Εμφάνιση απλής εγγραφής

HIV/AIDS and comorbidities in adults: The role of nutrition.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚιτσοπάνου, Εύαel
dc.creatorKitsopanou, Evaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:20:34Z
dc.date.available2016-03-15T12:20:34Z
dc.date.issued2015-09-14T11:46:03Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/135
dc.description.abstractΗ μόλυνση με τον ιό της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV) χαρακτηρίζεται από την προοδευτική καταστροφή του ανοσοποιητικού συστήματος, η οποία οδηγεί σε επαναλαμβανόμενες ευκαιριακές λοιμώξεις, προοδευτική εξασθένιση και θάνατο. Η διατροφή υπήρξε πάντα μια σημαντική πτυχή της φροντίδας του HIV. Κατά τις πρώτες ημέρες τις πανδημίας, η κλινική διατροφή ήταν, κατ’ανάγκη, πειραματική και αποτελούσε επείγουσα απάντηση στην ακραία και συχνά μοιραία απώλεια βάρους και απίσχναση που σχετίζονται με την εξέλιξη της νόσου. Στα χρόνια που ακολούθησαν ασθένειες που σχετίζονται με τη διατροφή και τον HIV όπως παχυσαρκία, καρκίνος, νεφρική ανεπάρκεια, διαταραχές του μεταβολισμού και άλλα συστημικά προβλήματα αναδύθηκαν στο φώς. Ως εκ τούτου, είναι ολοένα και πιο προφανές ότι η θεραπεία της λοίμωξης με τον ιο HIV θα πρέπει να περιλαμβάνει τη βέλτιστη διατροφική παρέμβαση για να βοηθήσει τους ανθρώπους να ζήσουν μια μακρά και υγιή ζωή.el
dc.description.abstractInfection by the human immunodepression virus (HIV) is characterized by progressive destruction of the immune system, which leads to recurrent opportunistic infections progressive debilitation, and death. Nutrition has always been an important aspect of HIV care. In the early days of the pandemic, clinical nutrition was, of necessity, experimental and required urgent responces to extreme and often fatal weight loss and wasting associated with disease progression. Futhermore, in the following years of the pandemic other nutrition related diseases associated with the HIV infection such as morbid obesity, cancers, renal failure, metabolic disorders and other systemic problems had emerged. As a result it is increasingly apparent that treatment of HIV infection should include optimum nutrition and healthy lifestyles interventions to help people live long and healthy lives.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleHIV/AIDS και συννοσηρότητα σε ενήλικες: Ο ρόλος της διατροφής.el
dc.titleHIV/AIDS and comorbidities in adults: The role of nutrition.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚιτσοπάνου, Εύαel
heal.creatorNameKitsopanou, Evaen
heal.publicationDate2015-09-14T11:46:03Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/135
heal.abstractΗ μόλυνση με τον ιό της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV) χαρακτηρίζεται από την προοδευτική καταστροφή του ανοσοποιητικού συστήματος, η οποία οδηγεί σε επαναλαμβανόμενες ευκαιριακές λοιμώξεις, προοδευτική εξασθένιση και θάνατο. Η διατροφή υπήρξε πάντα μια σημαντική πτυχή της φροντίδας του HIV. Κατά τις πρώτες ημέρες τις πανδημίας, η κλινική διατροφή ήταν, κατ’ανάγκη, πειραματική και αποτελούσε επείγουσα απάντηση στην ακραία και συχνά μοιραία απώλεια βάρους και απίσχναση που σχετίζονται με την εξέλιξη της νόσου. Στα χρόνια που ακολούθησαν ασθένειες που σχετίζονται με τη διατροφή και τον HIV όπως παχυσαρκία, καρκίνος, νεφρική ανεπάρκεια, διαταραχές του μεταβολισμού και άλλα συστημικά προβλήματα αναδύθηκαν στο φώς. Ως εκ τούτου, είναι ολοένα και πιο προφανές ότι η θεραπεία της λοίμωξης με τον ιο HIV θα πρέπει να περιλαμβάνει τη βέλτιστη διατροφική παρέμβαση για να βοηθήσει τους ανθρώπους να ζήσουν μια μακρά και υγιή ζωή.el
heal.abstractInfection by the human immunodepression virus (HIV) is characterized by progressive destruction of the immune system, which leads to recurrent opportunistic infections progressive debilitation, and death. Nutrition has always been an important aspect of HIV care. In the early days of the pandemic, clinical nutrition was, of necessity, experimental and required urgent responces to extreme and often fatal weight loss and wasting associated with disease progression. Futhermore, in the following years of the pandemic other nutrition related diseases associated with the HIV infection such as morbid obesity, cancers, renal failure, metabolic disorders and other systemic problems had emerged. As a result it is increasingly apparent that treatment of HIV infection should include optimum nutrition and healthy lifestyles interventions to help people live long and healthy lives.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleHIV/AIDS και συννοσηρότητα σε ενήλικες: Ο ρόλος της διατροφής.el
heal.titleHIV/AIDS and comorbidities in adults: The role of nutrition.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordδιατροφή, σύνδρομο επίκτητης ανοσοποιητικής ανεπάρκειας (AIDS), απώλεια βάρουςel
heal.keywordnutrition, AIDS, weight lossen
heal.advisorNameΜπορμπουδάκη, Ελένηel
heal.advisorNameBormpoudaki, Elenien
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)