Εμφάνιση απλής εγγραφής

Cretan diet and gastronomy as a marketing tool in the Greek tourism.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΛιλιμπάκης, Στυλιανόςel
dc.creatorLilimpakis, Stylianosen
dc.date.accessioned2016-03-15T16:40:50Z
dc.date.available2016-03-15T16:40:50Z
dc.date.issued2015-03-12T16:11:06Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/5646
dc.description.abstractΣκοπός αυτής της εργασίας είναι η ανάδειξη της Κρητικής διατροφής και Γαστρονομίας έχοντας σαν αποτέλεσμα την ενσωμάτωσή της στο marketing του Ελληνικού Τουρισμού. Για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος διεθνώς, χρειάζεται ο προσδιορισμός ενός τομέα με συγκριτικό πλεονέκτημα που συνεισφέρει με την συνεχόμενη ανάπτυξή του. Η γαστρονομία εισέρχεται στον Ελληνικό τουρισμό σαν ένα σχέδιο marketing προσφέροντας σημαντικές πηγές πόρων για την Ελληνική οικονομία. Επενδύοντας σε διάφορες ενέργειες marketing, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια η γαστρονομία μπορεί να γίνει ένας από τους κύριους λόγους επιλογής της Ελλάδας ως προορισμού διακοπών. (σύμφωνα με τη μελέτη του Σ.Ε.Τ.Ε. το 2009, Η Γαστρονομία στο marketing του Ελληνικού Τουρισμού / σελ. 3). Μέσω βιβλιογραφικής έρευνας προσδιορίστηκαν και αναλύθηκαν τα κυριότερα στοιχεία της Κρητικής Γαστρονομίας όπως επίσης και στοιχεία που αναδεικνύουν τη Κρήτη γαστρονομικό προορισμό. Βασικός στόχος της εργασίας είναι η αξιολόγηση των στοιχείων αυτών, κι αυτό πραγματοποιήθηκε με πρωτογενή έρευνα με τη μέθοδο του ερωτηματολογίου, το οποίο διανεμήθηκε σε τυχαίους πελάτες – επισκέπτες που γευμάτιζαν σε εστιατόρια. Η έρευνα κύλησε ομαλά και οι πελάτες ανταποκρίθηκαν με κάθε προθυμία, σαν αποτέλεσμα τα αποτελέσματα να είναι θετικά. Η Κρητική τουριστική βιομηχανία όμως έχει ανάγκη από δημιουργία μεγάλων ξενοδοχείων και εστιατορίων, στα οποία θα πραγματοποιούνται περισσότερες δραστηριότητες για τους επισκέπτες τους με σκοπό την περαιτέρω ανάδειξή της. Να εναρμονιστούν με τη κουλτούρα και την ιστορία του νησιού και να προωθηθεί η Κρητική Γαστρονομία, τα Κρητικά προϊόντα και η τέλος η Κρητική φιλοξενία.el
dc.description.abstractThe purpose of this assignment is to show the emergence of the Cretan diet and gastronomy which haw as a result been incorporated into the marketing of Cretan tourism. For the boost in the competitiveness of the Greek tourist product internationally, it needs the definition of a sector with a comparative advantage which contributes to its continuous development. Gastronomy enters the Greek tourism field as a marketing plan offering important sources of income for the Greek economy. Investing in different marketing strategies throughout the next 5 years, gastronomy can become one of the main reasons for choosing Greece as a holiday destination. (according to the study of S.E.T.E. in 2009, gastronomy in Greek tourism’s marketing / page 3). Throughout bibliographic research, the most important elements of Cretan gastronomy were defined and analyzed as well as the elements that lead Crete to emerge as a gastronomical destination. The basic purpose of this assignment is the evaluation of these elements and this was accomplished with original research through the questionnaire method, which was handed out to random customers – visitors who ate in restaurants. The research ran smoothly and the results were positive. The Cretan tourist industry through, needs the creation of big hotels and restaurants, in which more activities will be organized for their visitors to allow it to emerge more. To harmonize the culture and history of the island and the Greek gastronomy, the Cretan products and the Cretan hospitality to be promoted.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΚρητική διατροφή και γαστρονομία ως εργαλείο marketing στον Ελληνικό τουρισμό.el
dc.titleCretan diet and gastronomy as a marketing tool in the Greek tourism.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΛιλιμπάκης, Στυλιανόςel
heal.creatorNameLilimpakis, Stylianosen
heal.publicationDate2015-03-12T16:11:06Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/5646
heal.abstractΣκοπός αυτής της εργασίας είναι η ανάδειξη της Κρητικής διατροφής και Γαστρονομίας έχοντας σαν αποτέλεσμα την ενσωμάτωσή της στο marketing του Ελληνικού Τουρισμού. Για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος διεθνώς, χρειάζεται ο προσδιορισμός ενός τομέα με συγκριτικό πλεονέκτημα που συνεισφέρει με την συνεχόμενη ανάπτυξή του. Η γαστρονομία εισέρχεται στον Ελληνικό τουρισμό σαν ένα σχέδιο marketing προσφέροντας σημαντικές πηγές πόρων για την Ελληνική οικονομία. Επενδύοντας σε διάφορες ενέργειες marketing, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια η γαστρονομία μπορεί να γίνει ένας από τους κύριους λόγους επιλογής της Ελλάδας ως προορισμού διακοπών. (σύμφωνα με τη μελέτη του Σ.Ε.Τ.Ε. το 2009, Η Γαστρονομία στο marketing του Ελληνικού Τουρισμού / σελ. 3). Μέσω βιβλιογραφικής έρευνας προσδιορίστηκαν και αναλύθηκαν τα κυριότερα στοιχεία της Κρητικής Γαστρονομίας όπως επίσης και στοιχεία που αναδεικνύουν τη Κρήτη γαστρονομικό προορισμό. Βασικός στόχος της εργασίας είναι η αξιολόγηση των στοιχείων αυτών, κι αυτό πραγματοποιήθηκε με πρωτογενή έρευνα με τη μέθοδο του ερωτηματολογίου, το οποίο διανεμήθηκε σε τυχαίους πελάτες – επισκέπτες που γευμάτιζαν σε εστιατόρια. Η έρευνα κύλησε ομαλά και οι πελάτες ανταποκρίθηκαν με κάθε προθυμία, σαν αποτέλεσμα τα αποτελέσματα να είναι θετικά. Η Κρητική τουριστική βιομηχανία όμως έχει ανάγκη από δημιουργία μεγάλων ξενοδοχείων και εστιατορίων, στα οποία θα πραγματοποιούνται περισσότερες δραστηριότητες για τους επισκέπτες τους με σκοπό την περαιτέρω ανάδειξή της. Να εναρμονιστούν με τη κουλτούρα και την ιστορία του νησιού και να προωθηθεί η Κρητική Γαστρονομία, τα Κρητικά προϊόντα και η τέλος η Κρητική φιλοξενία.el
heal.abstractThe purpose of this assignment is to show the emergence of the Cretan diet and gastronomy which haw as a result been incorporated into the marketing of Cretan tourism. For the boost in the competitiveness of the Greek tourist product internationally, it needs the definition of a sector with a comparative advantage which contributes to its continuous development. Gastronomy enters the Greek tourism field as a marketing plan offering important sources of income for the Greek economy. Investing in different marketing strategies throughout the next 5 years, gastronomy can become one of the main reasons for choosing Greece as a holiday destination. (according to the study of S.E.T.E. in 2009, gastronomy in Greek tourism’s marketing / page 3). Throughout bibliographic research, the most important elements of Cretan gastronomy were defined and analyzed as well as the elements that lead Crete to emerge as a gastronomical destination. The basic purpose of this assignment is the evaluation of these elements and this was accomplished with original research through the questionnaire method, which was handed out to random customers – visitors who ate in restaurants. The research ran smoothly and the results were positive. The Cretan tourist industry through, needs the creation of big hotels and restaurants, in which more activities will be organized for their visitors to allow it to emerge more. To harmonize the culture and history of the island and the Greek gastronomy, the Cretan products and the Cretan hospitality to be promoted.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
heal.titleΚρητική διατροφή και γαστρονομία ως εργαλείο marketing στον Ελληνικό τουρισμό.el
heal.titleCretan diet and gastronomy as a marketing tool in the Greek tourism.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordκρητική διατροφή, γαστρονομία, μάρκετινγκ, τουρισμός, Κρητικά παραδοσιακά προϊόνταel
heal.keywordcretan diet, gastronomy, marketing, tourism, Cretan traditional productsen
heal.advisorNameΑποστολάκης, Αλέξανδροςel
heal.advisorNameApostolakis, Alexandrosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)