• Οργάνωση και λειτουργία κεντρικού bar ξενοδοχείου 5 αστέρων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μπαλασάκης, Δημήτρης
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 15-02-2012
    Το main bar ενός ξενοδοχείου αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα στο επισιτιστικό τμήμα του ξενοδοχείου τόσο για τα κέρδη που αποφέρει όσο και για τις δημόσιες σχέσεις που αναπτύσσει με τους πελάτες της επιχείρησης. Τα ...
  • Οργάνωση και λειτουργία μπαρ

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Δελημιχάλης, Μαρίνος
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 03-07-2012
    Σχεδόν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, η προσφορά ενός ποτού είναι ένδειξη φιλοξενίας. Το είδος του ποτού που προσφέρεται διαφέρει από χώρα σε χώρα και είναι ανάλογο με το κλίμα που επικρατεί, την ώρα της ημέρας, τα έθιμα ...
  • Οργάνωση και λειτουργία των επισιτιστικών τμημάτων σε ξενοδοχειακές μονάδες πολυτελείας. Μελέτη περίπτωσης : το ξενοδοχείο CHC Seaside Resort & Spa.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Σταματάκη, Γεωργία
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 23-12-2015
    Βασική αποστολή μιας σύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας αποτελεί η ικανοποίηση των βασικών αναγκών και προσδοκιών των πελατών. Το επισιτιστικό τμήμα (food & beverage) αποτελεί μια σημαντική πηγή εσόδων για τις ελληνικές ...
  • Οργάνωση, διοίκηση και λειτουργία μιας επισιτιστικής επιχείρησης στο νομό Ηρακλείου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Γιανναδάκη, Νικολέτα
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 06-05-2011
    Η απεικόνιση μιας επισιτιστικής επιχείρησης ως ένα κριτήριο πολιτισμού, ήθους, κουλτούρας, άλλα και κερδοφορίας και σημαντικού παράγοντα διαβίωσης και ευημερίας του τουρισμού και πολιτισμού της χώρας, πόλης, περιοχής, με ...
  • Παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη του τουρισμού στη Νιγηρία – Δυτική Αφρική.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Κλούβια, Ρούθ Μέμπους
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 19-08-2013
    Η Νιγηρία είναι μια χώρα στην καρδιά της Αφρικής με τεράστιο τουριστικό δυναμικό, και εξίσου σπουδαία ανάπτυξη και επιτυχίες στον τόπο της, αλλά και με προβλήματα που η επιτροπή του τουρισμού και η κυβέρνηση έχουν να ...
  • Παραδοσιακά επαγγέλματα/προϊόντα στο αστικό κέντρο του Ηρακλείου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Καραμπακάκη, Γιασεμή; Συγγελάκη, Ειρήνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-06-09
    Η παρούσα εργασία έχει ως στόχο την καταγραφή των παραδοσιακών επαγγελμάτων που υπήρχαν στο αστικό κέντρο του Ηρακλείου κατά το 20ο αιώνα. Μέσα από αυτήν την παρουσίαση θα επιχειρήσουμε να εντοπίσουμε πόσα από αυτά υπάρχουν ...
  • Περιβαλλοντική πολιτική που ασκείται από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις: σημερινά δεδομένα εξελίξεις προοπτικές η εξέταση της Grecotel.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Καββαδίας, Κωνσταντίνος-Ιωάννης
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 03-06-2008
    Η σχέση τουρισμού και περιβάλλοντος, έχει μια ιδιάζουσα σημασία καθώς η τουριστική ανάπτυξη σε όλο τον πλανήτη, μπορεί να οδηγήσει σε μια ή περισσότερες από τις ακόλουθες παρενέργειες: -απαίτηση ολοένα και νέων χώρων συχνά ...
  • Ποιος ο ρόλος του catering σε μία αυτόνομη επιχείρηση catering σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Πλυμάκης, Νικόλαος
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-10-2012
    Η παροχή φαγητού και ποτού αποτελούσε πάντα βασικό κομμάτι των ανθρώπινων εκδηλώσεων. Το catering, λοιπόν, γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη να γίνεται η προσφορά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ειδικά στη σύγχρονη εποχή ...
  • Πολιτικές παροχής κινήτρων που μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μερσίνιας, Ματθαίος
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Σκοπός αυτής της έρευνας είναι να εξεταστεί εάν στις ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης εφαρμόζονται πολιτικές κινήτρων προκειμένου οι εργαζόμενοι να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους. Δεδομένου ότι, οι εξελίξεις στον τομέα ...
  • Πολιτικές παροχής κινήτρων που μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρησεις.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Τσικαλά, Μαρίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Σκοπός αυτής της έρευνας είναι να ερευνήσουμε και να διαπιστώσουμε, εάν στις ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης, εφαρμόζονται πολιτικές κινήτρων με σκοπό την αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων. Δεδομένου ότι, οι ...
  • Πράσινος τουρισμός. Σημερινά δεδομένα, εξελίξεις και προοπτικές στον νομό Ηρακλείου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ρεϊζάκη, Αικατερίνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 07-12-2010
    Σήµερα, όλο και περισσότερο, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, µιλάµε για θέµατα προστασίας του περιβάλλοντος. Οι αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, η κλιµατική αλλαγή, η κατασπατάληση φυσικών πόρων και ενέργειας, ...
  • Προοπτικές ανάπτυξης συνεδριακού τουρισμού - Η μελέτη περίπτωσης του νομού Ηρακλείου ως τόπος διεξαγωγής συνεδρίων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Νυφοδωράκη, Σοφία
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 10-10-2011
    Ο τουριστικός κλάδος αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους μεγαλύτερους οικονομικούς κλάδους στον κόσμο. Ο συνεδριακός τουρισμός είναι μια από τις πιο κερδοφόρες μορφές τουρισμού. Αυτό οφείλεται κυρίως στο κοινωνικοοικονομικό ...
  • Προσφορά προϊόντων εναλλακτικού τουρισμού - τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων από τα τουριστικά γραφεία της Αθήνας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ταγάρη, Αγγελική
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 07-08-2013
    Σκοπός της παρούσης πτυχιακής εργασίας είναι να διερευνηθεί η προσφορά των προϊόντων εναλλακτικού τουρισμού και τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων από τα τουριστικά γραφεία της Αθήνας. Στο εισαγωγικό-θεωρητικό κομμάτι της ...
  • Προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας τυροκομίου στην Κρήτη και εφαρμογές ποιότητας στην παραγωγική διαδικασία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Σμπώκου, Αμαλία; Φουντουλάκη, Ιωάννα
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-05-08
    Η παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματεύεται την γενικότερη ενημέρωση σχετικά με την οργάνωση και την διοίκηση των τυροκομικών μονάδων στην Ελλάδα και ειδικότερα τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας μιας τυροκομικής μονάδας ...
  • Προϋποθέσεις και προοπτικές για την βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα του τουρισμού. Η περίπτωση της Κρήτης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Λαγού, Βασιλική; Πρίφτη, Χριστίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-06-2015
    Η τουριστική εικόνα, διαμορφώνεται από το τουριστικό προϊόν ενός τόπου και περιλαµβάνει πέρα από την πρωτογενή τουριστική προσφορά, τις τουριστικές εγκαταστάσεις, εξοπλισµούς, υποδοµές µεταφορών και πληροφόρησης κ.λπ.. ...
  • Πως η ανταλλαγή φοιτητών μέσω ευρωπαϊκών και διεθνών προγραμμάτων δίνει την δυνατότητα στους φοιτητές να έχουν μια επιτυχημένη επαγγελματική αποκατάσταση στο μέλλον.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Γιουρτζάκης, Κυριάκος-Ντομινίκ
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-12-01
    Με τη βοήθεια των ευρωπαϊκών και διεθνών προγραμμάτων για την ανταλλαγή φοιτητών και εκπαιδευτικών δίνεται στους συμμετέχοντες η μοναδική ευκαιρία να έρχονται σε επαφή με άλλα εκπαιδευτικά συστήματα στην τριτοβάθμια ...
  • Σύνθεση και εφαρμογή menu ιδρυμάτων. Μελέτη περίπτωσης σπουδαστικής λέσχης ΤΕΙ Κρήτης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Αγγελάκη, Δέσποινα
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 19-08-2013
    Το αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη και δημιουργία μενού ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σε πρώτη φάση θα μελετηθούν τα διαθέσιμα εδεσματολόγια που μπορούν να λειτουργήσουν σε μια ...
  • Σύνθεση και εφαρμογή menu ιδρυμάτων. Μελέτη περίπτωσης σπουδαστικής λέσχης ΤΕΙ Κρήτης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Κενδριστάκης, Ιωάννης
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-05-2013
    Το αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη και δημιουργία μενού ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σε πρώτη φάση θα μελετηθούν τα διαθέσιμα εδεσματολόγια που μπορούν να λειτουργήσουν σε μία ...
  • Σύστημα H.A.C.C.P. (ISO 22000) εφαρμογή σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Καλαθάκη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 30-07-2013
    Το H.A.C.C.P – ISO 22000 είναι η καλύτερη μέχρι σήμερα διεθνής μέθοδος για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων. Είναι μέθοδος προληπτικού χαρακτήρα και αποσκοπεί στον εκ των προτέρων έλεγχο, όλων ...
  • Συνεδριακός τουρισμός - Μελέτη περίπτωσης ιατρικού τουρισμού (Τρόπος ενημέρωσης των ενδιαφερομένων μέσω των κοινωνικών δικτύων).

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Καπράλου, Ιφιγένεια
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-09-11
    Ο συνεδριακός τουρισμός αποτελεί έναν από τους πιο κερδοφόρους κλάδους στον τουρισμό καθώς επιφέρει τεράστια έσοδα στην οικονομία του εκάστοτε κράτους. Παρόλα ταύτα στην Ελλάδα ο κλάδος αυτός βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης. Οι ...