• Αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες των πρωτοετών φοιτητών που φοιτούν αλλά διαμένουν μόνιμα εκτός του νομού Ηρακλείου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Νοσηλευτικής
    Συγγραφείς: Γκόγκου, Γλυκερία; Κουτρελάκου, Βασιλική; Ξηρουχάκη, Χρυσή
    Επιβλέπων καθηγητής: Μερκούρης, Αναστάσιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 02-06-2009
    Η εργασία αυτή διερευνά την ύπαρξη ή μη αλλαγής στις διατροφικές συνηθειες των πρωτοετών φοιτητών που διαμένουν μόνιμα εκτός του νομού Ηρακλείου. Η διατροφή είναι ένα θέμα πολύ ενδιαφέρον και πάντα επίκαιρο. Πολλές φορές ...
  • Αντίληψη εικόνας σώματος σε άνδρες ηλικίας 20-40 ετών, με βάση την προσωπικότητα τους και τις διατροφικές τους συνήθειες.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γριμπαβιώτη, Αναστασία; Ζήντρος, Βασίλης
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Κατερίνα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-10-2010
    Σκοπός αυτής της πτυχιακής εργασίας, ήταν να διερευνήσει τον τρόπο που αξιολογούν σήμερα το σώμα τους οι άντρες ηλικίας 20-40 ετών. Επιλέχθηκαν 200 άτομα για την έρευνά μας, τα 100 από το Ηράκλειο και τα άλλα 100 από τη ...
  • Αξιολόγηση διατροφικής συμπεριφοράς εφήβων και συγκρίσεις μεταξύ των δύο φύλων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γούτα, Γεωργία; Τσίμπου, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Χατζή, Βασιλική; Χανιωτάκη, Φωτεινή
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 21-01-2016
    Η εφηβεία αποτελεί τη σημαντικότερη ηλικία, όσον αφορά την ανάπτυξη του ατόμου και τις αλλαγές που υφίσταται το σώμα του. Σκοπός: Ο σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η αξιολόγηση των διατροφικών συνηθειών σε δείγμα παιδιών ...
  • Αξιολόγηση διατροφικών συνηθειών, φυσικής δραστηριότητας και οδοντικής υγείας σε δείγμα παιδιών ηλικίας 10-13 ετών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μανωλιτσάκη, Γεωργία; Τσέκου, Μαγδαλένα
    Επιβλέπων καθηγητής: Χατζή, Βασιλική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 20-01-2016
    Εισαγωγή: Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στη διατήρηση υγιούς βάρους όσο και στην πρόληψη σοβαρών προβλημάτων σωματικής υγείας. Έχει φανεί ότι η στοματική υγεία συσχετίζεται με την υγεία, την ψυχοσύνθεση και τη ...
  • Αξιολόγηση της σύστασης σώματος και σύγκριση μεταξύ των διαφορετικών μεθόδων υπολογισμού των ενεργειακών αναγκών ενηλίκων αθλητών ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Βαΐτσης, Ιωάννης; Ντόσας, Νικόλαος; Ταταράκης, Εμμανουήλ
    Επιβλέπων καθηγητής: Χατζή, Βασιλική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 20-02-2015
    Η σωστή λειτουργία του οργανισμού, η αγωνιστική και προπονητική απόδοση, αλλά και η ανάκαμψη από αυτές, καθώς και από τις περιόδους αποχής σχετίζονται άμεσα με τη ποιότητα διατροφής των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών. Πιθανές ...
  • Διατροφικές ανάγκες και μεταβολισμός σε οξεία νεφρική ανεπάρκεια.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γιαννακόπουλος, Νίκος; Χατζησάββα, Κωνσταντίνα-Αναστασία
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 14-03-2013
    Η δίαιτα ασθενών με οξεία νεφρική ανεπάρκεια πρέπει να είναι εξατομικευμένη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες που προκύπτουν από το βαθμό στρες και το επίπεδο καταβολισμού κάθε ασθενή. Βασικοί παράγοντες που καθορίζουν τη ...
  • Διατροφικές γνώσεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και υλοποίηση προγραμμάτων αγωγής υγείας με θέμα τη διατροφή

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Σιαμίδη, Παρθένα; Στεφανουδάκη, Σοφία; Μαρκουλάκη, Χρυσή
    Επιβλέπων καθηγητής: Κοϊνάκη, Στέλλα; Τράνακας, Βασίλειος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-04-04
    Η διατροφική εκπαίδευση μέσω εφαρμογής Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας (Π.Α.Υ.) στα σχολεία, αποτελεί μία προσπάθεια πληροφόρησης για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και αντιμετώπισης του φαινομένου της παιδικής παχυσαρκίας. ...
  • Διατροφικές συνήθειες αθλητριών πετοσφαίρισης υψηλού επιπέδου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αντρέου, Χριστίνα; Ηρακλέους, Αγγέλα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-10-2010
    Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 12 επαγγελματιών (ηλικίας 23 - 32 ετών), μέλη πετοσφαιρικών ομάδων οι οποίες υπάγονται στην Α’ εθνική κατηγορία. Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τις αθλήτριες αφορούσαν την αγωνιστική ...
  • Διατροφικές συνήθειες ατόμων σε πρόγραμμα απεξάρτησης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ιωάννου, Αθηνά; Πυρλή, Παναγιώτα
    Επιβλέπων καθηγητής: Μπορμπουδάκη, Ελένη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-07-2014
    Υπόβαθρο: Η χρήση ψυχοδραστικών ουσιών αυξάνεται δραματικά, προκαλώντας ένα βαθύτατο πρόβλημα στην υγεία του του πληθυσμού παγκοσμίως. Πλήθος αυτών των ουσιών εμφανίζονται συνεχώς και ο αριθμός των χρηστών αυξάνεται ραγδαία. ...
  • Διατροφικές συνήθειες εγκύων γυναικών και συσχετισμός τους με τη μεσογειακή διατροφή, σε πληθυσμό του Ηρακλείου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Συλιγάρδου, Ειρήνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2012
    Ο ρόλος της Μεσογειακής διατροφής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι τόσο σημαντικός για τις έγκυες γυναίκες, όσο και για τα βρέφη-παιδιά. Συγκεκριμένα, για τις μητέρες που ακολούθησαν ένα Μεσογειακού τύπου διατροφικό ...
  • Διατροφικές συνήθειες και αντιλήψεις των εγκύων στο νομό Ηρακλείου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Βολωνάκη, Γεωργία
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Γνωρίζουμε ότι κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης η διατροφή της μητέρας έχει πολλές επιπτώσεις στην υγεία του μωρού. Η σωστή διατροφή αυτής, εξασφαλίζει μια όσο το δυνατό ομαλή εγκυμοσύνη και εύκολη γεννά καθώς επίσης και ...
  • Διατροφικές συνήθειες και αξιολόγηση της ποιότητας ζωής ατόμων με ρευματοειδή αρθρίτιδα: Σύγκριση Κρήτης - Κύπρου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ιωάννου, Αθηνά; Πιτσιλίδου, Ζωή; Χριστοφόρου, Γιώτα
    Επιβλέπων καθηγητής: Μπορμπουδάκη, Έλενα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-06-2012
    Τα ρευματικά νοσήματα ορίζονται ως οι παθήσεις του συνδετικού ιστού και του μυοσκελετικού συστήματος, έχουν ως κύριες κλινικές εκδηλώσεις πόνο και δυσκαμψία, προσβάλλοντας ορισμένες φορές και άλλα όργανα ή συστήματα. Σε ...
  • Διατροφικές συνήθειες και προκαταλήψεις ανά τον κόσμο όπως διαμορφώνονται από το θρήσκευμα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Φρέρη, Ευαγγελία
    Επιβλέπων καθηγητής: Ανδρουλάκη, Καλλιόπη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2012
    Οι παράγοντες που συμβάλουν στη διαμόρφωση των ανθρώπινων διατροφικών συνηθειών είναι πολλαπλοί και το θρήσκευμα αποτελεί έναν από αυτούς. Στην παρούσα μελέτη παρατηρήσαμε και αναλύσαμε διατροφικά έθιμα και αντίστοιχες ...
  • Διατροφικές συνήθειες νέων ηλικίας 18-28 ετών στο νομό Λασιθίου Κρήτης, συσχετισμός τους με την Κρητική Μεσογειακή Διατροφή και κατά πόσο κυριαρχεί στην ζωή τους.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κουτρουγιαννιού, Μαρία; Προκοπίου, Ανδρούλλα; Ψυχούλα, Μαλαματένια– Σάρρα
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-01-2016
    Ο ρόλος της κρητικής Μεσογειακής διατροφής έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι συμβάλλει στην καλή υγεία του ανθρώπου και στην πρόληψη διάφορων ασθενειών ( π.χ μεταβολικό σύνδρομο, καρκίνος και Alzheimer). Στην παρούσα λοιπόν ...
  • Διατροφικές συνήθειες νέων στην περιοχή του Πειραιά. Σύγκρισή τους με το μεσογειακό διατροφικό πρότυπο.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Βρυνιώτη, Παγώνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Ψαρουδάκη, Αντωνία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-10-2010
    Τις τελευταίες δεκαετίες, ο ρόλος της Μεσογειακής Διατροφής στην διατήρηση και προαγωγή της καλής υγείας του ανθρώπου, έχει τεκμηριωθεί μέσα από πολυάριθμες έρευνες. Στην παρούσα λοιπόν μελέτη, αναλύονται τα κύρια ...
  • Διατροφικές συνήθειες παιδιών Ε’ και ΣΤ’ τάξεως πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε αστική και ημιαστική περιοχή.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Νοικοκύρη, Ευπραξία
    Επιβλέπων καθηγητής: Μπορμπουδάκη, Λένα; Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 01-07-2013
    Οι διατροφικές συνήθειες και προτιμήσεις διαμορφώνονται σε μεγάλο βαθμό κατά την παιδική ηλικία, συμβάλοντας στην καλή υγεία του ατόμου καθόλη τη διάρκεια της ζωής του. Οι διατροφικές συνήθειες του παιδιού επηρεάζονται από ...
  • Διατροφικές συνήθειες πρωτοετών φοιτητών του τμήματος διατροφής που σπουδάζουν μακριά από το οικογενειακό σπίτι.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αγγελοπούλου, Μαρία; Αθανασιάδου, Κυριακή; Πετούσης, Γεώργιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-10-2010
    Οι φοιτητές αποτελούν μία ιδιαίτερη ομάδα ατόμων. Οι αλλαγές, στα μέχρι τότε δεδομένα τους, είναι πολλές και οι ρυθμοί με τους οποίους εξελίσσονται είναι εξαιρετικά γρήγοροι. Για το λόγο αυτόν, αλλά και γιατί οι φοιτητές ...
  • Διατροφικές συνήθειες του ασθενούς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ - πρόληψη αντιμετώπιση. Έρευνα στο γενικό νοσοκομείο Ρόδου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Χατζημανώλη, Βαλάντω; Γεωργαλλή, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Γαλάνης, Χρήστος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου Ι και τύπου ΙΙ, προσβάλλει σήμερα περισσότερα από 30 εκατομμύρια άτομα στον κόσμο, παίρνοντας τις διαστάσεις ενός κύριου φαινομένου στο επίπεδο της δημόσιας υγείας. Σ' αυτή την πτυχιακή εργασία ...
  • Διατροφικές συνήθειες των ασθενών με στεφανιαία νόσο και πιθανή συσχέτιση αυτών με την έκταση της νόσου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Σπανάκη, Δέσποινα
    Επιβλέπων καθηγητής: Χατζάκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 20-10-2010
    Οι καρδιαγγειακές νόσοι αποτελούν την πρώτη αιτία θνησιμότητας και νοσηρότητας, οι οποίες αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς στην χώρα μας και σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες παγκοσμίως. Η αύξηση αυτή σχετίζεται με τις μεταβολές ...
  • Διατροφικές συνήθειες των εφήβων σε αγροτικές περιοχές της νοτιοανατολικής Κρήτης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Βασιλακάκη, Νίκη
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική Τσικαλάκης Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-06-2012
    Η παχυσαρκία αποτελεί μια νόσο που οφείλεται σε γενετικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες, ενώ αποδεδειγμένα σχετίζεται με πληθώρα προβλημάτων υγείας, όπως ο διαβήτης, η υπέρταση και διάφοροι τύποι καρκίνου. Ο Παγκόσμιος ...