• Αμπελογραφική μελέτη των λευκών τοπικών οινοποιήσιμων ποικιλιών (V. Vinifera L.) της Κρήτης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Κονταξάκης, Εμμανουήλ
    Επιβλέπων καθηγητής: Φυσαράκης, Ιωάννης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 23-05-2008
    Σκοπός της εργασίας είναι η αμπελογραφική μελέτη με βάση τους αμπελογραφικούς κώδικες του διεθνή οργανισμού αμπέλου και οίνου των τοπικών λευκών οινοποιήσιμων ποικιλιών.
  • Διερεύνηση της δράσης φυσικών αντικαταστάτων του θειώδους σε λευκή οινοποίηση.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Μπάτσιου, Άννα
    Επιβλέπων καθηγητής: Φυσαράκης, Ιωάννης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 03-07-2013
    Οι προσπάθειες κατάρριψης του μύθου, ότι το διοξείδιο του θείου είναι η μοναδική λύση στην οινοποίηση, έχουν εντατικοποιηθεί. Τα έτη 2010 και 2011 πραγματοποιήθηκε μια μελέτη διερεύνησης φυσικών αντικαταστατών του θειώδους ...
  • Η παραγωγική διαδικασία οινοποιείου στο ν. Αττικής.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Ραυτοπούλου, Χριστίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Σκουλή, Άννα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 19-10-2010
    Στο πλαίσιο της παρούσης πτυχιακής εργασίας, από τα τριάντα και πλέον οργανωμένα οινοποιεία της Αττικής, εμείς επισκεφθήκαμε τρία, καθένα με διαφορετική, αλλά πάντα ενδιαφέρουσα, οπτική. Ο αττικός αμπελώνας μοιράζεται ...
  • Χημικές αναλύσεις και ποιοτικά χαρακτηριστικά πειραματικών οίνων προερχόμενων από τις ποικιλίες ασύρτικο, λιάτικο και μανδηλάρι.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΣΓΕΠ), Τμήμα Γεωπονίας
    Συγγραφείς: Πιτικάκη, Μαρίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Στραταριδάκη, Αργυρώ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2023-08-22
    Ένας οίνος αποτελείται από πολλές χημικές ομάδες μία από αυτές είναι οι φαινολικές ενώσεις. Οι ενώσεις αυτές είναι σημαντικές καθώς συμβάλουν στην τελική ποιότητα των οίνων όπως το χρώμα, την γεύση και το άρωμα. Η συγκέντρωση ...