Αποτελέσματα 521-540 από 9332

  • Η επίδραση της οικονομικής κρίσης στην καταναλωτική συμπεριφορά των ελλήνων στα ταξίδια και τον τουρισμό.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Αγ. Νικόλαος)
    Συγγραφείς: Παντελή, Νίκη-Λαμπρινή
    Επιβλέπων καθηγητής: Τριχάς, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-09-11
    Είναι γεγονός ότι ο παγκόσμιος τουρισμός είναι ένας από τους κλάδους που επηρεάστηκαν άμεσα από την οικονομική κρίση. Η βαθιά και παρατεταμένη οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά και τον εσωτερικό τουρισμό στην Ελλάδα, ...
  • Location based marketing.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)
    Συγγραφείς: Πασπάλα, Ασημίνα; Σταμπόλας, Ιωάννης
    Επιβλέπων καθηγητής: Περακάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-09-11
    Τα τελευταία χρόνια οι φορητές συσκευές, δηλαδή τα κινητά τηλέφωνα και τα tablets, γνωρίζουν μια ταχεία τεχνολογική εξέλιξη και μπαίνουν στην καθημερινή ζωή ολοένα και περισσότερων ανθρώπων. Ο λόγος γι’ αυτό είναι ότι με ...
  • Διαδικασίες βαθμονόμησης ανοικτού πεδίου μετρήσεων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε.
    Συγγραφείς: Αγριογιάννης-Τσαφάρας, Ηλίας
    Επιβλέπων καθηγητής: Κονταξάκης, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-09-10
    Σε αυτή τη πτυχιακή εργασία γίνεται παρουσίαση διαδικασιών βαθμονόμησης ανοιχτού πεδίου μετρήσεων ταχύτητας και διεύθυνσης του ανέμου. Η παρουσίαση αυτή βασίζεται σε μετρήσεις που εφαρμόστηκαν σε μια ανεμογεννήτρια κατά ...
  • Το Σύνδρομο Burnout (Επαγγελματική Εξουθένωση) σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας που εργάζονται στον Ο.ΚΑ.ΝΑ. και στο ΚΕΣΑΝ στο Δήμο Ηρακλείου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας
    Συγγραφείς: Καφφετζάκη, Δήμητρα; Κοσμάτου, Αγγελική
    Επιβλέπων καθηγητής: Ανδρεάτου, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-09-10
    Εισαγωγή: Το φαινόμενο της επαγγελματικής εξουθένωσης συνδέεται κυρίως με ανθρωπιστικά επαγγέλματα και σύμφωνα με τους Maslach και Jackson (1981), η επαγγελματική εξουθένωση αντιμετωπίζεται ως σύνδρομο που αποτελείται από ...
  • Επίδραση της οργανικής και της ανόργανης λίπανσης σε φυτά τομάτας θερμοκηπιακής καλλιέργειας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Λεοντιάδου, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αναστασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-09-10
    Στην παρούσα μελέτη αξιολογήθηκε η επίδραση της οργανικής και της ανόργανης λίπανσης στην ανάπτυξη και στην απόδοση της θερμοκηπιακής καλλιέργειας τομάτας ποικιλίας formula. Tα φυτά καλλιεργήθηκαν στο γυάλινο θερμοκήπιο ...
  • Mystery shopping.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Χυτήρη, Κορίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Αποστολάκης, Αλέξανδρος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-09-10
    Στην εργασία παρουσιάζεται η επιχειρηματική ηθική των εταιρειών και κατά πόσο αυτή επηρεάζει τις πολιτικές και πρακτικές της κάθε επιχείρησης, απέναντι στους εργαζόμενους, τους μετόχους, τους πελάτες, την κοινωνία και το ...
  • Προσυλλεκτικοί και μετασυλλεκτικοί χειρισμοί που επηρεάζουν την ποιότητα της αγγινάρας του νομού Αργολίδος και της περιοχής των Ιρίων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Δρούζα, Χαρίκλεια
    Επιβλέπων καθηγητής: Δραγασάκη, Μαγδαληνή
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-26
    Η αγκινάρα (Cynara candunculus L. var. scolumus (L.) Fiori = F scolumus L.) είναι ένα ποώδες φυτό, ιθαγενές στη λεκάνη της Μεσογείου, που ανήκει στην οικογένεια Asteraceae, στην τάξη των Dicotyledonae. Η καταγωγή του φυτού ...
  • Χορτοφαγία και οστεοπόρωση στην εμμηνόπαυση και τρόποι αντιμετώπισης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γρηγοροπούλου, Αθηνά; Μπετεινάκη, Άννα
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-25
    Χορτοφαγία είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει την αποκλειστική κατανάλωση προϊόντων φυτικής προέλευσης, ίσως, και γαλακτοκομικών, αλλά σε καμία περίπτωση κρέατος ή ψαριών. Η χορτοφαγία αποκτά διαρκώς όλο ...
  • Οικονομική κρίση πως έχει επηρεάσει τις διατροφικές συνήθειες αν και πως μπορεί να συσχετιστεί με τη μεσογειακή διατροφή.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κουτάντου, Αικατερίνη; Φασουλάκη, Αικατερίνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-25
    Η παγκόσμια οικονομική κρίση είναι γεγονός ότι έχει επηρεάσει τη ζωή των ανθρώπων και ιδιαιτέρως στην Ελλάδα. Η κρίση έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του μηνιαίου εισοδήματος και ανάλογη αύξηση των τιμών στα τρόφιμα. Οι ...
  • Μάρκετινγκ και συναισθηματική νοημοσύνη.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)
    Συγγραφείς: Ρουμελιωτάκη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Αστρουλάκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-25
    Η Συναισθηματική Νοημοσύνη (Emotional Intelligence - EQ) είναι ένα νέο πεδίο στην επιστήμη της ψυχολογίας με επιρροή στις προσεγγίσεις του Μάρκετινγκ. Το πεδίο της συναισθηματικής νοημοσύνης έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον, ...
  • Οφέλη και πρακτικές προώθησης επιχειρήσεων εστίασης με τη χρήση διαδικτυακού μάρκετινγκ.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)
    Συγγραφείς: Καπετανάκη, Ευανθία
    Επιβλέπων καθηγητής: Περακάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-25
    Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται όλο και περισσότερο η ανάπτυξη της διαφήμισης μέσω διαδικτύου αφού το διαδίκτυο έχει εισέλθει δυναμικά στις ζωές των χρηστών και πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους. ...
  • Σύγχρονη διαιτητική και φαρμακευτική αγωγή της οστεοπόρωσης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Πλαρινού, Διονυσία
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-24
    Η αποτελεσματικότητα των θεραπευτικών παρεμβάσεων εξετάζεται με μοναδικό κριτήριο την μείωση της πιθανότητας να εμφανιστούν οστεοπορωτικά κατάγματα σε γυναίκες που βρίσκονται στο στάδιο της εμμηνόπαυσης ύστερα από την ...
  • Ο ρόλος της Ντοπαμίνης όσον αφορά τις διαταραχές ελέγχου των παρορμήσεων των ατόμων με νόσο Πάρκινσον.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μετούση, Ίσα; Νιάος, Εμμανουήλ; Πολυχρόνου, Κωνσταντίνος
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-24
    Η νόσος του Πάρκινσον χαρακτηρίζεται από μια απορρύθμιση των συνηθισμένων επιπέδων ντοπαμίνης λόγω της λήψης ντοπαμινεργικής αγωγής, κάτι που συνεπάγεται μια μειωμένη ικανότητα ελέγχου των παρορμήσεων από μέρους του ασθενούς. ...
  • Stress και διατροφική συμπεριφορά.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αθανασιάδη, Ναταλία; Κασσεσιάν, Γρηγόρης
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-24
    Η διατροφική συμπεριφορά συνδέεται και επηρεάζεται κατά κύριο λόγο από τον τρόπο σκέψης του ατόμου σε σχέση με το περιβάλλον και τον εαυτό του, καθώς και από τον τρόπο που αισθάνεται για τον εαυτό του. Η κατάθλιψη σχετίζεται ...
  • Διατροφική αξία του κολοκυθόσπορου και συμβολή του στην υγεία μας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Καραγκούνη, Άννα-Βιολέτα
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-24
    Ο κολοκυθόσπορος είναι ένας ελαιούχος σπόρος, που ανήκει στην οικογένεια των Cucubitaceae και στο γένος Curcubita L.Από την αρχαιότητα χρησιμοποιούταν για την θεραπεία ασθενειών ,όπως ο διαβήτης, ο προστάτης αλλά και για ...
  • Συμπληρώματα διατροφής: Η ενημέρωση των καταναλωτών και η διερεύνηση των αιτιών πρόσληψης τους.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Λίκο, Ελένη; Κολιού, Ιουλιέτα; Μιχαήλ, Δημήτριος
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-23
    Η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής από άτομα κάθε ηλικίας έχει αυξηθεί κατακόρυφα τις τελευταίες δεκαετίες σε παγκόσμια κλίμακα. Στην Ελλάδα, επίσης, τα συμπληρώματα διατροφής αποτελούν μια αναπτυσσόμενη και «μοντέρνα» βιομηχανία ...
  • Γλουτένη: Αλλεργία – Δυσανεξία - Ευαισθησία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Χαζίζα, Χριστίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Σπυριδάκη, Ασπασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-23
    Η γλουτένη είναι ένα μίγμα πρωτεϊνών της γλιαδίνης και της γλουτενίνης και υπάρχει κυρίως στο σιτάρι, αλλά και το κριθάρι, τη σίκαλη και τη βρώμη. Η γλοιαδίνη είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στην υδρόλυση από τις πρωτεάσες του ...
  • Συγκριτική μελέτη σε βάθος δεκαετίας αναγνώρισης και κατανάλωσης εδώδιμων αυτοφυών χόρτων στην Ανατολική Κρήτη(Παλαίκαστρο Σητείας).

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ελευθερίου, Χρυσαφούλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Ψαρουδάκη, Αντωνία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-24
    Συγκριτική μελέτη σε βάθος δεκαετίας αναγνώρισης και κατανάλωσης ευδώδιμων αυτοφυών χόρτων στην Ανατολική Κρήτη(Παλαίκαστρο Σητείας). Η μελέτη των διατροφικών συνηθειών πάνω στα χόρτα το 2016 στο Παλαίκαστρο Σητείας. ...
  • Ηλεκτρονική προβολή της βιομηχανίας τροφίμων στην Ελλάδα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)
    Συγγραφείς: Παπαδημητρίου, Ελευθερία
    Επιβλέπων καθηγητής: Κοκκινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-19
    Η παρούσα εργασία ερευνά και αναλύει πως η Βιομηχανία τροφίμων στην Ελλάδα χρησιμοποίει τις νέες τεχνολογίες διαδικτυακής διαδραστικότητας, με τις οποίες μπορεί πλέον να στοχεύσει το ενδιαφερόμενο κοινό πιο αποτελεσματικά ...
  • Σχεδιασμός και ανάπτυξη ενός λογισμικού “Property Management System" για ξενοδοχεία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), ΠΜΣ Πληροφορική και Πολυμέσα
    Συγγραφείς: Μωραΐτης, Παναγιώτης
    Επιβλέπων καθηγητής: Αϊβαλής, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-19
    Η άνθηση των υπολογιστών και του διαδικτύου τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η άνθηση των κινητών συσκευών κατά το τέλος της δεκαετίας του 2000, και πιο πρόσφατα η εξέλιξη του «cloud» και των υπηρεσιών του, έχουν αλλάξει ...