Now showing items 1-20 of 23

  • Διαχείριση επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων στην ανατολική Κρήτη: Μελέτη περίπτωσης σε μια μονάδα αποστείρωσης επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
    Authors: Θεοδωράκης, Γεώργιος; Μπακριτζάκη, Μαρία
    Thesis advisor: Τσουκάτος, Ευάγγελος
    Publication Date: 2016-06-15
    Η έρευνά μας έχει τη μορφή μελέτης περίπτωσης του συστήματός διαχείρισης επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων στην περιοχή της Ανατολικής Κρήτης, ενώ πιο συγκεκριμένα επικεντρωνόμαστε στη λειτουργία και τις διαδικασίες μιας ...
  • Διδακτικές σημειώσεις στο μάθημα της "Εργονομίας, Υγιεινή και Ασφάλεια".

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε.
    Authors: Βλασσόπουλος, Δημήτρης
    Thesis advisor: Παξινός, Κοσμάς
    Publication Date: 14-10-2013
    Ο κλάδος της εργονομίας , της υγιεινής και της ασφάλειας στην εργασία είναι πολύ σημαντικός για έναν μηχανολόγο καθώς ο ίδιος θα πρέπει να γνωρίζει τους κανόνες ασφαλείας στο χώρο όπου θα εργαστεί. Το συγκεκριμένο μάθημα ...
  • Δικαιώματα εργαζομένων - υγιεινή και ασφάλεια στο χώρο εργασίας: συγκριτική μελέτη ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Authors: Τρόλα, Χαρετίνα; Ρούσσου, Μαρία
    Thesis advisor: Τζαμαλούκα, Γεωργία
    Publication Date: 10-07-2008
    Στα πλαίσια του επαγγελματικού τομέα, η περιφρούρηση της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία αποτελούν πρωταρχικά δικαιώματα των εργαζομένων. Οι κίνδυνοι επιβάρυνσης της υγείας με επαγγελματικές ασθένειες ή εμφάνισης ...
  • Έρευνα κοινής γνώμης για την διατροφική αξία και την υγιεινή του κρέατος και των κρεατοσκευασμάτων στην Κρήτη.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Authors: Βουράκη, Σοφία; Γρηγοράκη, Νίκη
    Thesis advisor: Κοκκινάκης, Εμμανουήλ
    Publication Date: 28-02-2008
    Το θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας αφορά την έρευνα τις κοινής γνώμης για την διατροφική αξία και την υγιεινή του κρέατος. Τα βασικά ερωτήματα που προσπαθούν να απαντηθούν είναι η συχνότητα κατανάλωσης κρέατος και ...
  • Επίπεδο καθαριότητας στις σύγχρονες τουριστικές επιχειρήσεις (θεωρία και πράξη).

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Authors: Αυγουστάκης, Μιχάλης; Σιδέρης, Αθανάσιος
    Publication Date: 28-02-2008
    Στην εργασία αυτή εξετάζονται κυρίως οι τουριστικές ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες θεωρούνται η καρδιά του τουριστικού προϊόντος, ξεκινώντας από την δομή τους και συνεχίζοντας στο τμήμα της οροφοκομείας και των επισιτιστικών ...
  • Ερευνα για την καθαριότητα και υγιεινή ασφάλειας των επισιστικών μονάδων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Authors: Βασιλοπούλου, Παναγιώτα; Παναρετάκη, Ιωάννα
    Thesis advisor: Βερνάρδου, Ειρήνη
    Publication Date: 28-02-2008
    Ο σχεδιασμός των εγκαταστάσεων και η διευθέτηση του εξοπλισμού στις κουζίνες των ξενοδοχείων επιδρά άμεσα στο επίπεδο της υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων και φαγητών που παρασκευάζονται. Η απουσία του σχεδιασμού για ...
  • Η βιομηχανία των υπηρεσιών τροφοδοσίας τύπου Catering ως πηγή τροφολοιμώξεων και τροφοτοξινώσεων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Authors: Δημητρίου, Ευανθία; Ζαφειράκη, Γεωργία
    Thesis advisor: Λαπιδάκης, Νικόλαος
    Publication Date: 2019-03-29
    Η τροφική δηλητηρίαση αποτελεί ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα υγείας του σύγχρονου δυτικού αλλά και του αναπτυσσόμενου κόσμου και μάλιστα πολυπαραγοντικό, αφού για την πρόκλησή του ευθύνονται πολυάριθμοι βλαπτικοί παράγοντες, ...
  • Μέθοδοι λειτουργίας μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης με διαδικασίες HACCP.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Authors: Λεδάκη, Ευστρατία; Χρυσικοπούλου, Κατερίνα
    Thesis advisor: Τζωρακολευθεράκης, Ζαχαρίας
    Publication Date: 28-02-2008
    Η διαδικασία HACCP είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την αναγνώριση, εκτίμηση και έλεγχο των πιθανών κινδύνων που προκύπτουν από την παραγωγή των πρώτων υλών έως την παρασκευή τροφών και κατανάλωση τους. Κατά τη διάρκεια ...
  • Οργάνωση & διοίκηση επισιτιστικών τμημάτων. Λειτουργία εστιατορίου ως τμήμα ξενοδοχειακής επιχείρησης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Authors: Γιαμπάνη, Ελένη
    Thesis advisor: Βερνάρδου, Ειρήνη
    Publication Date: 28-02-2008
    Σκοπός λοιπόν της παρούσας εργασίας είναι η ανάλυση της οργάνωσης ενός εστιατορίου, και πιο συγκεκριμένα η διάταξη των κεφαλαίων έχει ως εξής: το πρώτο κεφάλαιο αποτελεί μια εισαγωγή στην ευρύτερη έννοια της λειτουργίας ...
  • Οργάνωση και η λειτουργία του Food & Beverage Management στα μεγάλα ξενοδοχεία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Authors: Σορώτου, Άρτεμις
    Thesis advisor: Βερνάρδου, Ειρήνη
    Publication Date: 28-02-2008
    Η εκπόνηση της εργασίας πραγµατοποιήθηκε βάση βιβλιογραφικής Διερεύνησης και συμμετοχικής παρατήρησης στο ξενοδοχείο OLD ENGLAND HOTEL. Αρχικά έγινε µία διατύπωση και οριοθέτηση του θέµατος. Έπειτα ακολούθησε µελέτη ...
  • Στοιχεία ατομικής υγιεινής, διατροφή, άσκηση, ελεύθερος χρόνος, μη μισθολογικές παροχές, πρώτες βοήθειες, ψυχολογικοί παράγοντες.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε.
    Authors: Σαριδάκη, Αριστέα
    Thesis advisor: Παξινός, Κοσμάς
    Publication Date: 24-07-2014
    Με την εκπόνηση της παρούσας εργασίας, επιδιώκεται να παρουσιαστούν χρήσιμα και σημαντικά στοιχεία που αφορούν θέματα που σχετίζονται, κυρίως, με την ατομική υγιεινή, τη διατροφή, την άσκηση, τον ελεύθερο χρόνο, τις μη ...
  • Σύστημα διαχείρησης της ασφάλειας των τροφίμων - ανάλυση κινδύνων και κρίσιμα σημεία ελέγχου στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις (HACCP).

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Authors: Μοτσάκου, Μαρία
    Thesis advisor: Βερνάρδου, Ειρήνη
    Publication Date: 28-02-2008
    Είναι γνωστό ότι οι διεθνείς οργανισμοί, που ασχολούνται με τα τρόφιμα εφαρμόζουν ένα πρόγραμμα αυτοελέγχου και διασφάλισης της υγιεινής των τροφίμων που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά προ 30 ετών στην διαχείριση των τροφίμων ...
  • Συνθήκες υγιεινής & ασφάλειας σε μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), ΠΣΕ Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας
    Authors: Βαρελά, Κατερίνα
    Thesis advisor: Μονιάκης, Μύρων
    Publication Date: 29-02-2008
    Αυτή η εργασία αναφέρεται στον επαγγελματικό κίνδυνο, τις αιτίες που τον προκαλούν και τις συνέπειες που έχει σε πολλά επίπεδα. Η πρόληψη ατυχήματος αναφέρεται επίσης, αναλύοντας τους τρόπους και τις πρακτικές εφαρμόστε ...
  • Συνθήκες εργασίας και επίδραση στην παραγωγικότητα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Authors: Ψάλια, Ελένη; Λιακόπουλος, Σπύρος; Καραμούτης, Θανάσης
    Thesis advisor: Τζαμαλούκα, Γεωργία
    Publication Date: 02-07-2009
    Η υγιεινή και η ασφάλεια είναι από τους πιο βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση των εργαζομένων. Η συχνότητα των εργατικών ατυχημάτων, το περιβάλλον εργασίας με τα ειδικότερα χαρακτηριστικά του (καθαριότητα, ...
  • Υγιεινή και ασφάλεια εργασίας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μελέτη εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου σε Αρτοποιείο.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε.
    Authors: Γουργιώτη, Ειρήνη
    Thesis advisor: Μονιάκης, Μύρων
    Publication Date: 27-11-2013
    Η συγκεκριμένη μελέτη αποτελεί ένα μικρό κομμάτι ενός πολύ μεγάλου τμήματος της υγιεινής και της ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους. Η εργασία δεν αποτελεί μόνο μια από τις βασικές ανάγκες του ανθρώπου, μπορεί να αποτελέσει ...
  • Υγιεινή και ασφάλεια εργασίας. Μελέτη εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου σε λιγνιτικό κέντρο.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε.
    Authors: Βλάχου, Αργυρώ
    Thesis advisor: Μονιάκης, Μύρων
    Publication Date: 12-05-2015
    Η παρούσα πτυχιακή μελέτη εστιάζει στην υγιεινή και ασφάλεια εργασίας που πρέπει να τηρούν οι χώροι εργασίας ούτως ώστε να εξασφαλίζεται η πλήρης σωματική αλλά και η πνευματική ασφάλεια – ακεραιότητα τόσο των εργαζομένων ...
  • Υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
    Authors: Πούλος, Γρηγόριος
    Thesis advisor: Τσαντηράκη, Σοφία
    Publication Date: 11-06-2009
    Η ζωή του κάθε ανθρώπου είναι κάτι το αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο. Μια ζωή δίχως φόβο πρέπει να αποτελεί τον ύψιστο του στόχο. Κι επειδή ο άνθρωπος περνά το ένα τρίτο περίπου της ζωής του – και μάλιστα το σπουδαιότερο ...
  • Υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Authors: Συντυχάκη, Μαρίνα
    Thesis advisor: Τσαντηράκη, Σοφία
    Publication Date: 22-01-2009
    Σήμερα καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στη χώρα μας παίζει η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα νομοθετήματα που εντάχθηκαν στο εθνικό μας δίκαιο τα τελευταία χρόνια είναι σύμφωνα με τις οδηγίες της ...
  • Υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής (Άγιος Νικόλαος)
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
    Authors: Πούλιου, Θεοδώρα
    Thesis advisor: Καμπέλη, Κωνσταντίνα
    Publication Date: 17-08-2012
    Το βιβλίο αυτό έχει σκοπό να συμβάλει στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των συνθηκών ασφαλείας και υγιεινής που επικρατούν στους χώρους εργασίας. Επίσης σημαντικός λόγος είναι να αποκτήσουμε νέες ειδικότητες με καλές ...
  • Υγιεινή, ασφάλεια, πυρασφάλεια και επαγγελματικοί κίνδυνοι σε πετρελαϊκή εταιρεία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε.
    Authors: Αγγελογιαννάκης, Γεώργιος
    Thesis advisor: Μεταξά, Ελένη
    Publication Date: 16-07-2014
    Τα τελευταία χρόνια ο τομέας της Υγιεινής και Ασφάλειας παρουσιάζει συνεχή ανάπτυξη παράλληλη σχεδόν με αυτή του περιβάλλοντος. Σημαντική προσπάθεια έχει διοχετευτεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης τόσο για τη βελτίωση των ...