Εμφάνιση απλής εγγραφής

Managerial accounting in a hotel: case study

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚαλιτζή, Γεωργίαel
dc.creatorΛαφιωτάκη, Μαρίαel
dc.creatorKalitzi, Georgiaen
dc.creatorLafiotaki, Mariaen
dc.date.accessioned2016-03-15T16:28:52Z
dc.date.available2016-03-15T16:28:52Z
dc.date.issued2016-01-15T10:46:17Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/4986
dc.description.abstractΓια να υπάρξει αποτελεσματική διοίκηση μιας επιχείρησης, πρέπει να έχει ως βάση τη λογιστική ενημερότητα, τη σημασία της λογιστικής πληροφορίας και την κατάρτιση των στελεχών της διεύθυνσης οικονομικών της. Κάθε επιχείρηση, άρα και κάθε ξενοδοχειακή επιχείρηση, για την επίτευξη των επιχειρηματικών σκοπών της, προβαίνει στην ενεργοποίηση και εκμετάλλευση των μέσων που εξασφαλίζονται και χρηματοδοτούνται μέσα από τα ίδια και ξένα κεφάλαια της. Η αναλυτική παρακολούθηση των περιουσιακών στοιχείων, των μεταβολών τους και του μετασχηματισμού τους σε έσοδα, έξοδα και αποτέλεσμα είναι το αντικείμενο της Λογιστικής. Η Λογιστική διακρίνεται σε μικρολογιστική και σε μακρολογιστική. Οι κύριοι κλάδοι της μικρολογιστικής είναι η Χρηματοοικονομική Λογιστική γνωστή και ως εξωτερική λογιστική, η Διοικητική Λογιστική γνωστή και ως εσωτερική λογιστική και η Επιχειρησιακή Κοινωνική Λογιστική. Στην παρούσα εργασία θα πραγματοποιηθεί ανάλυση της Διοικητικής Λογιστικής, η οποία είναι ο κλάδος της λογιστικής, που έχει σαν αντικείμενο την παροχή λογιστικής φύσεως πληροφοριών στην Διοίκηση των επιχειρήσεων, έτσι ώστε να τις βοηθήσει να λάβουν επιχειρηματικές αποφάσεις. Οι πληροφορίες αυτές αφορούν τον προγραμματισμό την λειτουργιών, τον έλεγχο τους και την λήψη αποφάσεων, π.χ. ο προγραμματισμός κερδών, ο προϋπολογιστικός έλεγχος, ο έλεγχος κόστους, η πρόκριση επενδύσεων κ.α. Τμήμα της Διοικητικής Λογιστικής αποτελεί η Λογιστική Κόστους, η οποία συνιστά λογισμό κατά αντικείμενο και όχι κατά χρόνο, όπως η Χρηματοοικονομική Λογιστική. Ως αντικείμενο έχει την παρακολούθηση των διαφόρων σταδίων της παραγωγής, την ποσοτική μέτρηση των αναλώσεων υλών και χρόνου που χρειάζονται για την παραγωγή προϊόντων ή την παροχή υπηρεσιών, τον καταλογισμό των άμεσων και έμμεσων εξόδων κατά φορείς κόστους και την κοστολόγηση των παραγόμενων προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών.el
dc.description.abstractTo provide effective management in a company, the management must be based on the accounting awareness, the importance of accounting information and training of management executives finances. Every company, or every hotel company, in order to achieve business objectives activates and operates the means ensured and financed through the equity and liabilities. The detailed asset observation, their changes and their transformation into revenue, expenses and results are the subject of Accounting. Accounting is divided into microaccounting and macroaccounting. The main section of microaccounting is Financial Accounting known as external accounting, Administrative Accounting known as internal accounting and Business Social Accounting. This paper will present an analysis of the Administrative Accounting, which is the section of accounting, which its object is the provision of accounting information in management of businesses, in order to help them to take business decisions. These information concern on programming the functions, the monitoring and decision making, eg planning of gains, the budgetary control, cost control, reliance on investment, etc. One section of Administrative Accounting is the Cost Accounting, which is a calculus in the subject and not in time, as Financial Accounting does. Cost Accounting has as an object the monitoring of the various stages of production, the quantitative measurement of consumptions materials and time needed to produce goods or provide services, the allocation of direct and indirect expenses by cost bearers and the costing of products and services.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικήςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Accounting and Financeen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΔιοικητική λογιστική σε ξενοδοχειακή μονάδα: μέλετη περίπτωσης.el
dc.titleManagerial accounting in a hotel: case studyen

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚαλιτζή, Γεωργίαel
heal.creatorNameΛαφιωτάκη, Μαρίαel
heal.creatorNameKalitzi, Georgiaen
heal.creatorNameLafiotaki, Mariaen
heal.publicationDate2016-01-15T10:46:17Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/4986
heal.abstractΓια να υπάρξει αποτελεσματική διοίκηση μιας επιχείρησης, πρέπει να έχει ως βάση τη λογιστική ενημερότητα, τη σημασία της λογιστικής πληροφορίας και την κατάρτιση των στελεχών της διεύθυνσης οικονομικών της. Κάθε επιχείρηση, άρα και κάθε ξενοδοχειακή επιχείρηση, για την επίτευξη των επιχειρηματικών σκοπών της, προβαίνει στην ενεργοποίηση και εκμετάλλευση των μέσων που εξασφαλίζονται και χρηματοδοτούνται μέσα από τα ίδια και ξένα κεφάλαια της. Η αναλυτική παρακολούθηση των περιουσιακών στοιχείων, των μεταβολών τους και του μετασχηματισμού τους σε έσοδα, έξοδα και αποτέλεσμα είναι το αντικείμενο της Λογιστικής. Η Λογιστική διακρίνεται σε μικρολογιστική και σε μακρολογιστική. Οι κύριοι κλάδοι της μικρολογιστικής είναι η Χρηματοοικονομική Λογιστική γνωστή και ως εξωτερική λογιστική, η Διοικητική Λογιστική γνωστή και ως εσωτερική λογιστική και η Επιχειρησιακή Κοινωνική Λογιστική. Στην παρούσα εργασία θα πραγματοποιηθεί ανάλυση της Διοικητικής Λογιστικής, η οποία είναι ο κλάδος της λογιστικής, που έχει σαν αντικείμενο την παροχή λογιστικής φύσεως πληροφοριών στην Διοίκηση των επιχειρήσεων, έτσι ώστε να τις βοηθήσει να λάβουν επιχειρηματικές αποφάσεις. Οι πληροφορίες αυτές αφορούν τον προγραμματισμό την λειτουργιών, τον έλεγχο τους και την λήψη αποφάσεων, π.χ. ο προγραμματισμός κερδών, ο προϋπολογιστικός έλεγχος, ο έλεγχος κόστους, η πρόκριση επενδύσεων κ.α. Τμήμα της Διοικητικής Λογιστικής αποτελεί η Λογιστική Κόστους, η οποία συνιστά λογισμό κατά αντικείμενο και όχι κατά χρόνο, όπως η Χρηματοοικονομική Λογιστική. Ως αντικείμενο έχει την παρακολούθηση των διαφόρων σταδίων της παραγωγής, την ποσοτική μέτρηση των αναλώσεων υλών και χρόνου που χρειάζονται για την παραγωγή προϊόντων ή την παροχή υπηρεσιών, τον καταλογισμό των άμεσων και έμμεσων εξόδων κατά φορείς κόστους και την κοστολόγηση των παραγόμενων προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών.el
heal.abstractTo provide effective management in a company, the management must be based on the accounting awareness, the importance of accounting information and training of management executives finances. Every company, or every hotel company, in order to achieve business objectives activates and operates the means ensured and financed through the equity and liabilities. The detailed asset observation, their changes and their transformation into revenue, expenses and results are the subject of Accounting. Accounting is divided into microaccounting and macroaccounting. The main section of microaccounting is Financial Accounting known as external accounting, Administrative Accounting known as internal accounting and Business Social Accounting. This paper will present an analysis of the Administrative Accounting, which is the section of accounting, which its object is the provision of accounting information in management of businesses, in order to help them to take business decisions. These information concern on programming the functions, the monitoring and decision making, eg planning of gains, the budgetary control, cost control, reliance on investment, etc. One section of Administrative Accounting is the Cost Accounting, which is a calculus in the subject and not in time, as Financial Accounting does. Cost Accounting has as an object the monitoring of the various stages of production, the quantitative measurement of consumptions materials and time needed to produce goods or provide services, the allocation of direct and indirect expenses by cost bearers and the costing of products and services.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικήςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Accounting and Financeen
heal.titleΔιοικητική λογιστική σε ξενοδοχειακή μονάδα: μέλετη περίπτωσης.el
heal.titleManagerial accounting in a hotel: case studyen
heal.typebachelorThesis
heal.keywordδιοικητική λογιστική, ξενοδοχείοel
heal.keywordmanagerial accounting, hotelen
heal.advisorNameΜακρυγιαννάκης, Γεώργιοςel
heal.advisorNameMakrygiannakis, Georgiosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)