Show simple item record

Mediterranean diet: Traditional synthesis, healthy-diet, utilization and perspective.

Dublin Core metadata

dc.creatorΣτριμμένου, Βασιλικήel
dc.creatorStrimmenou, Vasilikien
dc.date.accessioned2016-03-15T12:23:30Z
dc.date.available2016-03-15T12:23:30Z
dc.date.issued2012-02-29T09:37:05Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/259
dc.description.abstractΣτην παρούσα πτυχιακή φιλοδοξούμε να συγκεντρώσουμε την τρέχουσα πληροφορία για τη Μεσογειακή διατροφή με «δυναμικό» τρόπο, δηλαδή σε σχέση με τις νεώτερες έρευνες για τα συστατικά της, την σχέση της με την άσκηση και συνολικά τον τρόπο διαβίωσης (life style). Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε την σημασία της Μεσογειακής Διατροφής στην προαγωγή και διατήρηση της υγείας του ανθρώπινου οργανισμού, λόγω της σύνθεσή της και των ευεργετικών συστατικών της, στην αγωγή υγείας, καθώς και την δυναμική που έχει στην προσπάθεια αλλαγής των Δυτικών προτύπων ζωής και διατροφής σύμφωνα με τα Μεσογειακά πρότυπα. Θα προσπαθήσουμε επίσης να απαντήσουμε σε ερωτήματα όπως: Πώς μπορεί να παρέχεται σήμερα η μεσογειακή διατροφή (σχέση με τα διαθέσιμα τρόφιμα), ποιες ιδέες της μεσογειακής διατροφής αφορούν το σύγχρονο τρόπο ζωής, πώς μπορεί να επιβιώσει και να εξελιχθεί η μεσογειακή διατροφή στο μέλλον. Η προσπάθειά μας μπορεί να είναι θεωρητικός και πρακτικός αρωγός σε δημόσιες και ιδιωτικές πρωτοβουλίες που προωθούν την μεσογειακή διατροφή, την κρητική κουζίνα και την κατανάλωση υγιεινών τοπικών τροφίμων, του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, της Λέσχης Γαστρονόμων και της Διανομαρχιακής Εταιρείας Κρητικής Διατροφής, στην οποία μετέχει και το Τμήμα Διατροφής – Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης.el
dc.description.abstractIn this thesis we aim to gather available current information concerning the Mediterranean diet in q "dynamic" way, i.e. in relation to recent studies about ingredients, its relationship with exercise and overall lifestyle (life style). Our aim is to highlight the importance of the Mediterranean diet in promoting and maintaining the health of human beings due to its composition, as well as due to the beneficial components that can offer in health education. This importance may be approached under the current momentum in the Western world, where attempts to change lifestyles and diet accordingly to the Mediterranean standards, has become a priority. We also try to answer questions like: How to prepare today's Mediterranean diet (ratio of available food); what ideas offer the Mediterranean diet in the modern lifestyle and how will the Mediterranean diet survive and develop in the future. Our effort may be of theoretical and practical assistance to public and private initiatives promoting the Mediterranean diet, the Cretan cuisine and eating healthy local food, the Association of Cretan Olive Municipalities, of the Cretan Gastronomy Club and the Cretan Quality Agreement established by the Cretan Prefectures and in which the Department of Nutrition and Dietetics, TEI of Crete, participates also.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΜεσογειακή διατροφή: Παραδοσιακή σύνθεση, υγιεινο-διαιτητική, αξιοποίηση και προοπτική.el
dc.titleMediterranean diet: Traditional synthesis, healthy-diet, utilization and perspective.en

healMeta

heal.creatorNameΣτριμμένου, Βασιλικήel
heal.creatorNameStrimmenou, Vasilikien
heal.publicationDate2012-02-29T09:37:05Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/259
heal.abstractΣτην παρούσα πτυχιακή φιλοδοξούμε να συγκεντρώσουμε την τρέχουσα πληροφορία για τη Μεσογειακή διατροφή με «δυναμικό» τρόπο, δηλαδή σε σχέση με τις νεώτερες έρευνες για τα συστατικά της, την σχέση της με την άσκηση και συνολικά τον τρόπο διαβίωσης (life style). Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε την σημασία της Μεσογειακής Διατροφής στην προαγωγή και διατήρηση της υγείας του ανθρώπινου οργανισμού, λόγω της σύνθεσή της και των ευεργετικών συστατικών της, στην αγωγή υγείας, καθώς και την δυναμική που έχει στην προσπάθεια αλλαγής των Δυτικών προτύπων ζωής και διατροφής σύμφωνα με τα Μεσογειακά πρότυπα. Θα προσπαθήσουμε επίσης να απαντήσουμε σε ερωτήματα όπως: Πώς μπορεί να παρέχεται σήμερα η μεσογειακή διατροφή (σχέση με τα διαθέσιμα τρόφιμα), ποιες ιδέες της μεσογειακής διατροφής αφορούν το σύγχρονο τρόπο ζωής, πώς μπορεί να επιβιώσει και να εξελιχθεί η μεσογειακή διατροφή στο μέλλον. Η προσπάθειά μας μπορεί να είναι θεωρητικός και πρακτικός αρωγός σε δημόσιες και ιδιωτικές πρωτοβουλίες που προωθούν την μεσογειακή διατροφή, την κρητική κουζίνα και την κατανάλωση υγιεινών τοπικών τροφίμων, του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, της Λέσχης Γαστρονόμων και της Διανομαρχιακής Εταιρείας Κρητικής Διατροφής, στην οποία μετέχει και το Τμήμα Διατροφής – Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης.el
heal.abstractIn this thesis we aim to gather available current information concerning the Mediterranean diet in q "dynamic" way, i.e. in relation to recent studies about ingredients, its relationship with exercise and overall lifestyle (life style). Our aim is to highlight the importance of the Mediterranean diet in promoting and maintaining the health of human beings due to its composition, as well as due to the beneficial components that can offer in health education. This importance may be approached under the current momentum in the Western world, where attempts to change lifestyles and diet accordingly to the Mediterranean standards, has become a priority. We also try to answer questions like: How to prepare today's Mediterranean diet (ratio of available food); what ideas offer the Mediterranean diet in the modern lifestyle and how will the Mediterranean diet survive and develop in the future. Our effort may be of theoretical and practical assistance to public and private initiatives promoting the Mediterranean diet, the Cretan cuisine and eating healthy local food, the Association of Cretan Olive Municipalities, of the Cretan Gastronomy Club and the Cretan Quality Agreement established by the Cretan Prefectures and in which the Department of Nutrition and Dietetics, TEI of Crete, participates also.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΜεσογειακή διατροφή: Παραδοσιακή σύνθεση, υγιεινο-διαιτητική, αξιοποίηση και προοπτική.el
heal.titleMediterranean diet: Traditional synthesis, healthy-diet, utilization and perspective.en
heal.typebachelorThesis
heal.advisorNameΦραγκιαδάκης, Γεώργιοςel
heal.advisorNameFragkiadakis, Georgiosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)