Εμφάνιση απλής εγγραφής

Health and safety issues of agricultural workers with an emphasis on olive groves and greenhouse tomato.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΘεοδωρογλάκη, Αικατερίνηel
dc.creatorTheodoroglaki, Aikaterinien
dc.date.accessioned2023-06-21T11:13:21Z
dc.date.available2023-06-21T11:13:21Z
dc.date.issued2020-04-28
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/10590
dc.description.abstractΣτη συγκεκριμένη διπλωματική εργασία γίνεται ανάπτυξη διαφόρων μεθόδων και τεχνικών ασφαλείας και υγιεινής των εργαζομένων σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις και πιο συγκεκριμένα σε καλλιέργειες ελιάς και θερμοκηπιακής τομάτας. Αρχικά στο 1ο κεφάλαιο γίνεται συζήτηση σχετικά με τη σημασία της Γεωργίας στην Ελλάδα και αναδεικνύεται ο σημαντικός ρόλος αυτής για την ανάπτυξη της οικονομίας και του ΑΕΠ της Ελλάδος. Στο 2ο κεφάλαιο γίνεται ανάπτυξη διαφόρων κανονισμών που έχουν θεσπιστεί τόσο για καλλιέργειες ελιάς όσο και για τη θερμοκηπιακή τομάτα, σχετικά με μέτρα πρόληψης ατυχημάτων, εκτιμήσεις επικινδυνότητας και όρια ουσιών, καθώς και εκτίμηση των σημαντικότερων κινδύνων. Στο 3ο κεφάλαιο γίνεται αναφοράη πιο ευρέως γνωστήπιστοποίηση που σχετίζονται με την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων και συγκεκριμένα η πιστοποίηση ISO 45001. Στο 4ο κεφάλαιο αναπτύσσονται κάποια ειδικά θέματα υγιεινής και ασφάλειας στην γεωργία που συνδέονται με την αντιμετώπιση κάποιων οριακών καταστάσεων και εκτάκτων γεγονότων, με σκοπό να αναφερθούμε στο σχεδιασμό πρόληψης αυτών. Τέλος στο 5ο κεφάλαιο αναπτύσσεται ένα παράδειγμα για κάθε καλλιέργεια σχετικά με τον έλεγχο της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων σε αυτήν και η συμβολή των ομάδων παραγωγών για την ορθή και άμεση πρόληψη της ασφάλειας των εργαζομένωνel
dc.description.abstractIn this diploma thesis there are developed various methods and techniques of safety and hygiene of the employees on farms and more specifically on olive and greenhouse tomatoes. Initially, the first chapter discusses the importance of Farming in Greece and highlights its important role in the development of the Greek economy and GDP. Chapter 2 develops various regulations for both olive and greenhouse tomatoes farming, on accident prevention measures, risk assessments and chemical substances limits, as well as an assessment of the most important risks. In Chapter 3, reference is made to more widely known certification relating to worker safety and hygiene, namely ISO 45001certification. Chapter 4 develops some special health and safety issues in agriculture related to the treatment of certain marginal situations and emergencies in order to refer to the prevention of these. Finally, chapter 5 develops an example of each crop related to the control of the health and safety of workers and the contribution of producer teams to the proper and immediate prevention of the safety of workers.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΣΜΗΧ), Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικώνel
dc.publisherΗ.Μ.U, School of Engineering (ScENG), Mechanical Engineering Depten
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.titleΘέματα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στη γεωργία με έμφαση σε καλλιέργειες ελιάς και τομάτας θερμοκηπίου.el
dc.titleHealth and safety issues of agricultural workers with an emphasis on olive groves and greenhouse tomato.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΘεοδωρογλάκη, Αικατερίνηel
heal.creatorNameTheodoroglaki, Aikaterinien
heal.publicationDate2020-04-28
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/10590
heal.abstractΣτη συγκεκριμένη διπλωματική εργασία γίνεται ανάπτυξη διαφόρων μεθόδων και τεχνικών ασφαλείας και υγιεινής των εργαζομένων σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις και πιο συγκεκριμένα σε καλλιέργειες ελιάς και θερμοκηπιακής τομάτας. Αρχικά στο 1ο κεφάλαιο γίνεται συζήτηση σχετικά με τη σημασία της Γεωργίας στην Ελλάδα και αναδεικνύεται ο σημαντικός ρόλος αυτής για την ανάπτυξη της οικονομίας και του ΑΕΠ της Ελλάδος. Στο 2ο κεφάλαιο γίνεται ανάπτυξη διαφόρων κανονισμών που έχουν θεσπιστεί τόσο για καλλιέργειες ελιάς όσο και για τη θερμοκηπιακή τομάτα, σχετικά με μέτρα πρόληψης ατυχημάτων, εκτιμήσεις επικινδυνότητας και όρια ουσιών, καθώς και εκτίμηση των σημαντικότερων κινδύνων. Στο 3ο κεφάλαιο γίνεται αναφοράη πιο ευρέως γνωστήπιστοποίηση που σχετίζονται με την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων και συγκεκριμένα η πιστοποίηση ISO 45001. Στο 4ο κεφάλαιο αναπτύσσονται κάποια ειδικά θέματα υγιεινής και ασφάλειας στην γεωργία που συνδέονται με την αντιμετώπιση κάποιων οριακών καταστάσεων και εκτάκτων γεγονότων, με σκοπό να αναφερθούμε στο σχεδιασμό πρόληψης αυτών. Τέλος στο 5ο κεφάλαιο αναπτύσσεται ένα παράδειγμα για κάθε καλλιέργεια σχετικά με τον έλεγχο της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων σε αυτήν και η συμβολή των ομάδων παραγωγών για την ορθή και άμεση πρόληψη της ασφάλειας των εργαζομένωνel
heal.abstractIn this diploma thesis there are developed various methods and techniques of safety and hygiene of the employees on farms and more specifically on olive and greenhouse tomatoes. Initially, the first chapter discusses the importance of Farming in Greece and highlights its important role in the development of the Greek economy and GDP. Chapter 2 develops various regulations for both olive and greenhouse tomatoes farming, on accident prevention measures, risk assessments and chemical substances limits, as well as an assessment of the most important risks. In Chapter 3, reference is made to more widely known certification relating to worker safety and hygiene, namely ISO 45001certification. Chapter 4 develops some special health and safety issues in agriculture related to the treatment of certain marginal situations and emergencies in order to refer to the prevention of these. Finally, chapter 5 develops an example of each crop related to the control of the health and safety of workers and the contribution of producer teams to the proper and immediate prevention of the safety of workers.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΣΜΗΧ), Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικώνel
heal.academicPublisherΗ.Μ.U, School of Engineering (ScENG), Mechanical Engineering Depten
heal.titleΘέματα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στη γεωργία με έμφαση σε καλλιέργειες ελιάς και τομάτας θερμοκηπίου.el
heal.titleHealth and safety issues of agricultural workers with an emphasis on olive groves and greenhouse tomato.en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordυγιεινή, ασφάλεια στο εργασιακό περιβάλλον, ελαιώνας, τομάτα, θερμοκήπιοel
heal.keywordsanitation, work environment safety, olive grove, tomato, greenhouseen
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΜονιάκης, Μύρωνel
heal.advisorNameMoniakis, Myronen
heal.academicPublisherIDΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιοel
heal.academicPublisherIDΗ.Μ.U Hellenic Mediterranean University‎en
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States