Πλοήγηση Πτυχιακές εργασίες / Bachelor Theses ανά Επιβλέποντα καθηγητή "Chatzi, Vasiliki"
Αποτελέσματα 1-20 από 33
-
Αξιολόγηση διατροφικών συνηθειών, φυσικής δραστηριότητας και οδοντικής υγείας σε δείγμα παιδιών ηλικίας 10-13 ετών.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 20-01-2016Εισαγωγή: Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στη διατήρηση υγιούς βάρους όσο και στην πρόληψη σοβαρών προβλημάτων σωματικής υγείας. Έχει φανεί ότι η στοματική υγεία συσχετίζεται με την υγεία, την ψυχοσύνθεση και τη ... -
Αξιολόγηση και παρέμβαση στη γνώση για τη διατροφική ετικέτα σε δείγμα εφήβων
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-05-31Ως διατροφική ετικέτα ορίζεται η παροχή πληροφοριών στο πίσω ή και στο μπροστινό μέρος μιας συσκευασίας σχετικά με την περιεκτικότητα ενός τροφίμου σε θρεπτικά συστατικά. Η διατροφική επισήμανση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι ... -
Αξιολόγηση της διατροφικής πρόσληψης θρεπτικών συστατικών ως παράγοντας κινδύνου υγειας στην εμμηνόπαυση.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-03-2013Η διατροφή και η φυσική δραστηριότητα διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο τόσο πριν όσο και μετά την εμμηνόπαυση. Στόχος της παρούσας πτυχιακής μελέτης ήταν να αξιολογηθεί η διαφοροποιημένη διατροφική πρόσληψη μεταξύ ... -
Αξιολόγηση της πρόσληψης νατρίου σε αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς και συσχέτιση των επιπτώσεών της με το οιδηματικό τους βάρος μετά από παρέμβαση.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-06-2012ΣΚΟΠΟΣ: Η παρούσα εργασία αφορά στη μελέτη της επίδρασης της πρόσληψης Νατρίου στο οιδηματικό βάρος ασθενών που κάνουν αιμοκάθαρση. ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ: Η μελέτη διενεργήθηκε στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», σε 16 ανουρικούς νεφροπαθείς και ... -
Αξιολόγηση της σύστασης σώματος και σύγκριση μεταξύ των διαφορετικών μεθόδων υπολογισμού των ενεργειακών αναγκών ενηλίκων αθλητών ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 20-02-2015Η σωστή λειτουργία του οργανισμού, η αγωνιστική και προπονητική απόδοση, αλλά και η ανάκαμψη από αυτές, καθώς και από τις περιόδους αποχής σχετίζονται άμεσα με τη ποιότητα διατροφής των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών. Πιθανές ... -
Δευτερογενής διατροφική πρόληψη εγκεφαλικού επεισοδίου.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 21-01-2016Το εγκεφαλικό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας, καθώς είναι η τρίτη κατά σειρά αιτία θανάτου, μετά τη στεφανιαία νόσο και τον καρκίνο. Αποτελεί επίσης ένα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα, διότι είναι η ... -
Δευτερογενής διατροφική πρόληψη της Νόσου Alzheimer: στη θεωρία και στην πράξη.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-02-2015Η ποιότητα ζωής των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας συνδέεται έντονα με τη γνωστική λειτουργία. Η γνωστική λειτουργία μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες και η διατροφή να αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους. Ακριβώς ... -
Διατροφή και γήρανση του δέρματος: Μελέτη περίπτωσης 30χρονης γυναίκας μέσω της ποσοτικής προσέγγισης τριών διαφορετικών διατροφικών σχημάτων.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-06-2012Η επιστήμη της διατροφής μέσω πολυετών μελετών διαμορφώνει συνεχώς νέες απόψεις για το ρόλο της διατροφής στην εξέλιξη της γήρανσης του δέρματος στις γυναίκες. Υπάρχουν ενδείξεις ότι συγκεκριμένα συστατικά τροφίμων συμβάλλουν ... -
Διατροφική παρέμβαση σε ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 στο Νοσοκομείο Σητείας
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-05-24Εισαγωγή: Ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 2 αποτελεί μία χρόνια ασθένεια αλλά ταυτόχρονα κι ένα παγκόσμιο πρόβλημα υγείας γι' αυτό και η μελέτη του αναδεικνύεται αποφασιστικής σημασίας. Σκοπός: Ο σκοπός της παρούσας εργασίας ... -
Διατροφική παρέμβαση σε ασθενείς με ΣΔ2 και λιπώδη διήθηση ήπατος: αξιολόγηση γλυκαιμίας και ηπατικής λειτουργίας.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 08-02-2016Η μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος είναι σήμερα μία από τις συχνότερες αιτίες χρόνιας ηπατοπάθειας παγκοσμίως. Στη μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος (ΜΑΛΝΗ) περιλαμβάνονται δύο καταστάσεις: η μη αλκοολική ηπατοστεάτωση ... -
Εκτίμηση δεικτών θρέψης, πρωτεϊνικού ισοζυγίου και αξιολόγηση της ποιότητας ζωής ασθενών που υποβάλλονται σε περιτοναϊκή κάθαρση: Συγχρονική μελέτη στα πλαίσια της προοπτικής παρακολούθησης των ασθενών της νεφρολογικής μονάδας του ΠΑ.Γ.Ν.Ηρακλείου.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 04-08-2014Η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια είναι μια ασθένεια η οποία αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο ως ένα πρόβλημα δημόσιας υγείας και χαρακτηρίζεται συνήθως από μια ασυμπτωματική περίοδο η οποία είναι δυνητικά ανιχνεύσιμη. Η μελέτη ... -
Εκτίμηση θρέψης ογκολογικών ασθενών στην ογκολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-03-20Ως βασικός σκοπός της μελέτη αυτής είναι η εκτίμηση της κατάστασης θρέψης δείγματος ασθενών με καρκίνο και της ποιότητα ζωής τους. Απώτερος στόχος της μελέτης αποτελεί ο εντοπισμός της υποθρεψίας και κατά συνέπεια της ... -
Εκτίμηση των διατροφικών συνηθειών και συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης αντιοξειδωτικών ουσιών και της ποιότητας σπέρματος σε δείγμα ενήλικων επιληπτικών ασθενών.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 15-09-2015Η επιληψία αποτελεί μία χρόνια νόσο με κύριο φαινότυπο την εμφάνιση επιληπτικών κρίσεων. Η νόσος δεν θεραπεύεται και στη αντιμετώπιση της κυρίως χρησιμοποιούνται τα αντιεπιληπτικά φάρμακα, ενώ η διατροφή έχει δειχθεί ότι ... -
Επίδραση της διατροφικής συµπεριφοράς των γονέων στο ∆ΜΣ και τις διατροφικές συνήθειες παιδιών σχολικής ηλικίας (6-12 ετών).
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-07-2014ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Μεταξύ των διαφόρων παραγόντων που φαίνεται να συντελούν στη διαµόρφωση του βάρους των παιδιών είναι και η γονεϊκή στάση απέναντι στην πρόσληψη τροφής. ΣΚΟΠΟΣ: H προσπάθεια διερεύνησης της επίδρασης διατροφικών ... -
Επίδραση της ποιότητας του προσλαμβανόμενου λίπους στη ρευματοειδή αρθρίτιδα: μελέτη κλινικής περίπτωσης.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 24-02-2015Ο ρόλος της διατροφής είναι σημαντικός σε διάφορες παθήσεις και συγκεκριμένα στις αυτοάνοσες, όπως η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα, καθώς αυτό έχει αποδειχθεί από πληθώρα μελετών. Υπάρχουν ενδείξεις ότι συγκεκριμένα συστατικά ... -
Εργαλεία ελέγχου θρεπτικής κατάστασης: διερεύνηση στη χρήση των ευρέως χρησιµοποιούµενων από τους διαιτολόγους.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-07-2014ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Αν και το φαινόµενο του ενδο-νοσοκοµειακού υποσιτισµού πρωτοπεριγράφηκε τη δεκαετία του ’70, ωστόσο τα ποσοστά παραµένουν ακόµη υψηλά. Η υποθρεψία έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του ασθενή, ενώ παράλληλα ... -
Η διατροφική αξία του αυγού και η θέση του στη διατροφή των ατόμων με υψηλό καρδιαγγειακό κίνδυνο.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-02-20Η καρδιακή ανεπάρκεια αποτελεί μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας και έχει διάφορους παράγοντες κινδύνου όπως η αρτηριακή υπέρταση και η εκδήλωση εμφράγματος μυοκαρδίου. Έτσι κάποιος ο οποίος νοσεί από καρδιαγγειακά νοσήματα, ... -
Η επίδραση της στέρησης ύπνου στο μεταβολισμό της γλυκόζης.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 17-02-2015Ο επαρκής ύπνος έχει σημαίνοντα ρόλο στη διατήρηση της ομοιοστασίας της γλυκόζης. Από πειραματικά δεδομένα, που καλύπτουν όλο το φάσμα περιορισμού του ύπνου, έχει φανεί ότι οι 4 ώρες στέρησης ύπνου, τόσο για μερικά 24ώρα ... -
Κοιλιοκάκη: διάγνωση, μακροχρόνιες επιπλοκές & διατροφική ενημέρωση για παιδιά και εφήβους με τη νόσο.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 05-02-2016Η κοιλιοκάκη είναι μία χρόνια ανοσο-διαμεσολαβούμενη διαταραχή που σχετίζεται με ατροφία των λαχνών και φλεγμονή του λεπτού εντέρου. Προκαλείται από μία αυτοάνοση αντίδραση στη γλουτένη σε γενετικά προδιαθετειμένα άτομα. ... -
Κρίσιµα σηµεία ελέγχου στη διαδικασία επανασίτισης ασθενών µε νευρική ανορεξία.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 25-07-2014Με το πέρασµα των δεκαετιών, το φαινόµενο της Nευρικής Ανορεξίας βρίσκει ολοένα και µεγαλύτερο αριθµό υποστηρικτών µε ακραία κατάληξη ακόµη και το θάνατο. Οι επιστήµονες στο χώρο της υγείας διερευνούν και αναλύουν κάθε νέο ...