Πλοήγηση Πτυχιακές εργασίες / Bachelor Theses ανά Λέξεις κλειδιά "salinity"
Αποτελέσματα 1-6 από 6
-
Διερεύνηση των επιπτώσεων του στρες αλατότητας σε μορφολογικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά φυτών Brassica oleracea L. var gongylodes– Kohlrabi- σε συνδυασμό με την χρήση σκευάσματος βιοδιεγερτικών μικροοργανισμών.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-23Μελετήθηκε η καλύτερη αντιμετώπιση του στρες αλατότητας του φυτικού είδους Brassica oleracea L. var gongylodes– Kohlrabi με την παρουσία εδαφοβελτιωτικών μικροοργανισμών, πιο συγκεκριμένα τις μυκόρριζες. Το πείραμα διαιρέθηκε ... -
Επίδραση διαφορετικών πηγών καλλίου στην ανάπτυξη υδροπονικής ρόκας σε πολυκάναλια σε ανοιχτό σύστημα σε περλίτη υπο συνθήκες αλατότητας,
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 30-10-2012Στόχος της παρούσας εργασίας είναι η επίδραση διαφορετικών πηγών εμπλουτισμού Κ, στην ανάπτυξη υδροπονικής ρόκας σε πολυκανάλια, σε ανοιχτό σύστημα, σε περλίτη σε συνθήκες αλατότητας. Οι διαφορετικές πηγές καλίου που ... -
Επίδραση θειϊκού καλίου σε φυτά ρόκας αναπτυσσόμενα σε συνθήκες αλατότητας.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-11-2013Ο όρος αλατότητα αναφέρεται στην ύπαρξη υψηλών συγκεντρώσεων ιόντων κατά κανόνα Na και Cl, κυρίως στο περιβάλλον της ρίζας. Αν και το νερό στην περιοχή της ρίζας μπορεί να βρίσκεται σε αφθονία, η υψηλή συγκέντρωση ιόντων ... -
Επίδραση προϊόντος κομποστοποίησης χοιρινών αποβλήτων σε φυτά τομάτας καλλιεργούμενα υπαίθρια σε έδαφος υψηλής αλατότητας.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 09-04-2012Προϊόν κομποστοποίησης χοιρινών αποβλήτων αξιολογήθηκε ως λίπασμα και ως εδαφοβελτιωτικό κατά τη διάρκεια μιας καλλιεργητικής περιόδου (Ιούν. - Δεκ. 2008) σε πείραμα υπαίθριας καλλιέργειας τομάτας σε αγρό με αρχική ηλεκτρική ... -
Επίδραση της τεχνικής του λυγίσματος των βλαστών και της ηλεκτρικής αγωγιμότητας του θρεπτικού διαλύματος στην παραγωγή υδροπονικής καλλιέργειας εμβολιασμένων και αυτόριζων φυτών τριανταφυλλιάς της εμπορικής ποικιλίας "Red Naomi".
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 01-07-2010Σκοπός της εργασίας ήταν να εξεταστεί η επίδραση της τεχνικής του λυγίσματος των βλαστών καθώς και δύο επιπέδων ηλεκτρικής αγωγιμότητας (αλατότητας) του θρεπτικού διαλύματος σε υδροπονική καλλιέργεια εμβολιασμένων και ... -
Η επίδραση της αλατότητας στα μορφολογικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά υβριδίων και ποικιλιών τομάτας (Lycopersicon esculentum Mill).
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-01-09Το ενδιαφέρον για τη μελέτη της αντοχής των φυτών στις συνθήκες αλατότητας είναι τεράστιας οικονομικής σημασίας και αυξάνεται συνεχώς, καθώς νέα προβλήματα που σχετίζονται με την αλατότητα προκύπτουν ολοένα στη σύγχρονη ...