• Η βιταμίνη Ε και τα συμπληρώματά της στην πρόληψη και στη θεραπεία χρόνιων νοσημάτων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γιαννή, Βανέσσα; Καταρχιά, Ευαγγελία; Παπασπύρου, Νίκη
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 23-07-2014
    Η βιταµίνη Ε είναι µια λιποδιαλυτή βιταµίνηπου αποθηκεύεται σε πολλούς ιστούς, µε κυριότερο το λιπώδη ιστό. Περιλαµβάνει οκτώ χηµικές ενώσεις, που οµαδοποιούνται σε δύο κατηγορίες: τις τοκοφερόλες και τις τοκοτριενόλες. Η ...
  • Ηλικιωμένοι και βιταμίνη D

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Λιάλιου, Ειρήνη; Συριώδη, Δέσποινα
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-07-15
    Η παρούσα εργασία με θέμα « Ηλικιωμένοι και βιταμίνη D» επικεντρώνει το ενδιαφέρον του αναγνώστη στην σπουδαιότητα της ύπαρξης της βιταμίνης και στα επιθυμητά επίπεδα ιδιαίτερα στην τρίτη ηλικία. Η βιταμίνη D είναι πολύ ...