κύριο λόγο από το κλίμα, την αυτοφυή χλωρίδα και την γηγενή πανίδα. Σε μεταγενέστερη φάση, με την ανάπτυξη των κοινωνιών, ...
  • Η παραοικονομία στο χώρο της υγείας στην Ελλάδα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
    Συγγραφείς: Κουτούζος-Σιέρρας, Ελευθέριος-Χρυσοβαλάντης; Τσιγκάκου, Ναταλία-Ειρήνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Γρηγοράκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-11-01
    Η παρούσα Πτυχιακή Εργασία, επιχειρεί να παρουσιάσει το φαινόμενο της παραοικονομίας στο χώρο της υγείας στην Ελλάδα. Σκοπός της εργασίας είναι η παρουσίαση της διάρθρωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς και το πώς ...