• Βρώσιμα Μούρα: Βιοδραστικά Συστατικά και Οφέλη στην Υγεία

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ευθυμίου, Έλενα
    Επιβλέπων καθηγητής: Σπυριδάκη, Ασπασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-04-20
    Μια υγιεινή διατροφή θα πρέπει να περιλαμβάνει σε καθημερινή βάση φρούτα και λαχανικά σε επαρκή ποσότητα, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να προληφθούν σοβαρές ασθένειες όπως τα καρδιαγγειακά και κάποιοι τύποι καρκίνου. ...
  • Διατροφικές συνήθειες φοιτητών/τριων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Βασάρμη, Γεωργία
    Επιβλέπων καθηγητής: Τράνακας, Βασίλειος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-11-14
    Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν διατροφικές συνήθειες των φοιτητών, δύο από τους κυριότερους είναι ο περιορισμένος χρόνος και το άγχος. Οι φοιτητές έχουν πολυάσχολη ζωή, αλλά συχνά πρέπει να εξισορροπήσουν πολλές ...
  • Η βιομηχανική παραγωγή πουρέ φρούτων στο Ν. Ημαθίας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Κλάρας, Άγγελος
    Επιβλέπων καθηγητής: Λουλακάκης, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 20-07-2015
    Η παρούσα πτυχιακή διατριβή αποτελεί μελέτη συνθηκών λειτουργίας, βιομηχανικής γραμμής παραγωγής ασηπτικού συμπυκνωμένου πουρέ φρούτων. Αρχικά, γίνεται μια αναφορά στις καλλιέργειες, στις εκτάσεις και στις ποσότητες των ...
  • Περίμετρος μέσης και πρόσληψη φρούτων και λαχανικών σε παιδιά στην Κρήτη

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Νικολάου, Κώστας
    Επιβλέπων καθηγητής: Ζαφειρόπουλος, Βασίλης; Χατζή, Βασιλική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-05-06
    Εισαγωγή: Η παιδική παχυσαρκία θεωρείται παιδιατρική ασθένεια λόγω του επιπολασμού της, αλλά και των πολλών επιπτώσεών της στην υγεία. Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών κατά την παιδική ηλικία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ...
  • Συσχέτιση μεταξύ του βάρους σώματος και της διατροφικής συμπεριφοράς ως προς την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σε δείγμα παιδιών 8-12 ετών στην Κρήτη

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Λάζου, Ευγενία
    Επιβλέπων καθηγητής: Χατζή, Βασιλική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-04-19
    Εισαγωγή: Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με διάφορα χρόνια νοσήματα τα οποία μπορούν να εμφανιστούν από την παιδική ηλικία. Σκοπός: Διερεύνηση για το αν το αν η αντίληψη και η διατροφική ...