Εμφάνιση απλής εγγραφής

Corinthian currant: production today and its contribution to health.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΜεζίνη, Αικατερίνηel
dc.creatorMezini, Aikaterinien
dc.date.accessioned2023-10-27T08:11:43Z
dc.date.available2023-10-27T08:11:43Z
dc.date.issued2023-10-26
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/10840
dc.description.abstractΗ παρούσα εργασία μελετά τις ευεργετικές ιδιότητες της κορινθιακής σταφίδας και τη συμβολή της στην υγεία του ανθρώπου. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζονται στοιχεία για την κορινθιακή σταφίδα (ιστορία, υφιστάμενη κατάσταση-προοπτικές, κατηγορίες, βιολογία/φυσιολογία) και την παραγωγή της, εστιάζοντας στις καλλιεργητικές πρακτικές και τα στάδια κατεργασίας της. Στη συνέχεια εξετάζονται τα συστατικά στοιχεία της κορινθιακής σταφίδας προκειμένου να καταδειχθεί πιο εύκολα ο ευεργετικός τους ρόλος και να αποδειχθεί και η συμβολή τους στην καταπολέμηση πολλών προβλημάτων υγείας. Επίσης, γίνεται ευρεία ανασκόπηση της ελληνικής και διεθνούς βιβλιογραφίας που αναφέρεται στη διατροφική αξία της κορινθιακής σταφίδας, τεκμηριώνοντας τις ευεργετικές επιδράσεις της σε δείκτες υγείας. Το προϊόν της κορινθιακής σταφίδας είναι ο μέγιστος διατροφικός για τον οργανισμό μας θησαυρός που παράγεται στη χώρα μας. Η καλλιέργεια της μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά όχι μόνο στην τοπική οικονομία αλλά στην οικονομία ολόκληρης της χώρας. Το καθοριστικό πρόβλημα της τιμής όπως διαμορφώνεται σήμερα, οι ραγδαίες αυξήσεις στα εφόδια του πρωτογενούς τομέα, ο εγκλωβισμός του προϊόντος από τις εγχώριες και διεθνείς αγορές, αποτελούν ουσιαστικά προβλήματα τα οποία χρήζουν αποτελεσματικής αντιμετώπισης. Στο πλαίσιο αυτό κρίνεται αναγκαίο να υπάρξει ένα συλλογικός σχεδιασμός τόσο για την ανάπτυξη του προϊόντος όσο και συνολικά του παραγωγικού τομέα.el
dc.description.abstractThis paper studies the beneficial properties of the Corinthian Currant and its contribution to human health. In this context, information is presented on the Corinthian Currant (history, current situation-prospects, categories, biology/ physiology) and its production, focusing on its cultivation practices and processing stages. Next, the components of Corinthian Currant are examined in order to more easily demonstrate their beneficial role and to demonstrate their contribution to the fight against many health problems. Also, a broad review of the Greek and international literature that refers to the nutritional value of currants, documenting its beneficial effects on health indicators. The Corinthian Currant product is the greatest nutritional treasure for our body produced in our country. Its cultivation can offer a lot not only to the local economy but to the economy of the entire country. The defining problem of the price as it is shaped today, the rapid increases in the supplies of the primary sector, the locking of the product from the domestic and international markets, are essential problems that need to be dealt with effectively. In this context, it is deemed necessary to have a collective planning both for the development of the product and the production sector as a whole.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherΗ.Μ.U, School of Health Sciences (SHS), Nutrition and Dietetics Sciences Dept.en
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.titleΚορινθιακή σταφίδα: παραγωγή σήμερα και συμβολή της στην υγεία.el
dc.titleCorinthian currant: production today and its contribution to health.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΜεζίνη, Αικατερίνηel
heal.creatorNameMezini, Aikaterinien
heal.publicationDate2023-10-26
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/10840
heal.abstractΗ παρούσα εργασία μελετά τις ευεργετικές ιδιότητες της κορινθιακής σταφίδας και τη συμβολή της στην υγεία του ανθρώπου. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζονται στοιχεία για την κορινθιακή σταφίδα (ιστορία, υφιστάμενη κατάσταση-προοπτικές, κατηγορίες, βιολογία/φυσιολογία) και την παραγωγή της, εστιάζοντας στις καλλιεργητικές πρακτικές και τα στάδια κατεργασίας της. Στη συνέχεια εξετάζονται τα συστατικά στοιχεία της κορινθιακής σταφίδας προκειμένου να καταδειχθεί πιο εύκολα ο ευεργετικός τους ρόλος και να αποδειχθεί και η συμβολή τους στην καταπολέμηση πολλών προβλημάτων υγείας. Επίσης, γίνεται ευρεία ανασκόπηση της ελληνικής και διεθνούς βιβλιογραφίας που αναφέρεται στη διατροφική αξία της κορινθιακής σταφίδας, τεκμηριώνοντας τις ευεργετικές επιδράσεις της σε δείκτες υγείας. Το προϊόν της κορινθιακής σταφίδας είναι ο μέγιστος διατροφικός για τον οργανισμό μας θησαυρός που παράγεται στη χώρα μας. Η καλλιέργεια της μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά όχι μόνο στην τοπική οικονομία αλλά στην οικονομία ολόκληρης της χώρας. Το καθοριστικό πρόβλημα της τιμής όπως διαμορφώνεται σήμερα, οι ραγδαίες αυξήσεις στα εφόδια του πρωτογενούς τομέα, ο εγκλωβισμός του προϊόντος από τις εγχώριες και διεθνείς αγορές, αποτελούν ουσιαστικά προβλήματα τα οποία χρήζουν αποτελεσματικής αντιμετώπισης. Στο πλαίσιο αυτό κρίνεται αναγκαίο να υπάρξει ένα συλλογικός σχεδιασμός τόσο για την ανάπτυξη του προϊόντος όσο και συνολικά του παραγωγικού τομέα.el
heal.abstractThis paper studies the beneficial properties of the Corinthian Currant and its contribution to human health. In this context, information is presented on the Corinthian Currant (history, current situation-prospects, categories, biology/ physiology) and its production, focusing on its cultivation practices and processing stages. Next, the components of Corinthian Currant are examined in order to more easily demonstrate their beneficial role and to demonstrate their contribution to the fight against many health problems. Also, a broad review of the Greek and international literature that refers to the nutritional value of currants, documenting its beneficial effects on health indicators. The Corinthian Currant product is the greatest nutritional treasure for our body produced in our country. Its cultivation can offer a lot not only to the local economy but to the economy of the entire country. The defining problem of the price as it is shaped today, the rapid increases in the supplies of the primary sector, the locking of the product from the domestic and international markets, are essential problems that need to be dealt with effectively. In this context, it is deemed necessary to have a collective planning both for the development of the product and the production sector as a whole.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherΗ.Μ.U, School of Health Sciences (SHS), Nutrition and Dietetics Sciences Dept.en
heal.titleΚορινθιακή σταφίδα: παραγωγή σήμερα και συμβολή της στην υγεία.el
heal.titleCorinthian currant: production today and its contribution to health.en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordκορινθιακή σταφίδα, παραγωγή, υγείαel
heal.keywordCorinthian currant, production, healthen
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΤσικαλάκης, Γεώργιοςel
heal.advisorNameTsikalakis, Georgiosen
heal.academicPublisherIDΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιοel
heal.academicPublisherIDΗ.Μ.U Hellenic Mediterranean University‎en
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States