Αποτελέσματα 1741-1760 από 9026

  • Ο οινοτουρισμός ως μοχλός ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού στο νομό Ηρακλείου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Σφακιανάκη, Χρυσούλα; Φανουράκη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Γιαννουλίδου, Παρασκευή
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-11-2013
    Στην παρούσα πτυχιακή εργασία θα αναφερθούμε στην νέα μορφή εναλλακτικού τουρισμού, τον οινοτουρισμό, που αποκτά μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα μέρα με τη μέρα στην χώρα μας και υπόσχεται μια ήπια και βιώσιμη ανάπτυξη του ...
  • Η επίδραση των νέων τεχνολογιών στο τουρισμό και συγκεκριμένα στις τουριστικές επιχειρήσεις.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ρήγας, Μάριος
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 30-09-2013
    Έχουν περάσει πάνω από 100 χρόνια από την μαζική εισαγωγή και χρήση των γραφομηχανών στο γραφείο. Στα χρόνια αυτά, τα συστήματα υποστήριξης των λειτουργιών στο γραφείο ακολούθησαν τη δικιά τους εξέλιξη, επηρεαζόμενα πάντοτε ...
  • Ο καταδυτικός τουρισμός στην Ελλάδα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Γαλανόπουλος, Γεώργιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Ατσαλάκης, Μιχαήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 11-11-2013
    Ο καταδυτικός τουρισμός, ο οποίος αποτελεί και το θέμα της παρούσας εργασίας, ανήκει στον ευρύτερο τομέα του αθλητικού τουρισμού και πρόκειται για τον τουρισμό εκείνο που επισκέπτεται ένα μέρος με σκοπό την ενασχόληση του ...
  • Οργάνωση μηχανογραφικού συστήματος στο ξενοδοχείο (front office).

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Κουκοδήμος, Κωνσταντίνος
    Επιβλέπων καθηγητής: Γιαννουλίδου, Παρασκευή
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 05-08-2013
    Το θέμα αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι «Οργάνωση μηχανογράφησης ξενοδοχείου». Σκοπός της εργασίας είναι η μελέτη και η εξαγωγή αποτελεσμάτων για το κατά πόσο τα σύγχρονα ξενοδοχεία χρησιμοποιούν μηχανογράφηση καθώς και ...
  • Τριτοβάθμια τουριστική εκπαίδευση. Υφιστάμενη κατάσταση, τάσεις, προοπτικές.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Χατζηβασιλειάδου, Ειρήνη Παρθένα
    Επιβλέπων καθηγητής: Πιτσούλη, Εσθήρ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 05-08-2013
    Με την παρούσα Πτυχιακή Εργασία επιχειρείται να διερευνηθεί το σύστημα τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Ελλάδα. Αρχικά, μελετήθηκε η πορεία της Τουριστικής Εκπαίδευσης, όπως αυτή έχει εξελιχθεί τα τελευταία ...
  • Η τουριστική ανάπτυξη του δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Καμαριώτη, Αθηνά
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 07-08-2013
    Η παρούσα εργασία έχει ως στόχο την προσέγγιση των κυριοτέρων προβλημάτων που προκύπτουν κατά τη διαδικασία της τουριστικής ανάπτυξης μιας περιοχής και αποτελείται από επτά κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο θα προβούμε σε μια ...
  • Συστήματα διασφάλισης ποιότητας παροχής υπηρεσιών των επισιτιστικών τμημάτων μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μελεμένη, Λουϊζα
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 21-05-2013
    Οι επισιτιστικές επιχειρήσεις ως ανεξάρτητες μονάδες και τα επισιτιστικά τμήματα ξενοδοχειακών επιχειρήσεων αποτελούν, σήμερα, σημαντικό οικονομικό κλάδο της τουριστικής βιομηχανίας. Λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος, ...
  • Τουρισμός και μέσα μαζικής ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.).

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Αναγνωστάκη, Ειρήνη; Γκουγκούμη, Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Τερζάκης, Δημήτριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-07-2013
    Στην παρούσα πτυχιακή εργασία ασχολούμαστε με τον τουρισμό της Ελλάδας και πώς αυτός προβάλλεται σήμερα από διάφορους αρμόδιους φορείς μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ειδική αναφορά δίνεται στην προβολή του τουρισμού ...
  • Διαφορές εναλλακτικού και μαζικού τουρισμού. Διερεύνηση των χαρακτηριστικών των τουριστών στην Εύβοια.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μόσχου, Αθηνά
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-03-2014
    Oι στόχοι της παρούσης μελέτης είναι, η παρουσίαση των διαφορών ανάμεσα στον μαζικό και εναλλακτικό τουρισμό και η διερεύνηση των χαρακτηριστικών του τουρίστα του μαζικού και του εναλλακτικού τουρισμού στην Εύβοια.
  • Σύνθεση και εφαρμογή menu ιδρυμάτων. Μελέτη περίπτωσης σπουδαστικής λέσχης ΤΕΙ Κρήτης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Κενδριστάκης, Ιωάννης
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-05-2013
    Το αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη και δημιουργία μενού ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σε πρώτη φάση θα μελετηθούν τα διαθέσιμα εδεσματολόγια που μπορούν να λειτουργήσουν σε μία ...
  • Οργάνωση και λειτουργία του τμήματος houseleeping ξενοδοχειακών μονάδων Α' και Β' κατηγορίας και η συνεργασία του με τ' άλλα τμήματα της ξενοδοχειακής μονάδας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μαυρογιάννη, Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Γιανουλίδου, Παρασκευή
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 16-05-2013
    Η εργασία αποσκοπεί αρχικά στην καταγραφή των μεταβλητών και των παραμέτρων εκείνων που αναδεικνύουν τη συμβολή του τμήματος Housekeeping της ξενοδοχειακής μονάδας στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στον άνθρωπο και το ...
  • E-marketing: προώθηση τουριστικού προϊόντος μέσω διαδικτύου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Φουκαράκη, Ελευθερία; Αναγνωστόπουλος, Ιωάννης
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-11-2013
    Η συνεχής και αλματώδης πρόοδος της τεχνολογίας και της χρήσης του διαδικτύου, φέρνουν στο προσκήνιο νέες ευκαιρίες για την προώθηση του τουρισμού, τονίζουν την αναγκαιότητα για χρήση αποδοτικότερων και "εξυπνότερων" μεθόδων ...
  • Ο ιαματικός τουρισμός στην Ελλάδα και προοπτικές ανάπτυξης του.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Τάσιος, Ηλίας
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 07-08-2013
    Ο τουρισμός είναι από τις μεγαλύτερες και κυριότερες (εάν όχι η κυριότερη) πηγές εσόδων για την χώρα μας. Μπορεί η κύρια αξιοποίηση του να έχει ξεκινήσει, τα τελευταία 60 περίπου χρόνια , όμως υπάρχει από τα αρχαία χρόνια. ...
  • Αγροτουρισμός. Μελέτη περίπτωσης νομού Ηρακλείου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Κρανιωτάκη, Χριστιάννα
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-11-2013
    Στην παρούσα εργασία επιχειρείτε να δοθεί ένας ορισμός του εναλλακτικού τουρισμού καθώς και να αναλυθούν οι μορφές του. Επιπλέον, θα γίνει σύγκρισή του με τον κλασσικό τουρισμό, θα αναλυθούν διεξοδικά οι προσπάθειες της ...
  • Τρόποι προώθησης και διαφήμισης της Ρόδου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ανανιάδης, Γεώργιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 01-11-2013
    Στην παρούσα εργασία αναφερόμαστε στην ιστορία της Ρόδου και στις περιόδους που πέρασε δηλαδή, Κλασική, Ρωμαϊκή, Βυζαντινή, Ιπποτική, Οθωμανική και Ιταλική Περίοδος καθώς και στη Μυθολογία του νησιού αλλά και τα σημερινά ...
  • Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες μορφών τουρισμού με περιεχόμενο τη φύση και τον πολιτισμό στο γεωγραφικό διαμέρισμα ΓΟΡΓΟΛΑΪΝΗ.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Αγιομυργιανάκη, Αντιόπη
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 02-07-2013
    Η πτυχιακή αυτή έχει ως σκοπό τη μελέτη και την καταγραφή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Ελλάδα και στην Κρήτη αλλά ειδικότερα στο γεωγραφικό διαμέρισμα Γοργολαΐνη του Ν. Ηρακλείου. Ο εναλλακτικός τουρισμός μπορεί ...
  • Γαστρονομικός τουρισμός στην Ελλάδα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Φωτιάδου, Άννα; Μπίτζα, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 21-05-2013
    Στην πτυχιακή μας εργασία θα επιχειρήσουμε να αναπτύξουμε την έννοια του γαστρονομικού τουρισμού και μέσα από την μελέτη που ακολουθεί να εξετάσουμε και να τονίσουμε την σχέση που υπάρχει με την Ελληνικό πολιτισμό και την ...
  • Οι παραδοσιακοί οικισμοί ως μοχλός ανάπτυξης της εναλλακτικής μορφής αγροτουρισμού.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Τζουρμάνα, Θεοδοσία
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 01-07-2013
    Σκοπός της φοιτήτριας στη παρούσα πτυχιακή εργασία, είναι να εστιάσει και να αναλύσει τα χαρακτηριστικά της μορφής του εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα και συγκεκριμένα της περίπτωσης του αγροτουρισμού και τον τρόπο με ...
  • Γαστρονομικός τουρισμός και η μελέτη περίπτωσης της Κρήτης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μακρή, Χαρούλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 01-04-2014
    O γαστρονομικός τουρισμός αποτελεί ένα είδος εναλλακτικού τουρισμού o οποίος χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη ενός ειδικού κινήτρου( φαγητό και ποτό). Όταν μιλάμε για γαστρονομικό τουρισμό αναφερόμαστε ουσιαστικά σε μια ...
  • Ο ρόλος του Housekeeping στην όλη λειτουργία του ξενοδοχείου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Τυράκη, Θεοδώρα
    Επιβλέπων καθηγητής: Γιαννουλίδου, Παρασκευή
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 21-05-2013
    Σκοπός της εργασίας είναι να αποδείξει ότι το τμήμα των ορόφων αποτελεί το βασικότερο τμήμα του ξενοδοχείου περιγράφοντας το ρόλο του στην όλη λειτουργία του τμήματος. Στόχος μας είναι να περιγράψουμε όχι μόνο τις ...