Εμφάνιση απλής εγγραφής

Study of criteria for harvest and maintainability of apricot fruit of varieties Tyrinthou and Bempekou.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚρανίτης, Βασίληςel
dc.creatorKranitis, Vasilisen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:27:15Z
dc.date.available2016-03-15T12:27:15Z
dc.date.issued2008-2-29T14:35:4Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/441
dc.description.abstractΤα βερίκοκα (Prunus armeniaca) παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδια-φέρον για τη χώρα μας λόγω της αυξημένης ζήτησης που παρουσιάζεται κυρίως την τελευταία 20ετία. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Ελλάδα είναι κατάλληλες για νωπή κατανάλωση, κονσερβοποίηση, αποξήρανση, παραγωγή χυμών και για τις απαιτήσεις της βιομηχανίας, η οποία παράγει συνεχώς καινούργια προϊόντα. Το μεγαλύτερο μέρος παραγωγής τους διατίθενται για νωπή κατανάλωση είτε στις τοπικές (κυρίως) είτε στις ξένες αγορές . Η ζήτηση για άμεση κατανάλωση στις αγορές καλύπτεται κυρίως από τα τέλη Μαίου μέχρι και τα τέλη Ιουλίου. Η επιμήκυνση του χρόνου μετασυλλεκτικής ζωής με παράλληλη διατήρηση της ποιότητας είναι αυτό που πρέπει να πετύχουμε. Σημαντικό μέρος για την επιτυχία του στόχου μας αποτελεί ο κατάλληλος χρόνος συλλογής των καρπών αλλά και ο περιορισμός των μετασυλλεκτικών απωλειών. Έτσι, σ' αυτήν εδώ την εργασία θα γίνει μία μελέτη των κριτηρίων συγκομιδής και συντηρησιμότητας των βασικότερων ελληνικών ποικιλιών βερικοκιάς Τυρήνθου και Μπεμπέκου.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΜελέτη κριτηρίων συγκομιδής και συντηρησιμότητας καρπών βερικοκιάς των ποικιλιών Τυρήνθου και Μπεμπέκου.el
dc.titleStudy of criteria for harvest and maintainability of apricot fruit of varieties Tyrinthou and Bempekou.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚρανίτης, Βασίληςel
heal.creatorNameKranitis, Vasilisen
heal.publicationDate2008-2-29T14:35:4Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/441
heal.abstractΤα βερίκοκα (Prunus armeniaca) παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδια-φέρον για τη χώρα μας λόγω της αυξημένης ζήτησης που παρουσιάζεται κυρίως την τελευταία 20ετία. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Ελλάδα είναι κατάλληλες για νωπή κατανάλωση, κονσερβοποίηση, αποξήρανση, παραγωγή χυμών και για τις απαιτήσεις της βιομηχανίας, η οποία παράγει συνεχώς καινούργια προϊόντα. Το μεγαλύτερο μέρος παραγωγής τους διατίθενται για νωπή κατανάλωση είτε στις τοπικές (κυρίως) είτε στις ξένες αγορές . Η ζήτηση για άμεση κατανάλωση στις αγορές καλύπτεται κυρίως από τα τέλη Μαίου μέχρι και τα τέλη Ιουλίου. Η επιμήκυνση του χρόνου μετασυλλεκτικής ζωής με παράλληλη διατήρηση της ποιότητας είναι αυτό που πρέπει να πετύχουμε. Σημαντικό μέρος για την επιτυχία του στόχου μας αποτελεί ο κατάλληλος χρόνος συλλογής των καρπών αλλά και ο περιορισμός των μετασυλλεκτικών απωλειών. Έτσι, σ' αυτήν εδώ την εργασία θα γίνει μία μελέτη των κριτηρίων συγκομιδής και συντηρησιμότητας των βασικότερων ελληνικών ποικιλιών βερικοκιάς Τυρήνθου και Μπεμπέκου.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΜελέτη κριτηρίων συγκομιδής και συντηρησιμότητας καρπών βερικοκιάς των ποικιλιών Τυρήνθου και Μπεμπέκου.el
heal.titleStudy of criteria for harvest and maintainability of apricot fruit of varieties Tyrinthou and Bempekou.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordβερικοκιά, βερίκοκο τυρήνθου, βερίκοκο μπεμπέκου, Prunus armeniacael
heal.keywordapricot, tyrinthos apricot, bebeco apricot, Prunus armeniacaen
heal.advisorNameΛυδάκης, Δημήτριοςel
heal.advisorNameLydakis, Dimitriosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)