Πλοήγηση ανά Λέξεις κλειδιά "vitamin D"
Αποτελέσματα 1-5 από 5
-
Ανεπάρκεια βιταμίνης D και χορήγηση συμπληρωμάτων στα παιδιά.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-12-14Η βιταμίνη D είναι μια βασική ορμόνη στη ρύθμιση του μεταβολισμού του ασβεστίου και του φωσφόρου και παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία των οστών, ιδιαίτερα κατά την παιδική ηλικία, όταν μπορεί να εμφανιστεί διατροφική ... -
Βιταμίνη D, η συσχέτισή της με την παχυσαρκία και το διαβήτη.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-06-2012ΣΚΟΠΟΣ: Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι να διερευνήσει, εάν τα χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης D3 (25-OH) σχετίζονται με την παχυσαρκία και αν ναι ποιος βιολογικός μηχανισμός μπορεί να λαμβάνει δράση. ΜΕΘΟΔΟΣ: Ένα σύνολο ... -
Ηλικιωμένοι και βιταμίνη D
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-07-15Η παρούσα εργασία με θέμα « Ηλικιωμένοι και βιταμίνη D» επικεντρώνει το ενδιαφέρον του αναγνώστη στην σπουδαιότητα της ύπαρξης της βιταμίνης και στα επιθυμητά επίπεδα ιδιαίτερα στην τρίτη ηλικία. Η βιταμίνη D είναι πολύ ... -
Συγκέντρωση βιταμίνης D ορού σε πρόωρα νεογνά και στις μητέρες τους: μελέτη 25 περιπτώσεων.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 08-02-2016Ο ρόλος της βιταμίνης D κατά τη διάρκεια της κύησης, αλλά και στην έκβασή της, παρουσιάζει μεγάλο ερευνητικό ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια. Η ανεπάρκεια βιταμίνης D κατά τη διάρκεια της κύησης μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές ... -
Συμπληρώματα διατροφής: Η ενημέρωση των καταναλωτών και η διερεύνηση των αιτιών πρόσληψης τους.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-23Η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής από άτομα κάθε ηλικίας έχει αυξηθεί κατακόρυφα τις τελευταίες δεκαετίες σε παγκόσμια κλίμακα. Στην Ελλάδα, επίσης, τα συμπληρώματα διατροφής αποτελούν μια αναπτυσσόμενη και «μοντέρνα» βιομηχανία ...