Show simple item record

Studying the dietary habits in relation to coffee consumption and olfactory – gustatory function.

Dublin Core metadata

dc.creatorΣκουφάς, Ευστάθιοςel
dc.creatorΜπολανάκη, Γεωργίαel
dc.creatorSkoyfas, Efstathiosen
dc.creatorMpolanaki, Georgiaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:22:27Z
dc.date.available2016-03-15T12:22:27Z
dc.date.issued2013-03-22T12:04:43Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/210
dc.description.abstractΈνα από τα δημοφιλέστερα ροφήματα ανά την υφήλιο είναι ο καφές. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τις διατροφικές συνήθειες που συνοδεύουν την κατανάλωση καφέ αλλά και τη συνεργετική επίδραση της οσφρητικής και γευστικής ικανότητας σε ένα πιο ολιστικό διατροφικό μοτίβο. Σε 117 άτομα (84 γυναίκες, 33 άνδρες) μελετήθηκαν οι διατροφικές συνήθειες και η κατανάλωση ροφημάτων καφέ με ημιποσοτικό ερωτηματολόγιο συχνότητας κατανάλωσης τροφίμων και διατροφικό ιστορικό, αξιολογήθηκε η οσφρητική και γευστική ικανότητα με το test οσφρητικής-γευστικής ικανότητας «screening twelve» της εταιρείας Burghart Medical Technology και κατεγράφησαν το βάρος και το ύψος των εθελοντών με όργανα διαπιστευμένης ακρίβειας.el
dc.description.abstractCoffee is one of the most popular drinks around the world. However, there is limited data concerning dietary habits, which escort not only coffee consumption but also the synergistic effect of olfactory – gustatory abilities in a more holistic diet pattern. A semi – quantitative food frequency questionnaire (FFQ), a brief dietary record, a “screening twelve” olfactory – gustatory test and weight and height measures were applied on 117 volunteers (84 females, 33 males) in order to evaluate dietary habits, coffee consumption, olfactory – taste abilities respectively.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΜελέτη των διατροφικών συνηθειών σε σχέση με τη λήψη διαφόρων ροφημάτων καφέ και τη λειτουργία των αισθήσεων της γεύσης και της όσφρησης.el
dc.titleStudying the dietary habits in relation to coffee consumption and olfactory – gustatory function.en

healMeta

heal.creatorNameΣκουφάς, Ευστάθιοςel
heal.creatorNameΜπολανάκη, Γεωργίαel
heal.creatorNameSkoyfas, Efstathiosen
heal.creatorNameMpolanaki, Georgiaen
heal.publicationDate2013-03-22T12:04:43Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/210
heal.abstractΈνα από τα δημοφιλέστερα ροφήματα ανά την υφήλιο είναι ο καφές. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τις διατροφικές συνήθειες που συνοδεύουν την κατανάλωση καφέ αλλά και τη συνεργετική επίδραση της οσφρητικής και γευστικής ικανότητας σε ένα πιο ολιστικό διατροφικό μοτίβο. Σε 117 άτομα (84 γυναίκες, 33 άνδρες) μελετήθηκαν οι διατροφικές συνήθειες και η κατανάλωση ροφημάτων καφέ με ημιποσοτικό ερωτηματολόγιο συχνότητας κατανάλωσης τροφίμων και διατροφικό ιστορικό, αξιολογήθηκε η οσφρητική και γευστική ικανότητα με το test οσφρητικής-γευστικής ικανότητας «screening twelve» της εταιρείας Burghart Medical Technology και κατεγράφησαν το βάρος και το ύψος των εθελοντών με όργανα διαπιστευμένης ακρίβειας.el
heal.abstractCoffee is one of the most popular drinks around the world. However, there is limited data concerning dietary habits, which escort not only coffee consumption but also the synergistic effect of olfactory – gustatory abilities in a more holistic diet pattern. A semi – quantitative food frequency questionnaire (FFQ), a brief dietary record, a “screening twelve” olfactory – gustatory test and weight and height measures were applied on 117 volunteers (84 females, 33 males) in order to evaluate dietary habits, coffee consumption, olfactory – taste abilities respectively.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΜελέτη των διατροφικών συνηθειών σε σχέση με τη λήψη διαφόρων ροφημάτων καφέ και τη λειτουργία των αισθήσεων της γεύσης και της όσφρησης.el
heal.titleStudying the dietary habits in relation to coffee consumption and olfactory – gustatory function.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordκατανάλωση καφέ, διατροφική συνήθεια, γευστική ικανότητα, οσφρητική ικανότητα, γευστική λειτουργία, οσφρητική λειτουργίαel
heal.keywordcoffee consumption, food habit, olfactory ability, gustatory ability, olfactory function, gustatory functionen
heal.advisorNameΓκούσκου, Καλλιόπηel
heal.advisorNameGouskou, Kalliopien
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)