Αποτελέσματα 461-480 από 9026

  • Ο ρόλος της Ντοπαμίνης όσον αφορά τις διαταραχές ελέγχου των παρορμήσεων των ατόμων με νόσο Πάρκινσον.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μετούση, Ίσα; Νιάος, Εμμανουήλ; Πολυχρόνου, Κωνσταντίνος
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-24
    Η νόσος του Πάρκινσον χαρακτηρίζεται από μια απορρύθμιση των συνηθισμένων επιπέδων ντοπαμίνης λόγω της λήψης ντοπαμινεργικής αγωγής, κάτι που συνεπάγεται μια μειωμένη ικανότητα ελέγχου των παρορμήσεων από μέρους του ασθενούς. ...
  • Stress και διατροφική συμπεριφορά.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αθανασιάδη, Ναταλία; Κασσεσιάν, Γρηγόρης
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-24
    Η διατροφική συμπεριφορά συνδέεται και επηρεάζεται κατά κύριο λόγο από τον τρόπο σκέψης του ατόμου σε σχέση με το περιβάλλον και τον εαυτό του, καθώς και από τον τρόπο που αισθάνεται για τον εαυτό του. Η κατάθλιψη σχετίζεται ...
  • Διατροφική αξία του κολοκυθόσπορου και συμβολή του στην υγεία μας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Καραγκούνη, Άννα-Βιολέτα
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-24
    Ο κολοκυθόσπορος είναι ένας ελαιούχος σπόρος, που ανήκει στην οικογένεια των Cucubitaceae και στο γένος Curcubita L.Από την αρχαιότητα χρησιμοποιούταν για την θεραπεία ασθενειών ,όπως ο διαβήτης, ο προστάτης αλλά και για ...
  • Συμπληρώματα διατροφής: Η ενημέρωση των καταναλωτών και η διερεύνηση των αιτιών πρόσληψης τους.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Λίκο, Ελένη; Κολιού, Ιουλιέτα; Μιχαήλ, Δημήτριος
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-23
    Η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής από άτομα κάθε ηλικίας έχει αυξηθεί κατακόρυφα τις τελευταίες δεκαετίες σε παγκόσμια κλίμακα. Στην Ελλάδα, επίσης, τα συμπληρώματα διατροφής αποτελούν μια αναπτυσσόμενη και «μοντέρνα» βιομηχανία ...
  • Γλουτένη: Αλλεργία – Δυσανεξία - Ευαισθησία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Χαζίζα, Χριστίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Σπυριδάκη, Ασπασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-23
    Η γλουτένη είναι ένα μίγμα πρωτεϊνών της γλιαδίνης και της γλουτενίνης και υπάρχει κυρίως στο σιτάρι, αλλά και το κριθάρι, τη σίκαλη και τη βρώμη. Η γλοιαδίνη είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στην υδρόλυση από τις πρωτεάσες του ...
  • Συγκριτική μελέτη σε βάθος δεκαετίας αναγνώρισης και κατανάλωσης εδώδιμων αυτοφυών χόρτων στην Ανατολική Κρήτη(Παλαίκαστρο Σητείας).

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ελευθερίου, Χρυσαφούλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Ψαρουδάκη, Αντωνία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-24
    Συγκριτική μελέτη σε βάθος δεκαετίας αναγνώρισης και κατανάλωσης ευδώδιμων αυτοφυών χόρτων στην Ανατολική Κρήτη(Παλαίκαστρο Σητείας). Η μελέτη των διατροφικών συνηθειών πάνω στα χόρτα το 2016 στο Παλαίκαστρο Σητείας. ...
  • Ηλεκτρονική προβολή της βιομηχανίας τροφίμων στην Ελλάδα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)
    Συγγραφείς: Παπαδημητρίου, Ελευθερία
    Επιβλέπων καθηγητής: Κοκκινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-19
    Η παρούσα εργασία ερευνά και αναλύει πως η Βιομηχανία τροφίμων στην Ελλάδα χρησιμοποίει τις νέες τεχνολογίες διαδικτυακής διαδραστικότητας, με τις οποίες μπορεί πλέον να στοχεύσει το ενδιαφερόμενο κοινό πιο αποτελεσματικά ...
  • Εξωτερικός έλεγχος επιχειρήσεων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
    Συγγραφείς: Μπουρνή, Μαρία; Ραπανάκη, Ευαγγελία; Ταμπουρά, Ιφιγένεια
    Επιβλέπων καθηγητής: Καραμπίνης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-17
    Η εργασία που δημιουργήσαμε έχει ως κύριο θέμα τον εξωτερικό έλεγχο των επιχειρήσεων αλλά και τις αρμοδιότητες που έχουν τόσο οι ελεγκτικές εταιρείες όσο και οι επιχειρήσεις. Στο πρώτο κεφάλαιο θα αναλύσουμε τις γενικές ...
  • Μελέτη της στάσης πρωτότοκων Ελληνίδων απέναντι στον θηλασμό και προσδιοριστικοί παράγοντες.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κωνσταντινοπούλου, Μαρία; Παπαδομιχελάκη, Ειρήνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Ανδρουλάκη, Καλλιόπη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-16
    Η παρούσα εργασία αποσκοπεί στην ανάλυση της στάσης των πρωτοτόκων Eλληνίδων μητέρων απέναντι στον θηλασμό, την καταγραφή των παραγόντων που επηρεάζουν τη στάση αυτή, καθώς και των παραγόντων που επηρεάζουν τη διάρκειά ...
  • Τεχνολογια εμποδίων: μια νέα προσέγγιση της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ιωαννίδου, Σοφία
    Επιβλέπων καθηγητής: Λαπιδάκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-16
    Οι συνεχώς αυξανόμενοι κίνδυνοι από τις τροφιμογενείς απειλές καθιστούν την ασφάλεια των τροφίμων ένα πολύ σημαντικό θέμα για διερεύνηση. Οι αρνητικές επιπτωσεις αυτών πλήττουν όχι μόνο τη βιομηχανία τροφίμων αλλά και την ...
  • Ο σχολικός εκφοβισμός και διατροφική συμπεριφορά.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αδαμίδης, Νικόλαος; Κουκάκης, Μιχαήλ
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-16
    Το υπερβολικό βάρος και η παχυσαρκία ορίζεται ως ανώμαλη ή υπερβολική συσσώρευση λίπους που μπορούν να βλάψουν την υγεία. Η παχυσαρκία και το υπερβολικό βάρος προκαλείται είτε από την κατανάλωση τροφίμων που είναι υψηλά ...
  • Τα νιτρικά ιόντα στα μαρούλια.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ζάκος, Νικόλαος
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσαγκαράκης, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-16
    Ο κλάδος της διατροφής και διαιτολογίας στηρίζεται σε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή η οποία αποτελείται απο διάφορες ομάδες τροφίμων. Στην παρούσα εργασία θα ασχοληθούμε με την ομάδα των λαχανικών και πιο συγκεκριμένα ...
  • Τσουκνίδα, γλυκάνισος, αλόη, η ωφέλειά τους στον οργανισμό του ανθρώπου. Γνώση και χρήση αυτών στην Λευκωσία της Κύπρου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ξυρίχη, Φωτεινή
    Επιβλέπων καθηγητής: Ψαρουδάκη, Αντωνέλλα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-16
    Από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα τα βότανα αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινότητα του ανθρώπου. Χρησιμοποιούνται ως φαρμακευτικά, αρτυματικά, αρωαματικά και ως τροφή. Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία, ...
  • Η αξιοπιστία του VYNTUS CPX.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κανταράς, Παρασκευάς
    Επιβλέπων καθηγητής: Ζαφειρόπουλος, Βασίλειος; -
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-16
    Η παρούσα μελέτη είχε ως στόχο να εκτιμηθεί για πρώτη φορά η αξιοπιστία ενός νέου έμμεσου θερμιδομετρητή, του Vyntus CPX σε ότι αφορά τη μέτρηση κατανάλωσης O2 και παραγωγής CO2 και υπολογισμού του βασικού μεταβολικού ...
  • Η λογιστική των ενσωμάτων παγίων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
    Συγγραφείς: Γρηγοράκη, Γεωργία; Κοτζιαμπάση, Αικατερίνη; Ορφανίδου, Αργυρώ
    Επιβλέπων καθηγητής: Καραμπίνης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-16
    Τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, έχουν σαν σκοπό την ομοιόμορφη παρουσίαση των οικονομικών καταστάσεων. Όταν σε διάφορες χώρες, οι επιχειρήσεις συντάσσουν και κοινοποιούν τις οικονομικές τους καταστάσεις, με βάσει τις εκάστοτε ...
  • Χρηματοοικονομική ανάλυση του κλάδου ιχθυοκαλλιεργειών.Τρέχουσα κατάσταση και μελλοντικές προοπτικές.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
    Συγγραφείς: Παραγιουδάκη, Ζωή
    Επιβλέπων καθηγητής: Γαλυφιανάκης, Γεώργιος; Λεμονάκης, Χρήστος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-06-28
    Στη συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία, σε πρώτη όψη, γίνεται μια παρουσίαση της δραστηριότητας της ιχθυοκαλλιέργειας στην εξέλιξή της διαχρονικά, τους τρόπους και την οροθέτηση αυτών των δραστηριοτήτων, τα προϊόντα και τα ...
  • Συστήματα συλλογισμού σε χωροχρονικές βάσεις δεδομένων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.
    Συγγραφείς: Καπαράκης, Γρηγόρης; Παπαδάκης, Αλέξανδρος; Σόγιας, Κωνσταντίνος
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-13
    Μία βάση δεδομένων δεν είναι σταθερή και συνεχώς τα δεδομένα της μεταβάλλονται. Κάποιες πράξεις ωθούν τα δεδομένα να αλλάζουν κατάσταση και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι συνθήκες ακεραιότητας να παραβιάζονται. Όμως μια βάση ...
  • Έλεγχος των γονιδίων ERULUS και PERSEUS στο φυτό Arabidopsis thaliana.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Μανουσουδάκη, Κλεάνθη
    Επιβλέπων καθηγητής: Βερβερίδης, Φίλιππος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-12
    Σε αυτή την εργασία επιχειρήθηκε να δοθεί απάντηση στο ερώτημα κατά πόσον ο παράγοντας μεταγραφής RSL4 που εκφράζεται στα ριζικά τριχίδια, μπορεί να είναι υπεύθυνο για την έκφραση πολλών γονιδίων, που είναι ειδικά για τη ...
  • Μελέτη αντοχής σε θλίψη δοκιμίων θερμοπλαστικών ABS τα οποία μορφοποιήθηκαν με τη μέθοδο χύτευσης με συμπίεση.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε.
    Συγγραφείς: Σπυρόπουλος, Κωνσταντίνος-Νικόλαος
    Επιβλέπων καθηγητής: Σαββάκης, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-12
    Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη αντοχής σε θλίψη δοκιμίων από το θερμοπλαστικό πολυμερές ABS,τα οποία έχουν χυτευθεί με συμπίεση. Το ακρυλονιτρίλιο- βουταδιένιο- στυρένιο είναι ένα τριπολυμερές που ανήκει την ...
  • Ανάπτυξη και έλεγχος πρωτότυπου μηχανισμού μεταβλητής πλευστότητας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε.
    Συγγραφείς: Μιχελινάκης, Σπυρίδων
    Επιβλέπων καθηγητής: Κατσαπρακάκης, Δημήτριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-11
    Καθώς οι θαλάσσιες επιστήμες εξελίσσονται, απαιτούν όλο και ποιο ανεπτυγμένα τεχνολογικά μέσα με την βοήθεια των οποίων θα κάνουν το επόμενο βήμα. Η ανάγκη για συνεχή παρατήρηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε μεγάλες ...