Αποτελέσματα 2221-2240 από 9332

  • Συνεδριακός τουρισμός.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Λιουδάκη, Δήμητρα
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Στη παρακάτω εργασία παρουσιάζονται εκτενώς πληροφορίες για τον Συνεδριακό Τουρισμό στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στα είδη του Συνεδριακού Τουρισμού, επιλογή του χρόνου και τόπου διεξαγωγής τους, καθώς και ...
  • Ερευνα στην τουριστική αγορά της Ανδρου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Αποστολίδη, Μαρία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να μελετηθεί η τουριστική αγορά της Άνδρου. Αρχικά θα αναφερθούμε στην ιστορία και την ταυτότητα του νησιού. Έπειτα θα αναφερθούμε στην τουριστική ανάπτυξη και τις τουριστικές υποδομές ...
  • Τουρισμός και περιβάλλον.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Πρωϊνού, Ασημίνα; Ζωγραφάκη, Μυρτώ
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 13-07-2009
    Η μελέτη αυτή αποτελεί το προϊόν μιας σύντομης, ωστόσο περιεκτικής, έρευνας η οποία έλαβε χώρα στα πλαίσια της εκπόνησης της Πτυχιακής Εργασίας με θέμα "Τουρισμός και Περιβάλλον". Στις σελίδες που ακολουθούν, όπως καταδεικνύει ...
  • Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού σε ξενοδοχεία 4 * της Κρήτης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μιχελάκης, Στέφανος; Σαουλίδης, Νικόλαος
    Επιβλέπων καθηγητής: Πιτσούλη, Έσθηρ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 16-03-2010
    Η ανάγκη για εκσυγχρονισμό και ανταγωνιστικότητα ώθησε τις επιχειρήσεις να ενεργοποιήσουν την αποτελεσματική διαχείριση του προσωπικού τους, αφού έχουν κατανοήσει σαφώς ότι το ανθρώπινο δυναμικό είναι η κινητήρια δύναμη ...
  • Τουριστική ανάπτυξη στο νομό Χανίων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μαρεντάκη, Ελένη; Μουντάκη, Φιλιώ
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-11-2009
    Η παρούσα εργασία εκπονείται με σκοπό να παρουσιάσει την εφαρμογή ερευνητικής διαγνωστικής μεθόδου προσδιορισμού μορφών τουριστικής ανάπτυξης στο Νομό Χανίων. Το σύγγραμμα διαιρείται σε οκτώ ενότητες. Η πρώτη ενότητα μελετά ...
  • Ο αγροτουρισμός και η περίπτωσή του στο νησί της Κρήτης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Δαράκης, Ιωάννης
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-11-2009
    Στη μελέτη αυτή θα αναλύσουμε τον αγροτουρισμό, τα οφέλη αυτού, τους στόχους του, την εμπειρία άλλων χωρών καθώς επίσης και τους φορείς ανάπτυξης του, προκειμένου να τονίσουμε την σπουδαιότητα του και την ανάγκη για περαιτέρω ...
  • Διερεύνηση λειτουργίας και αποδοτικότητας οικογενειάκης αγροτουριστικής μονάδς στην Κρήτη.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Κοσμαδάκης, Παύλος
    Επιβλέπων καθηγητής: Πεδιαδίτης, Παντελής
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 26-05-2009
    Ο τουρισμός εκλαμβάνεται σήμερα ως ένα πολυσύνθετο φαινόμενο που ωθεί να διενεργούνται κοινωνικές, οικονομικές και πολιτιστικές εξελίξεις οι οποίες έχουν επιπτώσεις στο ευρύτερο περιβάλλον τόσο της χώρας υποδοχής των ...
  • Διαχείριση κρίσεων-φυσικών καταστροφών σε χώρες υποδοχής τουριστών και τρόποι αντιμετώπισης τους.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Στραβολαίμη, Μαρία-Αναστασία
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 24-06-2009
    Σκοπός της εργασίας είναι να βοηθήσει όλους όσοι ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά κρίσιμες καταστάσεις. Επίσης βοηθά στο να αναπτυχθούν αποτελεσματικές ...
  • Ποιότητα υπηρεσιών και ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών στον τομέα της τουριστικής βιομηχανίας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Βαγενά, Αννα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-10-2009
    Αναλύεται η έννοια της ποιότητας των τουριστικών προιοντων-υπηρεσιών και οι τρόποι αντιμετώπισης παραπόνων πελατών καθως και οι τρόποι βελτίωσης τυχων προβλημάτων στον τομέα της τουριστικής βιομηχανίας.
  • Η τουριστική ανάπτυξη στο νομό Χίου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ροζάκη, Βικτωρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 08-10-2009
    Σκοπός της παρούσας Πτυχιακής Εργασίας είναι να γνωρίσουμε το Νομό Χίου. Μαθαίνουμε για την Ιστορία της, τα Γεωγραφικά χαρακτηριστικά, τα Φυσικά Θέλγητρα, την Αρχιτεκτονική της. Λαμβάνοντας υπόψη τον πληθυσμό, τα ήθη και ...
  • Ιδρυση, οργάνωση και λειτουργία τουριστικού γραφείου με ειδική αναφορά στον εισερχόμενο τουρισμό.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Τσίγκα, Βασιλική
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 19-11-2009
    Η εργασία μελετά την ιδρυση και την οργάνωση και την λειτουργία των τουριστικών γραφείων εισερχόμενου τουρισμού. Αναλύεται ολο το νομικό πλαίσιο που απατείται για την ίδρυση τους, τις διαδικασίες που ακολουθεί ο τουριστικός ...
  • Ποιότητα υπηρεσιών στο ξενοδοχειακό κλάδο στα επισιτιστικά τμήματα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Παρασκάκη, Δέσποινα; Γιανναράκης, Νίκος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-07-2009
    Η παρούσα εργασία μελετά την ποιότητα υπηρεσιών στον ξενοδοχειακό κλάδο και συγκεκριμένα στα επισιτιστικά τμήματα (Τμήμα F&B). Η εμπειρική έρευνα πραγματοποιήθηκε στα επισιτιστικά τμήματα της ξενοδοχειακή αλυσίδας ...
  • Η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η περίπτωση του αγροτουρισμού στην περιοχή των Αρχανών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μαργαριτάκη, Κωνσταντίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Αυγέλη, Βασιλική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-01-2011
    Η παρούσα πτυχιακή έχει ως θέμα την ανάγκη εξεύρεσης ηπιότερων μορφών τουρισμού, που είναι φιλικότερες προς το περιβάλλον και την ανάπτυξη του Αγροτουρισμού στην περιοχή των Αρχανών. Αποτελείται από 5 κεφάλαια. Στο 1ο και ...
  • Σχεδιασμός θεματικών τουριστικών προϊόντων – οπτική προσέγγιση ταξιδιωτικού πρακτορείου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: ΤΤόφαλλη, Κυριακή
    Επιβλέπων καθηγητής: Σωτηριάδης, Μάριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 04-05-2010
    Η παρούσα εργασία αναφέρεται στα τουριστικά προϊόντα όπως αυτά παρουσιάζονται από την πλευρά των ταξιδιωτικών πρακτορείων καθώς επίσης εντοπίζει και αναλύει το ρόλο των ταξιδιωτικών πρακτορείων και τις υπηρεσίες που ...
  • Η αρτοποιία στην σύγχρονη Ελλάδα. Ανάλυση επικινδυνότητας στα κρίσιμα σημεία ελέγχου (HACCP). Οι βασικές αρχές παρακολούθησης και εγκαταστάσεις αυτού.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Χαχλιούτης, Χρήστος
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 04-11-2009
    Το H.A.C.C.P. (Hazard Analysis-Critical Control Points) ή στα Ελληνικά Α.Κ.Κ.Σ.Ε. (Ανάλυση Κινδύνου στα Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου), αποτελεί μια συστηματική προσέγγιση στην αναγνώριση, την εκτίμηση της επικινδυνότητας καθώς ...
  • Διοίκηση ολικής ποιότητας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σημερινά δεδομένα και εξελίξεις.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Παπατσωνάκη, Πηνελόπη; Καλαϊτζή, Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 21-05-2009
    Η παρούσα πτυχιακή εργασία εκπονείται με σκοπό να παρουσιάσει τη σκοπιμότητα εφαρμογής της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας στον Ξενοδοχειακό Τομέα και αναλύει εκτενώς όλες τις πληροφορίες που εισάγουν τον αναγνώστη στην έννοια ...
  • Διατροφικές απαιτήσεις στα ξενοδοχεία απο τα άτομα τρίτης ηλικίας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Τζιρβελάκη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Πεδιαδίτης, Παντελής
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 06-05-2009
    Η πτυχιακή εργασία που θα διαβάσετε παρακάτω κάνει γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τρίτη ηλικία ιδιαίτερα στην διατροφή αλλά και όταν παράλληλα συνυπάρχουν προβλήματα υγειάς. Αφού τα αναφέρουμε αναλυτικά προτείνουμε ...
  • Ιαματικός τουρισμός: περιπτωσιολογική μελέτη λουτρών Αιδηψού Έυβοιας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Γεωργίου, Αργυρώ
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 10-07-2009
    Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού και συγκεκριμένα ο ιαματικός τουρισμός, αποτελώντας μια ήπια μορφή εναλλακτικού τουρισμού, μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα στην προσπάθεια εξεύρεσης ενός αναπτυξιακού μοντέλου που θα ...
  • Επαγγελματικός τουρισμός η επίδραση τους στις ξενοδοχειακής μονάδας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Περικλέους, Ανδρέας
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 21-09-2009
    Στην παρούσα διπλωματική εργασία θα αναλυθεί ο επαγγελματικός τουρισμός και η επίδραση του στης ξενοδοχειακές μονάδες της Κύπρου και θα εξετάσει επίσης μέσο συλλογής δεδομένων εάν η Λεμεσός αποτελεί κατάλληλο προορισμό για ...
  • Έλεγχος των τροφίμων και ποτών στην ξενοδοχειακή βιομηχανία με την χρήση του Fidelio.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Αλατσής, Σεργκέϊ-Κωνσταντίνος; Κωνσταντινομανωλάκης, Σταύρος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-02-2011
    Το θέμα της πτυχιακής έχει ως αντικείμενο τη μελέτη του ελέγχου τροφίμων και ποτών και τη συμβολή του ξενοδοχειακού προγράμματος FIDELIO σ’ αυτόν. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει την πρότυπη άσκηση του ελέγχου στις επιχειρήσεις. ...