Show simple item record

The potato cultivation in Naxos.

Dublin Core metadata

dc.creatorΛιοφάγου, Δέσποιναel
dc.creatorLiofagou, Despoinaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:27:05Z
dc.date.available2016-03-15T12:27:05Z
dc.date.issued2008-2-29T14:35:4Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/433
dc.description.abstractΣε αυτή την πτυχιακή εργασία αναφερόμαστε στην πατατοκαλλιέργεια στη Νάξο και την παραγωγή πιστοποιημένου πατατόσπορου που χρησιμοποιείται ως πολλαπλασιαστικό υλικό σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Περιγράφονται συνοπτικά το φυσικό περιβάλλον, το κλίμα του νησιού και η επαγγελματική διάρθρωση του πληθυσμού. Επίσης κάνουμε μια ιστορική αναδρομή για την πατάτα αναφέροντας και τα βοτανικά χαρακτηριστικά της. Αναφερόμαστε αναλυτικά στον πατατόσπορο και στις ποικιλίες του. Επιπρόσθετα αναλύεται η καλλιεργητική τεχνική της πατάτας σχολιάζοντας τον κάθε παράγοντα. Ακόμα αναφέρονται οι κυριότερες ασθένειες και οι ζωικοί εχθροί. Περιγράφεται η διαδικασία συγκομιδής, διαλογής και τυποποίησης της πατάτας. Τέλος γίνεται τεχνοοικονομική ανάλυση του κόστους παραγωγής, παρουσιάζεται η οικονομική σημασία της πατατοκαλλιέργειας στη Νάξο καθώς και της παραγωγής πιστοποιημένου πατατόσπορου.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΗ πατατοκαλλιέργεια στη Νάξο.el
dc.titleThe potato cultivation in Naxos.en

healMeta

heal.creatorNameΛιοφάγου, Δέσποιναel
heal.creatorNameLiofagou, Despoinaen
heal.publicationDate2008-2-29T14:35:4Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/433
heal.abstractΣε αυτή την πτυχιακή εργασία αναφερόμαστε στην πατατοκαλλιέργεια στη Νάξο και την παραγωγή πιστοποιημένου πατατόσπορου που χρησιμοποιείται ως πολλαπλασιαστικό υλικό σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Περιγράφονται συνοπτικά το φυσικό περιβάλλον, το κλίμα του νησιού και η επαγγελματική διάρθρωση του πληθυσμού. Επίσης κάνουμε μια ιστορική αναδρομή για την πατάτα αναφέροντας και τα βοτανικά χαρακτηριστικά της. Αναφερόμαστε αναλυτικά στον πατατόσπορο και στις ποικιλίες του. Επιπρόσθετα αναλύεται η καλλιεργητική τεχνική της πατάτας σχολιάζοντας τον κάθε παράγοντα. Ακόμα αναφέρονται οι κυριότερες ασθένειες και οι ζωικοί εχθροί. Περιγράφεται η διαδικασία συγκομιδής, διαλογής και τυποποίησης της πατάτας. Τέλος γίνεται τεχνοοικονομική ανάλυση του κόστους παραγωγής, παρουσιάζεται η οικονομική σημασία της πατατοκαλλιέργειας στη Νάξο καθώς και της παραγωγής πιστοποιημένου πατατόσπορου.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΗ πατατοκαλλιέργεια στη Νάξο.el
heal.titleThe potato cultivation in Naxos.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordπατατοκαλλιέργεια, Νάξος, πατάτα, πατατόσποροςel
heal.keywordpotato cultivation, Naxos, potato, potato seeden
heal.advisorNameΜπαριτάκης, Δημήτριοςel
heal.advisorNameMparitakis, Dimitriosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)